Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. goldy87

goldy87 Активен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    1
    Луѓе! Ги читам сите ваши проблеми и мислења, нова сум на оваа тема на форумов, но ќе може ли некој да ми објасни како се приметува овулација пошто јас сум со полицистични јајници имам примано хормонални терапии, но базалната тем. ми се качува после циклусот на 37.8 и пред циклусот во средината на денот 37.2 или 6 дали е тоа тој процес, незнам да приметам пошто имам такви јајници што како се одвива, пишете ќе ми користи многу!

2. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    Од никаде наеднаш ме фати ова - почна да ми се врти малку, едвај одев, па ептен многу, легнав, не ме боле главата туку ми е матна, сега станав да се размрдам ме обли студ, ми студе, дури се затресувам на моменти, пијам цеден сок, пијам кисела вода, притисок ми мереше мајка - најнормален 120 со 80, кафе сум пиена, вода пијам цел ден, што ми е бутурот?!
    Немам сила, истоштена сум, ми студе и главата ми е матна....
    Мајка вика да не е некој вирус, ама не верувам, мислам да не ми е заслабена крвта, не се хранев баш најздраво во последниот период, ама па студов од каде, нема логика едно со друго?!

3. Tej4e

Tej4e Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    37
    На истото и јас бев пред недела-две. Најверојатно од времето е (жешко бе луѓе). Фала богу, помина. Мене на крај ми се слоши, ми се стемни пред очите (ништо не гледав!), потоа :puke: и другиот ден како нова ;)

4. Leto79

Leto79 Активен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    девојки едно прашање, ако некој знае што може да биде,керка ми има осум години и често и се јавува позади ушите,како мали ранички,мислиш како расцепено да е увцето,исто и на дланките одвреме на време и се прават раците како испукани со црвени линии,ни рекоа на лекар контактен дерматит,не знам до кога ова вака ке го има,но позади ушите највеќе ме буни,не знам од што се јавува и што може да биде

5. a.c.k.a

a.c.k.a Популарен член

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    609
    и јас како мала имав ваков проблем со раничките позади ушињата,одев на доктор и докторот ми кажа косичката никогаш да не ми стои позади ушенцата затоа што можно е да ми е од косата ,секогаш си ја врзувави,а мајка ми со чепкалка за уши ми ставаше и по малку раќија и со текот на времето ми помина

На Leto79 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. vickyy90

vickyy90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.487
    Допаѓања:
    1.074
    Од пред неколку дена приметив дека ми крцкаат коските,на раце,нозе,на карлицата,рамениците незнам од што може да биде,претходно сум немала ваков проблем.
    Да не имам недостаток на некој витамин,што може да е???

7. a.c.k.a

a.c.k.a Популарен член

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    609
    можеби имаш недостаток на калциум затоа,внесувај повеќе млечни производи јогурт, сирење, кашкавал изварка. Но, исто така се можеш и брокули, спанаќ и житарици. Внесувањето на доволно количество витамин Д ја подобрува апсорпцијата на калциум од организмот.

На vickyy90 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. xAnex

xAnex Активен член

Се зачлени на:
    19 август 2013
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Sega letovo neli po doma devojchinjava si gi vadime prsluchinjata :$ i primetiv malce kako gradite da mi se na strana... dali ima nekoj nekoe vakvo iskustvo i sto moze da bide? pubertet.. rastenje?

9. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752

ЕЕ НИШТО СТРАШНО СПОРЕД МЕНЕ.
    пубертет, хормони ,и сл нема потреба од паника не се секирај

10. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    Не е воопшто страшно, хормони. Ако сакаш да си бидеш мирна можеш да си појдеш на доктор да си се провериш чисто онака. И препорачливо е да се проверуваат градите на 6 месеци.

11. alexsandraa

alexsandraa Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2011
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    737
    *Дали некој од вас сте имале ваков проблем, зад ушите понекогаш ми се прават едни топчиња внатрешни, не многу мали и ме болат.. :^) ;
    *И да прашам- Каде што е слепото црево на десната страна, јас имам болка на истото место само од левата страна, при одење, наведнување и сл.. Од што може да е ?

12. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752

и мене ми излегуваат такви кај ушето тоа е од времето се потиме па од прашината тоа се бручкички и знам многу болат но не е страшно мачка ги си бекутан крема

а за слепото црево може да ти е од замор од промаја , и сл но не е лошо да си провериш на лекар

13. a.c.k.a

a.c.k.a Популарен член

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    609
    истата болка ја имам и јас на левата страна,можно е да е јајникот пред два дена и јас едвај одев едвај газев на левата нога ,се мислам дека е од промаја или што спиев со отворен прозор не покриена ,еве сега не ме боли

14. smok123

smok123 Активен член

Се зачлени на:
    30 август 2013
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Pred nekoj den se lapav so edna osoba (nemav seksualen odnos) sega imam mali brumcinja na jazikot, neznam dali e od toa od nekoe jadenje ili stres, dali ima sansi da bide nesto poseriozno

15. Izaabella

Izaabella Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    7.306
    Девојки нешто за смирување освен дијазепам?

16. a.c.k.a

a.c.k.a Популарен член

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    609
    хелекс,лексилиум :)

На Izaabella му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Irrepleceable

Irrepleceable Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.069
    Допаѓања:
    1.360
    B-Комплекс :)

18. Ruby.rose

Ruby.rose Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    127
    витамин B6

19. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752
    не би ти препорачала ни дијазепам ни лексилијум а камо ли па хелекс во никој случај, б6 само земи си и ништо повеке многу се штетнио овие другиве и млади сме за тие немој да почнуваш бидејки скоро сите стануваат зависни од тие апчиња :*

20. alexsandraa

alexsandraa Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2011
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    737
    Ти благодарам :*
    Веќе еден месец ја имам истата болка, можеби е од тоа што велиш :)
    Благодарам :*