Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Добро штом не е настинка. Ок стресот,можно е,но сепак ако се зачестува,треба убаво да се провеври што е.Иначе за притисокот да,поздрава храна,помалку сол,ако можиш и физички вежби,излегувај на прошетки на чист воздух,да не трпиш,да одиш и во тоалетна почесто,цигари,алкохол не,исто и кафе ако пиеш,едно насабајле е доволно,а можи и без кафе бидејќи тоа го крева притисокот и секако стресот колку што можиш да го намалиш. Ако е тоа проблемот ќе го контролираш некако...Проверувај дали кога ќе имаш притисок во ушите ти е висок притисокот воопшто,ако не е тоа ќе знаеш и други мерки да бараш.

На SparkyAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  2. bojananana

bojananana Активен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2013
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    0
    Ви се случило ли некогаш да почувствувате како некоја остра, краткотрајна болка во главата (не чело или слепоочници туку позади, баш главата) што поминува за неколку секунди??

3. sim0na

sim0na Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    10
    Незнам повеќе што да правам....секој ден се нешто ми се случува... пулсот ми чука брзо па другиот ден бавно, ме боли левата града горе потоа одпозади на грбот ...главата постојано, некогаш имам вртоглавича, но јас сум голема паничарка ова никогаш не ми се случувало и сега мн се плашам секаде бев проверив крв, срце, очи, уши, тироидна жлезда, магнетна резонанца, екг на градите...се е во ред но некако сеуште се плашам се ми се чини дека нешто ми е дека ке умрам се плашам ова што го мислам уште повејќе ме омалаксува, ме растажува
    дали некој се има со овај проблем соочено како да го решам...мн ме мачи :( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;(

4. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    Meне тоа ми се случува последните неколку дена.. Најчесто од десна страна на главата, позади. Мајка ми вели дека од промаја може да ми е. Јас мислам дека и од промена на време,бидејќи сум осетлива на такви работи.
    Незнам од што друго би можело. Навистина, ако знае некој нешто повеќе за ова нека ни каже. :?:

5. bojananana

bojananana Активен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2013
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    0
    И мене исто од десната страна најчесто. Година дена веќе ми трае. Правев компјутерска снимка ништо немаше :/

6. karenin

karenin Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.172
    Девојки дали постојат некои апчиња како посебни витамин Д и витамин А? И дали знаете дали се добри a-z vitamine ( од pharma vital, германски некои)?

7. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    Јас мислам дека ти е нешто до срцето. Велиш дека те боли левата града, незнам дали е до градата, но чим те боли и од позади на грбот од левата страна, значи е срцето. Направи си уште една подетална проверка.

8. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    936
    А Септолете и Ментол бонбоните не се слични нели? :wasntme:

9. esperansa777

esperansa777 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.858
    нее,Септолете ти е антисептик,спречува развој на вирусни инфекции и уништува голем број на бактерии и габи,а Ментол бонбоните ти се бонбони :) може и они помагаат нешто ама не се како Септолете

10. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Ментолот само за да можиш да дишиш :) Тоа помагаат.Ама иначе во право си за Септолете :)

А женски така кога ве боли главата кај тилот,проверете притисок,обично при низок притисок боли така. Но ако не е притисокот,треба убаво да се испита пак.

На mili4ka123 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    769
    Допаѓања:
    561
    Денес на гладно пиев Нескафе и се стресов цела. Но сега од страв уште неможам да си го смирам срцето, а ништо не ми е веќе, не ми е ни лошо, значи ништо....Дали може да е психички веќе ова? Че се шекнам, цел ден мислам на тоа дека имам некое срцево заболување и цел ден ми чука брзо само што помислам....:worried:

12. Idonea

Idonea Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2012
    Пораки:
    322
    Допаѓања:
    642
    ^ од нескафето и мене знае да ми се случува така, ти советувам еспресо и нес да конзумираш што помалку.
    Туку,сакав да ме посоветувате. Се наогам во турбулентен период, па сум доста депресивна и нервозна. Мислам дека ова се одразува на мојата исхрана,многу слабо јадам, а забележав и дека после јадење имам благ нагон за повракање. Да напоменам дека и покрај мачнините до сега не сум повратила и дека не предизвикувам повракање, но се плашам да не се доближувам до анорексија и булимија,иако не сум преслаба (тежам висината-113). Треба ли да сум загрижена?

13. esperansa777

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.858
    Koжата на прстите,од ноктите надолу ми се лупи на неколку прсти,знам дека е од недостаток на некој витамин,незнам на кој?

14. badgirl14

badgirl14 Активен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2013
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    2
    Луѓе и јас сакам да ве прашам нешто. Имам проблеми со градниот кош. Имам таква дупка и кога ќе облечам некоја поотворена маица се се гледа. :( Докторот ми препиша каиши но дали знаете вие нешто друго како да се исполни таа дупка освен каиши. БЛАГОДАРАМ ОДНАПРЕД. :*

15. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    769
    Допаѓања:
    561
    Немора да значи дека е недостаток на витамин, а доколку е, веројатно е од Д или Е витамин.

На esperansa777 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. esperansa777

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.858
    витамин Е ми фали а за витамин Д ќе се сончам и ќе го добијам :)

17. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.550
    Допаѓања:
    5.899
    ДРУГО што може да е

18. confused

confused Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2009
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    327
    [/quote][/quote][/

Не е ништо страшно, обично недостаток на витамини или сува кожа (доколку ти се лупат само мали, куси слоеви, доколку ти се лупи кожата и нагоре накај прстот, посети дерматолог). Пробај со бадемово масло, ќе ти помогне.

На esperansa777 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. dream.queen

dream.queen Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    191
    Меѓу градите ми излегоа како кафеави дамки меѓутоа не се големи мали се,мајка ми ме мачка со канестен и ми вика дека е габично најверојатно од градниците што ги носам.
    На некоја и се има случено нешто вакво па да сподели искуство..

20. vickyy90

vickyy90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.487
    Допаѓања:
    1.074
    Незнам дали е за тука прашањево.....
    Пред два дена забележав на јазикот неколку поголеми црвени топчиња (нели јазикот самиот има едни мали ситни црвени топчиња) е моиве се неколку поголемки и се многу длабоко,скроз на крајот....
    Дали така треба да бидат порано не сум ги забележала,дали да одам на општ лекар или на стомаатолог???