Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. iloveugirl

iloveugirl Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    217
    баш истото го правам бидејки сум на диета газирано никако скоро секој ден пијам по 3 чаши зелен чај, многу вода и јадам многу (дури претерано) овошје а и зеленчук..
    уфф друго чаре?

2. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    BeLLaDona23 фала ти на одговорот и помошта. Ќе ги послушаме твоите совети, ќе ја следиме состојбата, и секако многу ќе треба да се пази и во однос на исхраната. Посебно ме утеши делот дека скоро сите ангиолипоми се бенигни.
    Фала ти уште еднаш :*

На BeLLaDona23 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. ana-banana

ana-banana Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    751
    Едното око од под веѓата одма и целиот капак а и под окото ме пецка (а по малку и ме боли) на допир како да имам ставено лута пиперка. Од што може да биде и како да се спасам од тоа неубаво чувство. Инаку немам фаќано лути пиперки ништо такво и миев лице со сапун, со тоник со се и сешто и пак иста песна ме пецка. :( :(

НЕПОДНОСЛИВО Е :sweat:

4. a.c.k.a

a.c.k.a Популарен член

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    609
    големи маки денеска,се разбудив во 4 ри сабајле и тогаш до сега око не сум склопила,имам пролив,пиев линех,јадев банани и пак џабе,што уште да земам веке незнам веке почна да ме пече кога одам во вцимам и фистула се ми се собра,кога ждригам ми доага вкус како нешто скапано да сум јадела,почнува да ми се гади и поврака а за на лекар неможам да одам бидејки на 2 мин сум во вц,ако знае некој нешто да ми каже како во домашни услови да спречам нешто за да можам да појдам на лекар ви благодарам

5. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    Ако линексот не ти помогнал до сега правец на лекар одма, не за друго може да дехидрираш

6. BeLLaDona23

BeLLaDona23 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    842
    Допаѓања:
    1.895
    Земи кафена лажица живо кафе (може малце шекерче да не ти горчи) и полека голтно го. И се согласувам со цирибирибела правец на лекар

7. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    И јас сакав да и пишам за кафето, ама од 4 сабјле до сега е голем временски период и на жешково може да дехидрира . Мене ми се случи така есента да не ми помага дома ништо живо, па кренав температура 40 и на лекар ми ставија мешавина од три инекции па куртулив, инаку од веце не можев да излезам :lol:

8. a.c.k.a

a.c.k.a Популарен член

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    609
    и јас од вц неможам да излезам затоа не се нафакам да тргнам на лекар а и докторот ми работи двократно значи во 4 ри сигурно ке сум таму,инаку земав и една лажица кафе и во мегувреме си направив супа можеби ке спречи да дихидрирам,за температура да чукнам во дрво немам но само се препотувам,15 мин минаа одкако го зедов кафето и осекам цревата само ми кркорат белким ке престане :devil:

9. ana-banana

ana-banana Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    751
    Морам да се самоцитирам имам и оток како каснато од инсект на 2-3 места околу окото и сега имам и болка, некој вакво искуство?? Некој совет??

10. LejdiD

LejdiD Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2011
    Пораки:
    633
    Допаѓања:
    186
    Дали некој користел Дермазин крема за изгореници од сонце????? Моите ќе да се од втор степен, ако има некој доктор на форумов да ми каже дали е добра кремава во аптека ми ја препорачаа како најдобра. Пишете ми тука или во лп. Однапред благодарам

11. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    Лејди јас ја имам користено кремава пред неколку години и супер е,мене многу ми помогна.Исто како тебе имав јаки изгореници, во аптека ми ја препорачаа и само два пати се намачкав.Еднаш одма кога ја купив и вторпат вечерта пред спиење и сабајлето немав веќе никаква болка а и црвенилото ми беше скроз повлечено. Јас мислам да си се намачкаш а и да си земеш Алое гел па и со него малце намачкај се, ќе ти го разлади местото а и помага доста.

а.с.к.а Каква црна супа на проливов? Чиста вода само пиење, лапни пак кафе и оди си на лекар. Кажуваш и дека ти се повраќа а и некаков чуден мирис си осеќала...оди, да не имаш некое труење од храна.
    Сега како си?

12. a.c.k.a

a.c.k.a Популарен член

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    609
    бе на лекар вчера и докторот ми рече да јадам солена супа,ми даде апчиња и ми кажа и денеска ако е така да одам на физиолошки ама ете проливот ми престана но синоке и повракав,па сега за сега е добро па ке видеме денот е пред нас

13. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Какво кафе бе,врска нема,тоа повеќе го надразнува стомакот! Супа,банана,ориз,морков,ѓеврек,препечен леб,бисквити,нешто такво ако можиш касни,тие се за кога ти се гади и повраќаш (има и поназад во темава напишано). И апчињата пиј си ги,се надевам да ти помини. И труење ако е многу брзо почнува,откако си јадела нешто,ама и брзо поминува,за неколку дена,а ако е стомачен вирус некој,малце подолго.

Ана може да си го иритирала или ако не ти поднесло окото некој од тие препаратите,па да реагирало,а повеќе можно е и да се инфектирало,така да ќе треба некои капки за очи да си земиш,т.е. подобро е ако можиш да одиш да ти препишат, а во меѓувреме можиш да ставаш облоги со памуче натопено во чај од камилица,ќе ти се смири малце.

14. a.c.k.a

a.c.k.a Популарен член

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    609
    вчера само супа и банани јадев и зедов малку живо кафе една лажичка но немаше ефект,вечерта јадев кашкавал мислам дека и од него ми помина проливот и апчиња што пиев друго ништо неможев во уста да ставам,ни леб ни ништо па накај 11ч почнав и да повракам,сега се осекам малаксана ама белким ке мине денеска се

На Divinebutterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Пробај без млечни производи,јади од овие другите,а и супа јади си,вода пиј и чај ако можиш.

16. a.c.k.a

a.c.k.a Популарен член

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    609
    се е под контрола и досега ви благодарам ногууу :* :* :*

На Divinebutterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  17. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Ми се јавува болка на левата страна, кај срцето, а понекогаш и левата рака ми отрпнува. Ова ми се случува често и почнувам да дишам длабоко и престанува.
    До што може да е?

18. nonenceee

nonenceee Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    1.016
    Знае ли некој зошто кога стојам подолго време на сонце ми тече многу крв од носот ? Опасно ли е и дали да се оди на лекар .?

19. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    Како што си ни кажала и ти, од сонцето е.
    Мислам дека ти пукаат капиларите од топлото. Затоа избегнувај да бидеш на сонце највеќе што можеш.
    И не е опасно. Се случува на многу луѓе.
    Можеш и на лекар да одиш ако сакаш но мислам дека ќе ти го кажат истото, да не седиш многу на сонце. Но оди ако не ти е мака, може ќе добиеш некој совет плус. :D

На nonenceee му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    936
    Во петок вечерта цела вечер имав пролив и повраќав повеќе пати + многу големи болки во стомахот, бев на болница примав инфузии и инекции, ми беше подобро кога се вратив, ама ете пак почнуваат болките, т.е желудникот нон стоп ме боли, а неможам да поднесам храна само кисело млеко јадам и чај пијам. Примам фурал 200 за проливот ама не престанува :puke:
    Имам и температура, ама некако успеваме да ја намалиме :(
    Што друго да се напијам? :(