Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.763
    Допаѓања:
    23.380
    Не треба да ја плукаш крвта цело време и да го чистиш местото мора да има крв во алвеолата за да се згрутчи крвта за да почне процесот на КОАГУЛАЦИЈА и да се затвори *дупката* ти кажувам од искуство ;)

На blond му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Barbie-mwa

Barbie-mwa Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    1.237
    Допаѓања:
    528
    Многу често ме боли глава. А мала сум 16 години за тоа претерано болење на главата :^) Од што може да е, и како да ја спречам главоболката? :worried:

3. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.763
    Допаѓања:
    23.380
    Дали имаш одено на очно? И мене така ме болеше главата и своеволно посетив очен доктор и ми даде наочари ;) и сега не ме боли ретко некогаш ако сум настината ова-она :)

На Barbie-mwa му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.339
    Допаѓања:
    48.019
    Moже и некој синузитис да имаш.
    Може и да е мигрена.
    најдобро една крвна слика за да се отстранат сомнежи,а причини може да има уште многу,но мала си и верувам Здрава.

5. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    Покрај другото што ти советуваа, јас би ти рекла да си направиш крвна слика, сестра ми кога беше на твои години многу се жалеше од главоболка, ја снимија дури на томограф, а на крај утврдија дека е слабокрвна.

6. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Еве пак јас да си прашам нешто.Што може да е причината што овие денови сум премногу жедна? Се е во ред со шеќерот, не јадам многу солена храна. А сепак дневно пијам најмалку 3-4 литра течности :) и устата ми е постојано сува. Да не е нешто поврзано со забоболката што ја имав? Ете вчера го извадив забот, а денес за 3 саати имам испиено 1,5 литар вода.

7. baby.90

baby.90 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    197
    Супер е тоа што многу пиеш вода, си ги чистиш бубрезите. Инаку и мајка ми исто така ко тебе, пие мноооогу вода, а фала Богу се е во ред. Мислам дека нема потреба од грижи.
    Туку како ти е непцето? Крвари уште??? Ти помогна ли кафенцето??
    Мене ми престана пак од кафе, пиев вечерта и прекина :D малце чудно ако од кафе да прекине, ама ете ми помогна :D

8. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.339
    Допаѓања:
    48.019
    Штом е се во ред со шеќерот,тогаш нема место за паника.
    Во бременоста бидејки цел метаболизам во телото е зголемен,телото има потреба од повеќе течности.
    Како што прочитав и заб си вадела,тоа е сепак промена,и нормално изгубената крв треба де надокнади.
    Инаку сува уста во бременост може да е знак на некој латентен(скриен,притаен)шеќер ,но во твојот случај не .
    А ако имаш и низок притисок,кој секако е многу чест во бременост,тогаш и тоа е причина за жед.

9. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Jaс бев пиела кафе пред ти да ми кажеш (ама за чудо тогаш прв пат се напив инстант БЕЗ млеко), ама откако го причитав твојот совет, ајде уште едно се напив но со млеко. И престана крварењето. До вечерта до кај 1-2 пак ми течеше, но со многу намален интензитет. Денес среќа нема ништо. Ниту ме боли :)

Инаку да, притисокот ми е ПРЕНИЗОК (55 со 85 :D )
    А шеќерот пред 2 дена го проверив (потенцијален дијабетичар сум бидејќи баба ми била дијабетичар, а и татко ми е-се боцка со инсулин), така да немам место за паника.

Фала на одговорите.
    Ваша презагрижена, бремена, комплицирана Блонд :angel:
    А ова за водава, јас од секогаш си пиев многу вода, но деновиве е поизразено тоа. И устата ми е постојано сува :^)
    Како и да е, се додека дишам добро е :D

10. baby.90

baby.90 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    197
    За притисокот, пиј си кафенце од време на време, можеш и кока кола по малку.
    Внимавај со шекерот и се ке биде добро воопшто да не се секираш за ништо.
    Нема зошто фала, кога се работи за здравје.
    Мило ми е што ти помогнало кафето :D
    А тоа што си презагрижена и комплицирана, ти простуваме зошто си бремена :D :D Откако ке се породиш нема толку да те тинтраме :D :D (се шалам секако)
    Поздравче и имај си убав и безгрижен ден!

На blond му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Barbie-mwa

Barbie-mwa Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    1.237
    Допаѓања:
    528
    Па еднаш кога сакав да носам наочари без диоптер бев на очно и ми кажаа дека немам потреба со диоптер, ама одамна беше треба пак да отидам. За крва слика треба да направам, ама незнам дали мајками ќе ми дозволи ќе рече си умислуваш.

Ви благодарам на советите :*

На lejla22 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. kate-the-great

kate-the-great Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2010
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    1.833
    На секои 15 минути ми се мочка многу и кога ќе појдам само неколку капки :doh:
    Пред еден месец ми се случуваше истото 2 -3 дена ,ми помина и сега пак...
    Неможам да одам никаде поради тоа ,освен ако си носам нокшир со мене :wasntme:
    Help !

13. milky-candy

milky-candy Нов член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    715
    Уринарна инфекција, дефинитивно :) Пробај со Увин чај или чај од брусница по 2 литри во 24 часа и плус по една Витамин Ц од 500 мг на ден - ако не се подобри, право на доктор да ти препише антибиотици, ама антибиограм да си направиш. Претходно мораш да ги испиташ параметрите во урината, а доколку се присутни бактерии, мора да се направи уринокултура да се види кои бактерии се, па после да се даде антибиотик и антибиограм да се прави. Ако има протеини во урината, што не ми се верува и дај Боже да не е така, тогаш тоа индицира на нарушена бубрежна функција (ама не пак ќе кажам не ми с еверува дека до толку е )

На kate-the-great и izaaaaa им се допаѓа ова.
  14. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.214
    Допаѓања:
    56.858
    Дали привремени болки во стомакот, пролив и студење се знак на стомачен вирус? Ако да - што се препорачува, да се јаде, да не се јаде...?

15. milky-candy

milky-candy Нов член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    715
    Не мора да значи дека е стомачен вирус тоа. Земи си Пролајф од аптека и ќе ти ги смири цревата. Јади банани, двопек, печени јаболка, варен компир, чај од нане и кисело кравјо млеко навечер со двопек или парче леб и краставица без сол. За проливот треба многу течности да се внесуваат, за да не се дехидрира организмот и да не се наруши електролитната рамнотежа. Ако проливот продолжи или ако се јави повраќање, мораш на лекар.

На LivingGlam му/ѝ се допаѓа ова.
  16. L-a-d-y-Bug

L-a-d-y-Bug Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    55
    Здраво девојки, нова сум на форумов и би сакала да ве прашам нешто. Од што може да испукуваат брадавиците на дојките освен од доење? Брадавицата на десната дојка ми е испукана и имам повремени болки. Дали на некоја и се има случено вакво нешто? Фала

17. lejla22

lejla22 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Здраво.. нова сум на форумов..
    можеби со моето прашање ќе испаднам необразована и глупава ама совеста ми е поголема од се..
    пооследната менструација ја имаф на 16ти март траеше 3 дена и не беше обилна.. од кога ми заврши повторно почуствував некои болки во стомакот,чуствувам и некакво гадење,не јадам доволно.. незнам што е со мене.. сексуален однос сум немала.. освен петинг кој не го вбројувам..
    истотака стомакот го чуствувам како поголем.. :sweat:
    ве молам дајте ми некој совет премногу сум загрижена :sweat: :sweat:

18. Strumfeta93

Strumfeta93 Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.857
    ^Оди на гинеколог

19. milky-candy

milky-candy Нов член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    715
    Паа на хормонска база најверојатно :^) Пиеш ли некои апчиња за контрацепција или пак некоја хормонска терапија да не земаш? :^) Најверојатно пролактинот ти е зголемен...Оди и направи хормонско испитување

20. lejla22

lejla22 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    straf mi e neznam so kako ke iskoci :sweat: