Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. alexsandraa

alexsandraa Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2011
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    737
    Кажете некој лек за депресија.. :worried:

2. mid

mid Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2011
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    11
    Здраво феминки сакам да прашам во врска со тоа што вчера ме полазил (така мајка ми вика) пајак и имам убоди и ме тера да се чешам... се вцрвив многу тоа е над градите и цела сум црвена.. што да правам ??

3. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.622
    Допаѓања:
    10.349
    На сонце беше ли изложена подолго време вчера? Не мора местото над градите да било изложено, туку во главно ако те има печено преку денот. Тоа дека ти е над градите и го осеќаш како да е неколку убоди од инсект и те чеша, а таму е првото место дека сончевата алергија се манифестира и баш така се осеќа. Антихистамин апче ако имаш се напиј, ставај ладна влажна крпа наместото и седи на ладно/сенка. Антихистаминот и ладната крпа ќе го намалат чешањето, во секој случај, и кога те има испоапано нешто и кога е алергиска реакција.

4. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.229
    Мене ме касна оса преје, одма другарка ми со златен прстен ми го изваде осилото, бев и на доктор ама пошто ми потспадна дури да одам не ми кладе инекција, ми даде само Лоратадин да се напијам.
    Ми потспадна ама местото уште стој како потечено, ми е страв и ме пецка по малце и ме чеша.
    Нормално е? Многу паничамм ;( :sweat: :sweat:

5. Eleni.S

Eleni.S Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    28
    Лоратадинот се пие за алергија, а нормално е местото да те пецка и чеша неколку денови. Доколку отокот се зголемува и местото се повеќе и повеќе се вцрвенува оди на лекар. Инаку можеш да му ставаш крпа натопена со ладна вода како облога. Мене ова лето дури 5 пати ме касна оса и веќе трауми имам од нив :D

6. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.800
    Допаѓања:
    24.076
    Се надевам прашањево е на место...

Колку пари е испитување на уринокултура во Авицена/Адриа Лаб ?
    И колку се плаќа после кај нивни доктори за консултации и толкување на резултати?
    Ај, ве молам ако бил некој нека ми пише.

Пред некое време дечко ми испитуваше крв во Адриа Лаб, па не очекував 1000-рче бре. |(

7. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752
    хелп штотуку ме касна оса незнам дали беше една само ми летнаа пред очи неколку ме касна за малиот прст на раката и прстот целиот ми помодре поцрвене и отече неможамни да го свијам ни да го мрднам како палец ми стана на моменти осекам и болки во раката дали е нешто страшно ?

8. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.857
    Допаѓања:
    32.457
    Не е толку страшно се случува, бидејки те каснала нормално е да отече. Стави му на прстот мраз

9. BeLLaDona23

BeLLaDona23 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    842
    Допаѓања:
    1.895
    Нана, ако гледаш осило (такво ко трнче мало) извади го со пинцета внимателно да не ти се скрши, стави ладна облога со мраз и земи некој антихистаминик на пр. Loratadin, Cetrizin...

На природна база- чај од кантарион

Мароон5, фуралот е интестинален антиинфектив, има и антидијароично дејство (против пролив), така да мислам од лекарства дека тоа е доволно. Јади сува храна, бисквити или двопек, супа (за да не дехидрираш) но не претерувај со течности зашто се менува фармакокинетиката на лекот (патот на елиминација, се елиминира побргу, и му се скратува времето за дејсво).
    Постепено почни да внесуваш и тврдата храна во исхраната.
    Ајде со помин нека е на сите (ова од турските серии :D )

10. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752
    вчера ме касна оса и отокот никако не ми се симна не само на местото каде што сум касната туку целиот прст и дел од раката ми е премноооогу потечен и некако немам мн осет на прстот како порано и неможам да го свијам прстот ни 1 цм а ужасно ме чеша неможа да го свивам...хелп

11. alexsandraa

Се зачлени на:
    2 август 2011
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    737
    Одвреме навреме срцето почнува многу забрзано да ми чука..и стомакот дури ми се треси од што ми чука, дури и како да ме боли го чувствувам, како да ми шушти внатре, мислам ќе ми излези..и тоа трае неколку минути и ми се смирува..Во тој момент додека ми чука стојам мирно и чекам да ми се смири и продолжувам.. Од што може да бидии? Дали е нешто сериозноо? :((

12. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    Мислам дека е можно да се работи за тахикардија. И не е нешто многу страшно, само не треба да се заморуваш,треба да избегнуваш стресни ситуации и слично. :) И секако посети си лекар кога можеш да проверат да не се работи за нешто друго и да ти дадат соодветни лекарства. :)
    Не ме фаќај за збор дека баш за тоа се работи, ова е само моја претпоставка според симптомите, знам бидејќи имам една другарка која исто има тахикардија. :)

13. Eleni.S

Eleni.S Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    28
    И мене така ми се случува, но од лекар ми е потврдено дека имам тахикардија. Во такви ситуации пијам верапамил, но без претходно да се консултираш со лекар не земај ништо апчиња за смирување на твоја рака. Позз :)

14. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    10.722
    Последниве неколку дена чувствувам болка во десниот јајник, во вид на пецкање, кое од време на време се смирува, а во исто време ме боли и половината. Што би можело да е и дали има потреба од лекар?

15. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752

Да не треба да ти дојде ? Тоа е од промаја или настинка или треба да ти дојде..Пиј чај од жалфија и камилица не е страшно ништо :*

На Barbie20 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. alexsandraa

Се зачлени на:
    2 август 2011
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    737
    Ви благодарам многу,но ќе посетам и лекар :*

На mili4ka123 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. ancebanance

ancebanance Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2013
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    71
    Имам едно прашање, веке подолго чувствувам слаба болка на левата страна на главата при допир,значи ја осекам почувствувителна и тоа само левата страна немам никаков друг проблем со главата, ако има некој друг ваков проблем нека ми пишува :* :* :*

18. stoilovat

stoilovat Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2013
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    9
    Последните два дена се случува нешто чудно со мене..Кога одам во ВЦ по мала нужда неможам да завршам до крај и ме боли над вагината незнам што е му се имали случено тоаа на некој ...???

19. lav4ence.e.e

lav4ence.e.e Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    245
    Најдобро појди на лекар за да те прегледа , а во мегувреме пиј чај од нане / брусница, сок од боровинки. Можно е да имаш некоја инфекција или бактерија, но не мора да значи .

На stoilovat му/ѝ се допаѓа ова.
  20. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Последниве 4-5 дена имам слаби грчеви во нозете. Не она класично да фати јак грч да не можеш да стоиш, туку така многу слаби грчеви. Се појавуваат и кога седам и кога лежам, дури и кога одам (прееска додека одев на работа го почувствував). Има некој идеја од што може да биде? :worried: