Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. mili4ka.1

mili4ka.1 Активен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1

i jas imam mene pocna od stomakot nagore nakaj gradite da mi se siri ,mi rekoa deka e od sonce.Ima periodi koga ke pocrvene i kozickata sitno se lupi i cesa po malu ,a koga e vo miruvanje svetlo kafeavo e.Jas ne sum posetila lekar mislam deka kanestenot e najdobar za toa ako nedaj boze pocne da se siri ke moram da odam

На dream.queen му/ѝ се допаѓа ова.
  2. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.795
    Допаѓања:
    24.071
    Ќе делуваат ли тие обичните Кантарион вагиналети како решение за запек?
    Не би требало да се штетни нели, а и масло е под дифолт треба да делува, не?

Составот им е: кантарион масло, Novata, Cera alba.

Ќе ве молам за брз одговор.

3. expert

expert Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2010
    Пораки:
    402
    Допаѓања:
    267
    Тоа е вагиналета, името кажува за каде е направена. Не ја ставај назад.
    За запек си има посебни чепчиња, а и потребно е да имаат глицерол кој е еден од начините преку кој супозиториите го прават своето дејство и/или бисакодил или други материи.
    Како и да е, чепчиња за запек се релативно радикално решение, дали е толку сериозно за чепчиња?

На senza.parole му/ѝ се допаѓа ова.
  4. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    758
    Ако веке имаш потреба од чепче за празнење при запек оди во аптека и земи си дулколакс се викаат тиа а овие со кантарион не ти вршат работа оти едноставно не им е тоа намената

5. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    769
    Допаѓања:
    561
    Синоќа кога бев по ВЦ кога се избришав имав како една жичка крв помешана со белото прање и си велам ми дошло, а треба денес да добијам...Но сега сабајле нема ништо само нешто проѕирно ми тече...Се преплашив...Многу се исплашив да не е нешто друго...А ме заболе стомакот како да сум добила :worried:

6. senza.parole

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.795
    Допаѓања:
    24.071
    Жени, каде ми препорачувате да идам за столицата да проверам? Дирек на гастроентеролог?

Ај ве молам, ако имате искуство и сте задоволни од некој, пишете ми ЛП.
    Фала однапред.

7. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.799
    Допаѓања:
    100.573
    Луѓе ќе полудам значи.Од вчера како да сум подивена.Цело време имам осет како да ми лази нешто по кожата.Како мравки да ме напаѓаат.Ноќеска едвај заспав се нешто ми мрда ,шета....видливи докази немам ,на пример црвенило,брунки и сл.Немам ништо само тоа проклето чувство.Се истуширав и пак нема фајде.
    Како да побудалувам бог да чува. :worried:

8. senza.parole

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.795
    Допаѓања:
    24.071
    Ај тука да прашам?

Имам ли потреба од здравствени картони за специјалистички упат за испитување на крв во Адриа Лаб?

9. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.622
    Допаѓања:
    10.349
    Џабе е туширање. Формикејшн. Од стрес, од хормони, или двете...не помагаат ни лосиони ни антихистамини ни мачкање алкохол на телото. Јас би едно 400-500 мл винце, или џин и тоник, или двете :D ама не за мачкање туку орална терапија. Мува да не те лази :!:

На Moira и lunicka им се допаѓа ова.
  10. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    Веќе со години и години, дишам само со едната ноздра. Наизменично.
    Без разлика дали сум настината или не. Секогаш дишам само со едната ноздра. Моментално дишам со десната, ама за некое време, ќе дишам со левата. Не знам во што е проблемот.
    Многу се чувствувам заморно кога подолго одам или вежбам. Се чувствувам како да немам воздух. Ми треба многу време, за да се вратам во нормала, да дишам нормално. Секогаш кога вежбам, се слушам како дишам. А тек кога сум настината. Навечер едвај дишам.
    Сестра ми кога правеше алерго-тест, и` кажале дека имала некое мало искривување на носот, со едниот дишела 40% а со другиот 60% (ако добро се сеќавам). Јас исто така направив алерго-тест, ама на друго место, затоа што таму било дозволено само над 18 години. И кога отидов во друга болница, како и да се вика тоа... го ставив носот во една ко тоалетна хартија... и оваа ми вика: - Ти не знаеш да дишиш. Ништо друго не ми кажа. |(

Мајка ми и` вика: - Објаснете и` убаво како да направи. -Ама џабе, не знае да диши она.
    Како ми идеше да ја ѕвекнам у тој момент. Уф. И сега ми иде да ја ѕвекнам. :punch:

Како порано сум дишела, бе? Не сум знаела да дишам.
    Ама како збореше... ептен глупа ме направи. Од г*мно подоле.

Знаете некое место, каде што би можела да си го „проверам“ носот?
    Или да чекам година и 3 месеци, па да идам у тоа кај што била сестра ми? :D

11. nenuska

nenuska Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2010
    Пораки:
    623
    Допаѓања:
    461
    иамш добар доктор специјалист во систина Александар лазаревски на орл 1500 е преглед ама човеков е цар му нема рамен поз

На Elennaa му/ѝ се допаѓа ова.
  12. nonenceee

nonenceee Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    1.016
    Јас бев пред некоја недела ... земав упат од матичен и бев во микробиологија . и за 2 дена имав резултати .

13. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.481
    здраво,
    сакав да прашам дали имате искуство како моето :)
    носот веќе неколку месеци константно ми тече,а не сум настината..користев спреј за нос некаде околу 2 месеци,но не се покажаа резултати(освен непријатен здив),најверојатно некоја алергија е..
    сакав да прашам дали и вам ви се има случено,и дали сте користеле некои медикаменти или сл
    ви благодарам однапред
    поздрав

14. annii

annii Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2010
    Пораки:
    3.338
    Допаѓања:
    5.884
    Пред месец ипол, можеби и два имав алергија и црвенило на очите, на почеток и капаците ми беа до пола црвени со што и ми се лупеше кожата, ми беше многу сува. Претпоставив дека е од алергијата, бидејќи пред тоа имав симптоми со црвенило по лицето, бев како исфрлена со рани и продолжив со спрејови и лекови. Пред недела повторно приметив црвенило на очните капаци и повторно ми се лупи кожата, но сега и многу капилари ми пукаа во очите, ме болеа и сл. Поминува кога ќе ги намачкам со обична крема, но добро е додека не почне пак да ме чешаат, после пак исто, црвенило, лупење и сл.
    Можно ли е да е од компјутерот, нешто дека ги замарам очите? Не го користам толку често, порано и повеќе бев пред него, па ништо немав. Не ми се оди на лекар, зошто не можам да се разберам со докторите, кај за очите ќе ми најдат уште 300 други работи. Некој да не има вакво искуство?

15. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.799
    Допаѓања:
    100.573
    Очигледно станува збор за некоја иритација.Би можела да пробаш да се миеш со млак чај од камилица.Јас сепак би те посоветувала да одиш на лекар.

На annii му/ѝ се допаѓа ова.
  16. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    сакам да прашам дали што последниве две недели не јадев и спиев доволно и се под стрес а сега кога јадам(и не можам многу д. Jадама) и после јадење ми доајга да поврата :^) дали ми е од тоа и има нешто ли ефикасно апциња нешто да ми помогни за да јадам доволно :^)
    или пак ке се навратам пак на старото јадење?!..

17. vinozito1

vinozito1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2013
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    3.417
    Пишав кај кашлица ама очигледно по не е читана и никој не ми одговори .Една мене драга личност се соочува со бронхит.Веќе три месеци кашла без секрет.Пие антибитици ама слабо имаат ефект.Пие чаеви и мед.Знаете ли нешто друго , некој ефикасен лек , кој може да помогне да престане да кашла, и за секретот нешто .Чајот од бел слез не може да го пие . :(

18. vickyy90

vickyy90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.487
    Допаѓања:
    1.074
    На мм прееска му падна даска со рѓава шајка врз лице и го прободе на лицето под окото,одма се изми со ракија и го истиска местото, му ставив антибиотик-вибрамицин и му го затворив со ханзаплас.
    Еве сега го отвори ама му е потечено местото,дали има место за паника,треба ли одма да оди на вакцина??? пишете итноо ее

19. Unique.chick

Unique.chick Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.391
    може да појде да му стават Тетанус да си биде сигурен, кај матичниот доктор и нека го прегледа. Инаку само антибиотик ставај му , мм сообракајка кога правеше над окото се исече со стакло, само антибиотик му ставав и го одмивав со бетадин. Ќе помине бргу, со лесно!

А да си направиш тест за бременост?? ]:) :rofl:

На girl-miri му/ѝ се допаѓа ова.
  20. vickyy90

vickyy90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.487
    Допаѓања:
    1.074
    Aма засирена е дупката,да ја одмие со вода и пак да му ставам антибиотик или какоо?
    А да оди сега на дежурен или може и утре да отиде?