Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. milky-candy

milky-candy Нов член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    715
    Според мене не е ова нешто загрижувачки - едноставно не ти е менструалниот циклус стабилизиран, пошто гледам си доста млада. Може да е од некој стрес и сл. Нека ти направат едно 4Д снимање за секој случај и направи крвна слика. Јас мислам дека со тек на времето ќе ти се стабилизира менстр. циклус.

2. lejla22

lejla22 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0

ДА но веќе 2 недели има поминато од крајот на последниот менструален циклус..
    дали доколку сврши на хеланки може да има некои компликации ? :o :(

3. milky-candy

milky-candy Нов член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    715
    ^^^

Lejla

Ме зезаш, нели? :^) Ама глупост одвали - невидена...На хеланките ти свршил и ти прашуваш дали е можно од тоа да имаш компликации??? :| Ако имаш стварно 18 години смешно е што даваш вакви небулозни изјави

4. lejla22

lejla22 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0

па едноставно незнам што ми се дешава :sweat:

5. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Ново тролче на повидок? :lol:
    Шала.Можеби е необразована...крајно. :^)

6. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Аман Лејла, овде будали не правиш или не знам, тепаш досада?
    Каква комплкација може да има ако ти свршил на хеланките??
    |( |( Бремена си, ќе ти се родат мали хеланчиња. |(

Викам јас треба сексуално образување да има по училиштата, срамота.

На baby.90, bravegirl, Strumfeta93 и 4 други им се допаѓа ова.
  7. L-a-d-y-Bug

L-a-d-y-Bug Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    55

Не пијам ниту апчиња за контрацепција, ниту пак хормонска терапија..А од што се зголемува пролактинот? Фала многу

8. milky-candy

milky-candy Нов член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    715
    Купи си Mum Care маст од аптека, 70 денари и е специјално за оваков проблем. Пролактинот се зголемува во бременост и доење значително, ама тоа е природно и така треба, а кога без причина ќе се зголеми пролактинот, тоа е од јака траума најчесто, лекови кои директно делуваат на мозокот или проблеми со тиреоидната жлезда...Но во ваквите случаи обично се јавува јако лоша клиничка слика, а не само проблем со едната брадавица како кај тебе...Земи си ја маста и правилно користи си ја и би требало да ти помине...Ако се појават други некои проблеми со тек на времето, оди на лекар и направи комплетна крвна слика(општа и диференцијална), уринарен статус и хормонки испитувања.

9. L-a-d-y-Bug

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    55
    Купи си Mum Care маст од аптека, 70 денари и е специјално за оваков проблем. Пролактинот се зголемува во бременост и доење значително, ама тоа е природно и така треба, а кога без причина ќе се зголеми пролактинот, тоа е од јака траума најчесто, лекови кои директно делуваат на мозокот или проблеми со тиреоидната жлезда...Но во ваквите случаи обично се јавува јако лоша клиничка слика, а не само проблем со едната брадавица како кај тебе...Земи си ја маста и правилно користи си ја и би требало да ти помине...Ако се појават други некои проблеми со тек на времето, оди на лекар и направи комплетна крвна слика(општа и диференцијална), уринарен статус и хормонки испитувања.

А таа маст може ли да ја користат жени кои не биле бремени и не доеле. Не сум доела, а ми испука брадавицата и имам остри болки повремено :(

10. milky-candy

milky-candy Нов член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    715
    ^^^

Може да ја користат и жени кои не родиле и не доеле, нема врска тоа...Локално се нанесува маста...Иначе на Галафарм мислам дека е :^) А сум слушнала дека и маслиновото масло помага при вакви проблеми.

11. bitter-girl

bitter-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    558
    Допаѓања:
    531
    L-a-d-y-Bug Нашите претпоставки нема да ти го решат проблемот. Ако мислиш дека имаш а очигледно имаш проблем оди на лекар.

12. L-a-d-y-Bug

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    55
    Ќе одам на лекар, секако, само сакав да слушнам искуства од други девојки ако имале ваков проблем

13. bravegirl

bravegirl Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2010
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    69
    може глупо е прашањево ама сдп дали може да ти пораснат бемките т.е младежите шо ги имаме по телото ако ги триеш со луфа за туширање и од што уствари може да нараснат зш приметив малце ми се пораснати да идам на доктор или не е страшно?

14. Panicarka

Panicarka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2011
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    19
    Последнава недела ме фаќаат жештини. Како да е надвор 40 степени. ќе се слечам и по некоја минутка поминува се. А и пред некој месец ми се случи истото. Пред 1 ден ми заврши менструацијата, а ми траеше еден ден помалку од вообичаеното. Па си помислив да не сум трудна, а не ми се лоши. Многу ми е чудно, досега не ми било вака. А и бев малку настината. Што може да ми биде?
    Благодарам

15. Lina24

Lina24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    2.230
    Допаѓања:
    438
    да не имаш нагло варирање на крвниот притисок, да не ти се покачува, да не конзумираш почесто алкохол?? да не пиеш аналгин или андол?? мене од нив многу ми е топло и жештини ме фаќаат

16. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.177
    Допаѓања:
    156.623
    Да не бидете во заблуда,некој погоре пишал дека пролактинот се зголемува заради проблеми со тироидна жлезда,најверојатно ради трх,а тој го стимулира лачењето на хормонот за стимулирање на тироидата и лачење на пролактинот.Така што хипоталамусот е одговорен за лачење на трх,а со тоа одговорен е за пролактинот,а не тироидата.Малце комплицирани се овие процеси на жлездите во телото,зошто една им е газда на сите и сите играат по неа,таа пушта еден сигнал,кој стимулира друг сигнал кој треба да има трето дејство...хаос.
    Обична иритација е во прашање,ама во секој случај за помирно да спиеш,оди на лекар,тој ќе ти каже што е работата.

17. Panicarka

Panicarka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2011
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    19
    Aлкохол се немам напиено можеби еден месец, а апчиња како што се аналгин и андол не пијам бидејќи сум алергична. Стварно не ѕнам што може да биде. а да притисокот ми е мн низок, нормален ми е 90 со 70 .

18. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    Имам и јас повеќе бемки на телото, и во суштина ако не ги чепкаш ништо не може да биде. Тие ситните, како точкички не се страшни, ама со тие испакнатите треба повнимателно.
    Ако приметиш дека изразено се зголемиле, без да ги чепкаш, најдобро е да посетиш дерматолог.

На bravegirl му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Cacy

Cacy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    2.244
    Допаѓања:
    1.547
    СДП пред неколку дена многу ме болеше стомакот(имав грчеви во стомакот) и не отидов на школо,лежев дома и ми помина и помислив дека сум измрзнала ама денес кога станав многу ме болеше стомакот(ме стегаше)Отидов на школо и таму едвај поминав и ми помина за 1 или 2 часа...
    Пред некој ден земав да читам списание од Зегин и бајдов Кронова болест....Многу се препознав во текстот и се уплашив :worried: ...
    Симптоми:
    *грчеви и болки во долниот дел од стомакот
    *умор
    *губење на апетитот итн
    А пак најмногу ми беше чудно ова:,,Симптомите на Kронова болест се јавуваат и изчезнуваат повремено,заради што заболенитр мислат станува збор за некоја минлива потешкотија."
    Kроновата болест може да се појави во кој било период од животот,најчесто 15-30 год.
    Ако некој нешто знае нека пише :worried:
    Заборавив да спомнам дека сега сум со менустрција :worried:

20. anima

anima Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    275
    Правев комплетна анализа на крвта,од тироидната жлезда па се друго.Тоа што сакам да прашам е постручните во медицината да ми објаснат дали тоа значи и дека оваа анализа покажува ако евентуално имам каменче на бубрегот или слично,прашувам конкретно за тоа бидејќи не успеав да ја прашам докторката а и понекогаш имам болки во бубрезите кои и не траат така долго.Што се може да покаже една детална анализа на крвта?Може и пгупаво да звучи прашањето но ете ако не прашам нема ни да знам :)