Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    Зависи во кој дел поточно.Можно е да е јајникот, цревата, слепото црево е на десната страна... :?:

2. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Девојки јас купив апчиња пивски квасец, ама не бетавитевит, туку обични, едно огромно пакување. На тоа пишува дека се пиеле 2-3 пати на ден, по 5 апчиња?!!!!
    Незнам по колку да пијам?
    Има ли некоја феминка искуство да ми каже?

3. solnishko

solnishko Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    73
    Најмногу на средина, во линија со папокот.. Кога ќе почне да ме боли, боли без разлика дали седам или не. И стомакот ми е подуен малку.... :worried:

4. stefiy

stefiy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2011
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    71
    Луѓе вчера играв кошарка и некако лошо го удрив баскетот со прст. Не ме болеше многу но ми отече. Па би сакала да прашам што да му правам што да ставам за да ми помине отокот. Фала однапред

П.С. Незнам дали прашањево е за тука, ако не е за тука префрлете го :D

5. fox.megan

fox.megan Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2013
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    85
    Сестра ми пиеше такви претходно консултирана со доктор. Значи тие се пијат или три пати на ден по две апчина или пак шест пати во денот по едно, значи вкупно треба да внесеш 6 апчина во еден ден за ако сакаш да добиеш видливи резултати (како што и кажаа на сестра ми) и ич без гајле да си бидеш, тие не можат да ти наштетат во никој случај на организмот затоа што сепак тие се витамини. :)

6. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Фала многу, јас така ги пијам на два пати по три апчиња :) Ај да видиме дали ќе има некаков ефект :^)

7. gentle.girl

gentle.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    251
    пред 2-3 дена ми се појави нешто под градиве како некоја рана ко мозолче. ама чудно е ко кје се превиткам ме болит. не е нешто обично.
    што може да е? или некоја маст да ми препорачате? се мачкам со Бекутан пудра ама не помагат ич.

8. Hottie

Hottie Активен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2013
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    18

Ти препорачувам што побргу да одиш на доктор, локацијата каде се појавило мозолчето може да укажува на било што, затоа не се прави сама лекар со било какви пудра,масти и веднаш провери што е,од што се појавило тоа и како да се лекува,со здравјето нема шала.

9. Hottie

Hottie Активен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2013
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    18
    Доколу отокот сеуште е присутен стави лед на повредениот прст,а доколу има силни болки и ограничено движење голема е веројатноста да си го пукнал или да е скршен.

10. stefiy

stefiy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2011
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    71

Фала, иначе кога го движам не ме боли а и отокот малку по малку го снемува :)

На Hottie му/ѝ се допаѓа ова.
  11. planet

planet Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    73
    Правец на лекар. Остави пудри и масти, можеби е нешто посериозно.

12. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.824
    Допаѓања:
    11.307
    Ај да си попрашам и јас за совет. Неколку пати досега на пример на 3,4 месеци на горниот капак на окото каде што растат трепките ми се појавува ситно топченце, речиси е неприметливо но јас го осетам кога излегува. За еден ден се повлекува, еве денес гледам ми испаднале две такви ситни топченца и тоа се на исто око, што би можело да биде, ме фаќа страв :?:

13. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.018
    Допаѓања:
    81.359
    Да не се јачменчиња?
    Не го чепкај, би требало само да си се повлече, а ако ти смета и ти прави тешкотии при трепкање или едноставно ти „тежи“ на окото, свари си чај од камилица и откако ќе се олади, со памучна ватичка прави си облоги. Ќе спласне местото сигурно. :)

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  14. sweetgirl92

sweetgirl92 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    1.916
    Веќе три дена сум укочена во вратот и имам болки никако неможам да се вртам на таа страна. Се мислам да не ми е од промаја :?: .. Меѓутоа еве веќе трет ден а болкиве немааат абер да се намалат дури ми се чини дека се зголемени. Некое чаре да не знаете?

15. Assassin

Assassin Активен член

Се зачлени на:
    27 август 2012
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    11
    Имам проблеми со кожата, да прашам некој ако имал сличен проблем. Уште од пред 3-4 години на кожата како флеки ми се поајвија но онака како засушена кожа незнам како да кажам, не се ни флеки, груби се. Ојдов еднаш на доктор ми дадоја 2 крема ништо од то, ниту планирам да одам по доктори да се маткам, така да ако можи некој да ми помогни :)

16. vickyy90

vickyy90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.487
    Допаѓања:
    1.074
    Што треба да се прави ако некој има болки во желудникот,кажете некој природен лек,што би го имале лесно при рака...
    Иначе се работи за една другарка моментелно е во камп на одмор ја фатиле болки и незнае што да прави,се напила кока-кола и рекле дека ги смируа болките ама нижто не и поминало
    Итнооо

17. sweetgirl92

sweetgirl92 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    1.916
    Чај од нане :?:

18. Hottie

Hottie Активен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2013
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    18
    Леле кока кола никако при болка во желудник,воопшто никаков газиран пијалок. Доколку може нека се напие ладно млеко, банана или некој чај. Да избегнува тешка и мрсна храна и ако се влошат болките нека посети лекар доколу е во можност..

19. Hottie

Hottie Активен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2013
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    18
    Ми се случувало и на мене нешто слично,обично болки во грб,рамо.. Ако мислиш дека не е промаја можеби е од лошо спиење,размисли за менување на перницата.

20. Irrepleceable

Irrepleceable Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.069
    Допаѓања:
    1.360
    И јас го делам мислењето со Mishelа.
    Ми се појави еднаш и на мене,бев на очно и ми рекоа дека било последица од шминки,шампони,влажни марамици...
    Имаше маст и капки кои ги ставав,можеш во аптека да појдеш да прашаш,мислам дека тие не одат на рецепт ;)

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.