Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. Unique.chick

Unique.chick Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.391
    Јас секој ден го одмивав со бетадин па после му ставав антибиотик за да не му загнои.
    Ако немаш бетадин најубаво вода, ракија ќе го пече многу, доволно е само првиот пат со ракија за да се дезинфекцира. Не знам дали мора одма, зошто мм утрето дента беше , а јас кога исто со шајка се прободев одма ми ставија. Сепак нека одговори некој што со сигурност знае.

На vickyy90 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.892
    Допаѓања:
    11.288
    Вики бидејки е шајка ризикот е голем . Треба да прими серум за тетанус , највеќе 12 саати може да чекате за да одите на лекар. Се препорачува што поскоро .

3. vickyy90

vickyy90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.487
    Допаѓања:
    1.074
    Тоа беше денеска некаде околу 1 саат на пладне,мм вика не била зарѓана шајката, свекрва ми кажа дека не требало да потече местото а него му е отечено :(
    А што може да се деси ако не ја прими во рок од 12 саати,него ја прими утре вакцината тетанус?

4. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.892
    Допаѓања:
    11.288
    Постои ризик за тетанус , но ако не била зарѓана тогаш не би требало , ама кога ќе одите на лекар сепак ќе му стават серум . Претпоставувам последната вакцина му е на 18 , и заштитата трае 5 години , значи помината е .

5. vickyy90

vickyy90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.487
    Допаѓања:
    1.074
    Ќе оди утре сабајле на лекар да го видат и ако треба нека му стават таков серум против тетанус,лелеее ја се нервирам не можам да заспијам а он крчи ли крчи ж,спие гајле нема :envy:

6. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.892
    Допаѓања:
    11.288
    Без нервози , јас мислев на зарѓана шајка . Спи си и ти :lol:

На vickyy90 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. vickyy90

vickyy90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.487
    Допаѓања:
    1.074
    УУффф малку ме смири,фалаа :*

На mimiiiii му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Gossip-girl96

Gossip-girl96 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2012
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    81
    Мислам дека имам вагинална инфекција предизвикана од нехигиена, деновиве планирам да закажам на гинеколог преглед меѓутоа незнам дали треба да закажам обичен преглед па гинекологот да види што е работата и што понатака или да закажам преглед за брис ? Не сум била до сега на гинеколог и не сум информирана воопшто во оваа област, и дали знае некој колку чини преглед/брис приватно без сини картони ? фала однапред

9. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    Со што да ги мачкам плускавците на нозете предизвикани од балетанки? :wasntme:
    Ии мноогу ме болат. :worried:

10. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    936
    Стави вазелин за да остане кожата мека. Ако се мали плускавиците стави им фластарче, а ако се големи газа. :)

На mili4ka123 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.799
    Допаѓања:
    100.573
    Како инфекција од нехигиена?!Како си дозволила да дојде до тоа?Мислам нехигиена во денешно време..Како знаеш дека имаш инфекција?И не постои обичен/необичен преглед.Прегледот е тој и без папа тест ако си сексуално активна нема да поминеш.Ако си девица треба да му кажеш на гинекологот.
    Цената е различна,така да мора да избереш и да се информираш лично.Мислам без сини картони папа тестот нема да биде под 700 денари,а совет па и визуелен преглед нема да биде под 300 денари.

12. Gossip-girl96

Gossip-girl96 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2012
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    81
    Со партнерот имавме односи на нехигиенско место, бевме под дејство на алкохол и ете се случи непланирано, после тоа се средив одма ама ете ја згрешивме работата ми се појави инфекцијата...Не сум сигурна дали треба да правам папа тест бидејќи сексуално сум активна 2 месеци а некаде прочитав дека папа тест правеле тие што се подолго време сексуално активни. И дали може да ми дадете препорака од гинеколог бидејќи стварно незнам каде да одам и немам со кој да се консултирам.

13. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.799
    Допаѓања:
    100.573
    Нема врска девојче колу пати си имала сексуален однос,и колку време си активна.Ако е од нехигиена како што велиш ,обично миење ќе заврши работа.Ако не ,тогаш мораш на гинеколог.Не се плаши,одбери си матичен ,прегледот не е страшен воопшто за 10 минути ќе заврши.Можеби дечкото ти префрлил нешто.И без разлика која е причината за инфекција на гинеколог најмалку еднаш годишно.Чисто ти да си бидеш мирна.

14. mysterious

mysterious Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.491
    Допаѓања:
    2.661
    Девојки, три дена по ред веќе не престано ми трепери левото око. И тоа само левото. Нон стоп ми игра, не знам што е работава.. Еве и додека го пошувам ова ми трепери.. Знае ли некоја што е работава или да одам сепак на доктор?

15. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.550
    Допаѓања:
    5.899
    можеби е некој нерв
    .. инаку старите велат ако е левото -лоша вест
    десното-што ќе си помислиш во моментот тоа ќе се исполни
    Јас знам дека демек нешто лошо ќе се случи и не треба да кажуваш кога ти игра окото. Сепак се работи за нерви и живци...

Совет: Ви треба повеќе мир. Дозволете си повеќе паузи, спиење од најмалку седум часа на ден. Повеќе пешачење, по можност во вечерните часови. Ова ќе ве релаксира и ќе ја спречи секрецијата на стресниот хормон.

16. minne03

minne03 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    48
    starite pogodile za levoto oko,,navistina kolku pati mi trepkalo obavezno nesto loso se slucuvalo,,a desnoto poretko a i neznaev deka toa sto ke go pomislis kese ispolni :)

17. LejdiD

LejdiD Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2011
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    171
    Понекогаш ми се кочи левата рака, т.е не да не ја чувствувам туку ме боли некако или ме пецка, ми тежи незнам како да објаснам, знам дека тоа би можело да значи проблеми со срцето па некој ако има што се разбира нека ми пише дали е тоа проблем на кој треба да се обрне внимание :| Инаку обично кога сум под стрес или слично ми се случува и чувството е многу непријатно. Незнам дали само да избегнувам стресни ситуации и нервози или можеби треба да се јавам на лекар? :( Инаку обично пијам витамини б комплекс ама не сум сигурна дали ми помагаат

18. a.c.k.a

a.c.k.a Популарен член

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    609
    овие денови се осекам како воз да ме прегазил,постојано ми се спие ме боли глава и ми се повраќа,нокеска кај 3ч се мислев да станам да се исповраќам ама сум заспала ,сабајлево кога станав пак исто имав обрски и излегов,еве сега пак исто незнам што е работава некој совет ако може :worried:

19. ane1991

ane1991 Активен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2013
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Да не знаете колкава е нормалната вредност на седиментацијата кај жените ??

20. Smaragdna

Smaragdna Активен член

Се зачлени на:
    4 јули 2013
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    20
    Да не треба да добиеш?Или можеби да не си трудна?
    А и немора да е нешто сериозно може е обична настинка или стомчен вирус.

Најчесто на резултатите пишува граници од колку до колку треба да изнесува нормалната цифра :) Пример:
    >23.5 -<43 ( Ги измислив бројкиве )