Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. a.c.k.a

a.c.k.a Популарен член

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    609
    ми заврши но 3 дена имав кафеав исцедок,можно е да ми е од тоа,но повраќањето и спиењето незнам што да мислам :?:

2. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.836
    Во ваков случај, нека ти измерат притисок, да го забележиш дишењето и отчукувањето на срцето, чисто да ги исконтролираш работите, и да знаеш дали се покачува во ваква ситуација. Колку што знам, може да е и до белите дробови, не мора да значи дека секогаш е и до срцето.... а во најлесен случај можеби станува збор за некој мускул.
    Најдобра варијанта ти е да си појдеш на кардиолог, и тој најубаво ќе те советува.

3. ane1991

ane1991 Активен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2013
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Smaragdna не пишува на резултатот, ако пишуваше сигурно немаше да прашам овде...

4. Eleni.S

Eleni.S Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    28
    Сабајлево кога станав и отидов во вц како и секое утро одам по голема и мала нужда. Но овој пат имав тврда столица и на крајот кога се избришав на хартијата забележав бледа крв во мала количина но од вагината. Претходната вечер имав нешто како грчеви во долниот дел на стомакот. Дали ова е нешто поврзано со јајниците или пак матката. Пред недела дена бев на гинеколог и ми кажа дека се е во ред, но мене ме боли левиот јајник. Дали со овие симптоми би можела да се сомневам во некоја болест? :(

5. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.838
    Повторно ми се случува ова, само помалку, знае некој што е причината? Да кажам дека и вчера вечерта левиот јајник и малку подесно од него ме болеше.

6. BeLLaDona23

BeLLaDona23 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    842
    Допаѓања:
    1.895
    ane1999
    Седиментацијата е генерално повисока кај жени. Нормалните вредности се:
    за жени 4-12 mm/1h, 20 mm/2h, 110mm/24h;
    за мажи 3-8 mm/1h, 15 mm/2h, 90 mm/24h;
    за деца 0-10 mm/h;
    за новороденчиња 0-2mm/h. (http://doktori.mk/element/view/4ec3ec6a ... eritrociti)

7. ana-banana

ana-banana Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    751
    Кога се прозевам, прокашлувам или вдишувам длабоко имам болка во линија на папокот негде веќе 2-3дена и почна да ме фаќа паника да не е некое слепо црево, некое искуство??

8. axl-babe

axl-babe Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    450
    Допаѓања:
    577
    Дали навистина ќе ја затвораат воена болница?

9. Calla

Calla Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    515
    Допаѓања:
    1.517
    Колку е цената за да се уплати за здравствена картичка? го пополнив формуларот и уплатницата, имам и фотокопија од лична карта, али ценава како низ магла ми е..

10. Smaragdna

Smaragdna Активен член

Се зачлени на:
    4 јули 2013
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    20
    Слепо црево не ти е сто посто,не се секирај ама незнам што би можело да биде.Слепото црево е од десна страна на стомакот,под папокот , и ако треба да се оперира има знаци како повраќање,гадење а не само болка :) И чим поминале 3 дена не е тоа

11. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.550
    Допаѓања:
    5.899
    да не ти е изместен папокот?болки во пределот околу папокот доколку имаш...за тоа барем не е страшен лекот :)

12. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.550
    Допаѓања:
    5.899
    мене ми беше изместен папокот...

13. richgirl998

richgirl998 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    286
    Пред околу една година имав проблем со очите, но не отидов на очен лекар. Последниве дена приметив дека десното око ,,ми игра'' не знам како поинаку да објаснам, како да ми мрда внатре нешто, и ме болат многу очите, особено навечер. Не знам дали да отидам на очно сега. Од една страна ме болат очите признавам, но од друга страна се плашам наочари да не ми дадат :!:

14. Smaragdna

Smaragdna Активен член

Се зачлени на:
    4 јули 2013
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    20
    :!: Оди на лекар не си играј ,како си чекала една година..Очи се во прашање,и ако не сакаш наочари можеш леќи да си ставиш.Сега барем медицината е многу отидена напред има леќи што ти ги става самиот лекар и ти седат по 3-4 месеци и не се вадат како другите леќи секој ден,него само кога ке помине времето одиш на лекар и он ти ги менува. :)

15. xxx-ba

xxx-ba Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    570
    Допаѓања:
    397
    Девојки на одмор сум и немам топломер а имам температура немам појма колку и не можам да дознаам. Нема тука топломер никаде пустелија е ова. Има ли некој друг начин да се измери температура??

16. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    Скоро месец дена ми се случува, (не многу често, само 2-3 пати неделно) да ми дојде некој нагон за повраќање. Незнам што се случува, бремена не сум сигурно, незнам од што може да ми биде. Било што и да правам, така наеднаш ќе ми дојде лошо. Што да превземам во врска со тоа? :^)

17. canary

canary Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    60
    Во последно време ми се случува веднаш по јадење да повраќам.
    Не ми се случува секој ден или после секое јадење ама сепак често ми се случува...
    Страв ми е да не имам булимија и планирам што побрзо отидам на лекар и да направам крвна анализа, па да видам.
    Ама прво сакав да прашам да не има некоја од вас со истиов проблем, да видам мислења и тука. Па ако знаете нешто кажете.

18. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    И да дополнам,денес осеќав некако како желудникот да ми е подуен/потечен, мислев дека ќе ми прсне :worried: и тапа болка чувствував. Што може да ми биде? :worried:

19. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Според симптомиве, можно е да се работи за хеликобактер. Татко ми ја има и на почетокот, уште додека не знаеше што е, имаше нагли нагони за повраќање, тапа болка и болка во желудникот. Да напоменам, не му беше така секој ден, туку повремено, баш како што викаш, неколку пати неделно знаеше да го фати. Треба да извадиш крв и да направиш испитување за хеликобактер.

А на крај краева, можно е и да е само обичен гастритис, или одредена храна да ти создава проблеми. Сепак, најубаво направи една лабораторија за да бидеш на чисто и ако е потребно да ти биде препишана соодветна терапија :)

На mili4ka123 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Smaragdna

Smaragdna Активен член

Се зачлени на:
    4 јули 2013
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    20
    Колку пари е да се провери дали си бремена на гинеколог ,преку крв?Колкуе сигурно и за колку време резултати... :/