Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. vickyy90

vickyy90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.487
    Допаѓања:
    1.074
    Eве 2-3 дена имам силно чешање "таму доле" ама немам зголемен секрет само зголемена непријатна миризба,се измив со сода бикарбона и многу ме печеше па потоа престана...кажете ми дали да продолжам со миење со содабиакрбона и покрај тоа што ме печеше?
    И дали симптомиве се некоја инфекција или бактерија,пошто кандида не верувам дека е бидејќи немам бело прење :?:

2. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    ja mislam deka ti e nekoja infekcija, koja i da e ne e dobra nitu pozelna za bilo koj, zatoa najdobro odi na ginekolog,neka vidi i neka ti dade soodvetna terapija! ima mnogu infekcii bez simptomi, i toa e uste poloso koga neznaeme deka imame infekcija a taa vlijae negativnona naseto zdravje! ti barem znaes deka nesto ne e vo red, sovet , podobro poseti ginekolog!pozdrav

3. Torte19

Torte19 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2012
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    86
    Здраво.Сакав да прашам дали ако имате рак на дојка ,грутката се зголемува ?!

4. kirijakija

kirijakija Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2012
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    105
    незнам од што но по цело тело и на лицето ми излегоа многу големи брунки , до сега не сум била алергична на нешто а и во последните два дена не сум јадела нешто што обично не јадам, кажите ако знаете со што да ги мачкам за да ми поминат затоа што во понеделник ни е полуматурската а јас целата исфрлана :sweat:

5. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    Здраве крема! Незнам точно колку е,можеби околу 100 денари така, но ефикасна е, побарај ја низ аптеките :)

6. Westlife

Westlife Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    642
    Допаѓања:
    617
    Незнаев каде да го поставам прашањето,како да си ја зголемам самодовербата? Дали некој ке можи/сака да ми помогни? Ве молам!

7. xexo

xexo Активен член

Се зачлени на:
    2 март 2013
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    22
    Не зависи од туѓото мислење, држи се строго до своето јас и сакај се себеси. Тоа е најбитно.

На lav4ence.e.e му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Westlife

Westlife Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    642
    Допаѓања:
    617
    Во тоа е цела финта што сметам дека не сум убава, а знам дека сум добра и дека одвнатре сум прекрасна личност.Во друштво сум потиштена,пред други незнам да се одговорам.Не се сакам самата себеси,цело време си барам недостатоци.Едноставно не сум забележлива од другите а навистина вредам како личност! :(

9. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    Чувствувам огромни болки, во пределот кај половината, од позади. Веднаш над задните образи. На секое клекнување, седнување, легнување... јас чувствувам болка. Сестра ми ми вика дека ми биле бубрезите, не знам... А вчера правев вежби. Бев легната на грб и со нозете во вис, исправени. А потоа вежби за точак. Има некаква врска?

10. la-chicka

la-chicka Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    1.336
    Допаѓања:
    1.571
    Елена, да можно е да се бубрези, ама ако до сега си немала никакви проблеми, најверојатно ти е од вежбањето. Патем, болка од бубрези ужасно боли колку што знам, и си бара апче јако, ко кетонал. Не верувам дека се бубрези, намачкај се со некоја крема што е за опуштање мускули, или со кинеска маст ако имаш, или па со Вик (онаа во плаво кутивче на ментол што мириса :) ) ќе ти пушти.

На Elennaa му/ѝ се допаѓа ова.
  11. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    769
    Допаѓања:
    561
    Имам проблеми со забите...еве цела недела сум по заболекари...На еден заб ми ставија лек за да ми го умртват живецот...Е сега вака...Кога џвакам нешто по тврдо конкретно месо, многу ме боли таму а и плус истиот заб од другата страна и мислам дека ме боли и нагоре како накај јаболчните коски :/

Дали е само чувство поради силните болкиу во забите или пак ова се случува....

Стварно се плашам од што би можело вака да боли...:/

12. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Да не не се само тие заби,да не ти растат умници? Ако не,ќе почекаш малку со лекот и оди пак навреме на заболекар. Ако болката трае подолго време,пиј и аналгин.

13. XMaN

XMaN Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.307
    Допаѓања:
    2.371
    Можно е да се бубрези, но можно е да е преладен нерв, но најубаво да не е ни едно од двете (двете се непријатни).

Ако често одиш со откриена половина нервите можат да воспалат и во тој случај ќе треба стално да ти е покриена половината.

Имаш инфекција во нервот и затоа го вадат, често пати и од од самото средство за умртвување боли. Не џвакај на таа страна тврда храна и кажи му на стоматологот дека имаш болки и на другата страна на вилицата да не имаш и таму расипан заб.

На Elennaa му/ѝ се допаѓа ова.
  14. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.838
    Од што може да ми се тресе целото тело веќе пола саат можеби, неможам ништо во рака да фатам, а ни да стојам убаво? Немам темепература и не сум под стрес.

15. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.567
    Допаѓања:
    8.026
    Сакам да прашам дали знаете некој добар инфектолог од Скопје во Државна болница или од некоја од приватните клиники. Ми треба за свекорот бидејки му се активира повторно жолтицата(има хроничен Хепатит Б) и сакаме да отидеме кај некој подобар инфектолог да го прегледа.
    Исто ако знаете и некој добар интернист, оти во Штип докторите се многу стручни и само го клукаат со апчиња кои можеби и не одговараат да ги пие со оваа негова состојба, а воедно и не му помагаат(има висок притисок,проблем со бубрезите, проблеми со холестеролот и еден куп др здравствени проблеми).
    Овака барем да се прегледа кај некој саламен доктор кој можеби стварно ќе му помогне.Ако знаете пишете секој совет е добредојден.

16. nonenceee

nonenceee Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    1.016
    од стрес нормално , и од покачена функција на штитна жлезда се тресе телото.

На gothchick му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    И од паднат шеќер. КАсни нешто благо и напиј се некаков сок,чај,кафе,што било. Провери и притисок.

На silk и gothchick им се допаѓа ова.
  18. L-a-r-a22

L-a-r-a22 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2013
    Пораки:
    1.337
    Допаѓања:
    10.771
    Цел ден имам ужасна болка во желудникот. Никогаш до сега желудникот не ме болел, но денес веќе претера. Од што би можела да биде предизвикана болката и од што можам да ја намалам?

19. marta.99

marta.99 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    134
    може да е од храна да не си јадела нешто доста зачинето,луто,кисело тоа може да го надразни желудникот или пак од стрес,нервоза.. земи јогурт испиј една чаша или пак свари си чај од нане,жалфија ќе ти се смират болките :)

20. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Мене ми помага ладно млеко :)