Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Discussion in 'Здравствени проблеми' started by Lilit, Jan 14, 2011.

1. nikolina20

nikolina20 Активен член

Во последниве денови чувствувам некоја тежина и надуеност во стомакот , пред некое време имав воспаление на мочните канали и болки во десната страна на долниот дел од стомакот гинеколот ми препорача да пијам увин чај и некои таблети, дали надуеностаи тежината можно да ми е од тоа или не? Некој совет :( :(

2. gothchick

gothchick Популарен член

Вчра изгорев малку повеќе и вечерта се мачкав со кисело млеко и ич не ми помогна, денес дури и повеќе ме пече, а и боли. Кажете ми како да ми биде бар малку подобро до утре.

3. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Облози од вински оцет ( можеби мириса многу али помага ), а ако не ти ја симне температурата оди на лекар ке ти дадат антибиотик.

gothchick likes this.
  4. alexsandraa

alexsandraa Популарен член

Имам 17 год. ,сакам да прашам колку треба да ми биде нормалниот притисок?

5. lav4ence.e.e

lav4ence.e.e Истакнат член

Па вака, медицински кажано нормалниот притисок е 120/80 , но и помалку од тоа не значи дека притисокот не ти е нормален. Кога горниот ке ти се спушти на 100 па и помалку, а долниот ти дојде до кај 60 тогаш може да се каже дека притисокот ти е низок. Истиот начин важи обратно за висок притисок.

6. sanja.burgundy

sanja.burgundy Популарен член

Бидејќи темата за Општи прашања е затворена, а имам општо прашање - поврзано со здравство...
    Дали знаете кога е приемно време на кардиологија (во државна)? :?:
    (прашувам зашто ми кажаа дека на секоја клиника е различно)

Фала однапред :)

7. alexsandraa

alexsandraa Популарен член

Благодарам многу :*

8. eleni27

eleni27 Популарен член

Никој не знае?

9. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Намачкај се со Кока Кола, ама сериозно. Можеби моментално тогаш ќе те пече, но потоа ќе ти помине. И јас исто кога бев изгорена маки си мачев, но ете се посипав со Кока Кола,стегнав заби во моментот, но ми помина :lol:

10. ripkata

ripkata Истакнат член

Незнам зошто многу есто почна да ми се здрвува ногата. Од коленото до глуждот ми е цела здрвена и ме боли , особено навечер. Еве сега неможам да заспијам од болки. Што да правам ? Дали ако одам на физикална после ќе ми стане поосетлива???
    Треба во вторник на одмор да одам кажете некое решение ве молам ....

11. Nana19

Nana19 Популарен член

немора да значи дека е за на физикална отиди си кај матичниот тој ке ти каже мислам нема потреба од паника, или е од некоја промаја а можеби и да е реума најчесто реума многу боли и се здрвува нога од тоа се надевам не е тоа но ако премногу те боли иди провери

12. vickyy90

vickyy90 Популарен член

Знае ли некој колку се чека за операција од кила? И дали треба да ти ја закаже матичниот?

13. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Зависи, дали е итно или не е, во лето не оперираат толку многу, инаку да, матичниот лекар ја закажува операцијата :)

vickyy90 likes this.
  14. EMILI1999

EMILI1999 Истакнат член

Веке некое време сум во село во куќа на одмор и од почетокот ме каса нешто и тоа се повеке и повеке и еве денес кога станав целата нога ми беше испокасана имав над 14убоди и отидов во аптека и фармацевтката ми даде синопен маст ми кажа дека или е убод од пајак или алергија...некој поискусен да ме посоветува ако сака...ви благодарам однапред :)

15. sweetgirl92

sweetgirl92 Популарен член

Женски на голема мака сум си. Некни цел ден имав температура, наредниот ден кога станав цела бев исфрлана со мозолки отидов на доктор, ме виде матичната и ми рече да се мачкам со течна пудра со таа што се мачкаат за сипаници меѓутоа не знаеше дали е алергија или сипаници. Денес отидов пак и ми рече дека наводно било алергија, меѓутоа ме виде друга докторка пак таа ми рече дека биле сипаници. А сега ем незнам што ми е дали е алергија или сипаници ем ужасно ме чеша. А мозолките се направија како меури полни со една течност и неможам да ги чешам. Незнам стварно што да правам, не се трпи веќе..

16. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Хмм, па мене повеќе на сипаница ми личи ова, АКО си исфрлена по целото тело. Темература плус, тоа е карактеристика на ситната сипаница. Мачкај се со течната пудра и не ги чешај никако :)

17. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Мислам дека се сипаници.
    Народски кажано искитување.По тоа што опиша,дефинитивно тие се.
    Само мачкај ги со течната пудра и не ги чешај,може белези да ти останат.
    Инаку ќе мора да ги издржиш од 7 до 10дена :)

18. Tochkata

Tochkata Истакнат член

Болка под градите

Здраво,
    денес осетив многу голема болка под левата града, како да ме стега, и имав отешнато дишење неможев да претнам од болка, и осеќав нешто како да ми лазеше внатрешно. Исто така добив болка и пред околу една недела. Што мислите од што може да биде? Дали е нешто страшно. Ако некој знае нешто околу ова и има одговор ве молам пишете ми што е можно побрзо . Поздрав ! :)

19. vickyy90

vickyy90 Популарен член

Болка под градите

Може да е од промаја,летно време за да се справиме со жештиниве несвесно многу често отвараме и врати и прозори и после се не боли од промајата.
    Ама најдобро појди си на лекар за да ти биде мирна главата :)

20. lav4ence.e.e

lav4ence.e.e Истакнат член

Заприметив дека секогаш кога се истуширам( а не се мијам доле директно ) за време на менструација , отпосле ми престанува до крајот на циклусот ( т.е. ми тече по малку ама не е тоа нормално течење како и секогаш , без разлика дали ми е 1,2,3 ден...). Многу нечисто се осекам ако не се истуширам но со ова што ми се дешава не знам дали е нормално?? :^)