Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.849
    Допаѓања:
    11.372
    Некој витамини препорака ако може, оваа недела имав некои стресчиња, изгубен апетит, несоница, плус мензис и се чувствувам малаксано, нешто за енергија ми треба :?:

2. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752

можеш да земеш шумливи таблети со витамин ц в д и б6

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752
    Неколку пати се случува со дечкоми да имаме односи и наредниот ден на отворот на пенисот да му илеат бручки и да го чешаат а потоа и кожата да му се лупи незнам во што е проблемот, нити сум јас имала односи со некој друг нити па тој незнам во што е проблемот а што се однесува до хигиената и двајцата 100% водиме ред.И кога да се ибиршам доле имав нешто слично како бело прање само така како лигаво е дали е можно да е од млеко за тело шо се мачкам ?

4. agiagi

agiagi Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2011
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    6
    Дечки, веќе една недела и пол ми е затнат носот, но не ми е затнат како што знае обично да ми се затне, туку ми е како да ви кажам..на половина нос од внатрешноста како да имам некоја пречка..што би можело да биде?

5. alexsandraa

alexsandraa Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2011
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    737
    И јас го имам истиот проблем, на доктор ми препишаа една инка со сол и допла вода за испирање на носот, ја купив 930 ден..
    Пробај можеби ќе ти помогне и тебе :)

На agiagi му/ѝ се допаѓа ова.
  6. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.554
    Допаѓања:
    5.900
    ми помодре ноктот на раката од кај коренот и ми се олупи околната кожичка и ми отече,а не се сеќавам дека сум го повредила прстот-ноктот...

од што би можело да се случи тои..и некој лек? дали е фалење на витамини...?
    кои витамини се потребни за ноктите?

7. Smaragdna

Smaragdna Активен член

Се зачлени на:
    4 јули 2013
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    20
    Веројатно си го удрила,а не се сеќаваш.Возможно е да ти падне ама не се секирај под него ке има веќе израснато ново мало нокте. Не ми се верува да помодре ради недостиг на витамини

8. MaliotPrinc

MaliotPrinc Активен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2013
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    16
    Еве веќе неколку дена имам проблем со прстите на раката, ужасно ме болат од страните кај ноктот, црвени ми се, потечени и собираат гној од страните. Немам поткинато живец, но пред недела дена си ги сечев ноктите (не до крај, оставив малкуцка нокте да ѕирка) поради бебушот од страв да не го изгребам. Пробувам да го истискам гнојот но ужаснооо боли дури до солзи. Кажувајте некој лек оти неможам да функционирам вака, бебушко со страв го зимам во раце :(

9. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.481

Најверојатно ноктот ти е веќе зараснат во месото.
    И јас имав таков проблем,на прстите на нозете,поради неправилно сечење на ноктите..Инаку стави топла вода,ама топла колку што ќе можеш да издржиш и сол од таа крупната во неа,и стави ја раката.За да отрпне малку местото и да омекне,и пробај да ги исечеш остатоците од ноктите,се додека да ги исечеш ќе те боли.
    Инаку можеш да ставеш и домашен квасец,да стое една вечер.Суви сливи.Зелен патлиџан..
    Ехх колку макви и јас видов такви,па единствено решение ми беа примена на бабини деветини.

10. sanja.burgundy

sanja.burgundy Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    9.167
    ^ И јас до вчера го имав истиов проблем, со прст на ногата. Го мачкав прво со Гентамицин, му ставив и патлиџан, затоа што знам дека го влече гнојот (бабини деветини), ама не можев веќе да издржам - стегнав заби и го истискав гнојчето. Среќа беше само под еден слој тенка кожичка, па лесно се извади. :)

Го досеков и ноктот од страна. Пробај и ти да го исечеш ноктот, може баш од под него да почне да ти излегува.
    Јас мислев повеќе ќе ме боли, ама не беше страшно ;)

11. MaliotPrinc

MaliotPrinc Активен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2013
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    16
    Почнав да ставам патлиџан, еве цел ден сум врзана, се надевам дека брзо ќе помине. Викаат треба да пецка ама ништо не осеќам...
    Го имам овој проблем јас и со нозете, ноктите при растење ми се збуцуваат во месото и морам да внимавам при сечење, ама ова со рацеве ми се нема случено па се плашам да не е некоја инфекција.
    А и лесно ќе е ако беше еден прст, ова пет прста поединечно врзани ко со боксерски ракавици да сум :D

Каков е тој домашен квасец, како да го направам ? :?:

12. taci1

taci1 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2011
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    65
    Nana, mozebi se raboti za nekoja gabicna infekcija, ili bakterija, i na mene i mazot mi taka se desavalo nekogas, ali se resavase so mast kanesten i jas stavav vaginaleti ..ginekologot taka mi preporaca .. pozz

На Nana19 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752

БЛАГОДАРАМ . А од што може да е тоа ?и какви се тие вагиналети може ли на слбодно да се земаат или мора со гиниколог ?

14. marinka11

marinka11 Нов член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    33
    вагиналети канестен 3 се викаат купи ги на приватно околу 360 денари се ставај ги сите 3 секоја вецер а партнерот нека се мачка со канестен маст за надворешна употреба за ова време без односи а потоа некоја ден не е лошо и со кондом за цело време може одмивање со чај од камилица или невен

15. nice.girl9090

nice.girl9090 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2010
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    69
    Не е некој конкретен здравствен проблем, но сепак мене ми претставува голем проблем. Причината е стресот. Не можам да бидам отпорна на некои работи, т.е. проблеми. Најмногу од се ме плаши тоа што тоа и на здравјето ми се манифестира. На некоку пати имав некои здравствени проблеми и покрај сите испитувања кога излезе дека се е во ред, крајниот резултат беше -од голем стрес. Стрес, стрес...не знам до кога вака. Некогаш и срце ке ме ф :worried: Иако се трудам да не мислам на проблеми, па иако и навидум изгледам како да не се замарам со ништо, сепак внатрешно ме "јаде"( a некогаш и несвесно) и ете како ми се манифестира. Што ке ме советувате ? Да појдам на лекар, да земам некои лекови на своја рака или...?

16. Katarina.91

Katarina.91 Активен член

Се зачлени на:
    22 март 2013
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    5
    Девојки помагајте!
    Од желудникот па до клучната коска нешто ми гори и нон стоп ждригам, и ми доаѓа нагон да повратам, сега јадев шпаѓети за 2 минути отидов по вц, не е од вода, бидејќи пијам флаширана. Немам дијареа, ама стомакот ме боли.
    Што може да е, што да се напијам?

17. Smaragdna

Smaragdna Активен член

Се зачлени на:
    4 јули 2013
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    20
    Напиј се јаглен апчиња.Ги има во секоја аптека и се многу добри за проблеми вакви.Исто ги пијат и доколку има труење од храна.Превентивно се супер,нема штетно дејство .

18. Barca-Gril

Barca-Gril Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    876
    Допаѓања:
    927
    Што може да значи ако малку се покачени леукоцитите? :?: :sweat:

19. xxx-ba

xxx-ba Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    403
    Девојки од пред ден-два забележав дека сум настината, ми тече носот и гласот ми е малку фатен и сабајлево видов дека имав малку крв во носот, не да ми тече туку со паломата кога ќе допрам од внатре остануваа крвави траги и плукнав шлајм со малку крв... бидејќи сум прилично голем паничар, одма мислам дека е симптом на сериозна болест...така да, може ли вакво нешто да се предизвика од настинка?

20. alexsandraa

alexsandraa Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2011
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    737
    И јас го имав истиов проблем, и јас се прашувам од што може да е :?: