Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    Ако се работи за многу мала количина на крв од грлото, можно е и да е од јако кашлање, па се иритирало. А ако се работи за поголемо количество, тогаш посети си лекар во најскоро време.

2. lav4ence.e.e

lav4ence.e.e Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    245
    Зголемувањето на бројот на леукоцитите може да укажува на некој проблем во организмот. Бројот на леукоцитите понекогаш се користи за да се дијагностицира инфекција . Благото покачување не мора да асоцира на некој проблем , тоа може да биде и нормално. До нивно покачување може да дојде и од некои лекови што си ги пиела, од вежбање,од тежок физички и емотивен стрес(како висока температура, повреда, или хируршка операција), изгореници и сл. Така да , не се секирај, ништо не е страшно, но најдобро посоветувај се со матичниот лекар што ке ти каже , па после некое време пак направи крвна слика за да видиш како ке се движи нивниот број.

На Barca-Gril му/ѝ се допаѓа ова.
  3. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.805
    Допаѓања:
    24.081
    Прашав еднаш, никој не ми одговори... :(
    За испитување урина во Адриа Лаб, Авицена и сл. ми треба упат?
    Или дајте препорачајте ми место од искуство...

И колку пари е истото?

Ве молам за одговор. Може и ЛП.

4. lav4ence.e.e

lav4ence.e.e Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    245
    Да ве прашам и јас нешто... Скоро 2 месеци пиев лекови заради покачување на АЛТ и АСТ и притоа ми беше забрането внесување на одредена храна, било каква физичка активност и требаше повеке да мирувам . Сега кога ми се нормализираа вредностите, дали би било штетно да почнам со вежбање одма или да почекам некое време ?? И ја одма на вежбање право , но што да правам ми недостига мн некоја физичка активност:D

5. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.695
    Допаѓања:
    106.915
    Би ве замолила за совет, од вчера осеќам како да имам секрет, нели од белите дробови, сега се обидувам да го исфрлам но неможам, имам чувство дека како нешто да ум голтнала и ми стои во грло, како нешто да ме дави. И ми смета кога голтам. Уфф дај кажете како да го исфрлам? Ако си направам супа ќе помогне ли?

6. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    Незнам од супата како ќе ти биде, но имаше некој сируп за искашлување, тоа многу ќе ти помогне. Ќе се исцедиш од кашлање, но има се тоа да го исфрлиш од тебе. :) Секако, прво консултирај се со лекар. :)

7. Barca-Gril

Barca-Gril Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    876
    Допаѓања:
    927
    бев кај матичниот и ми кажа дека не е ништо озбилно така да добро....ти благодарам на советот :*

8. MaliotPrinc

MaliotPrinc Активен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2013
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    16
    За во Адриа Лаб незнам но во Авицена ти е потребен упат, јас до сега се` таму испитувам и супер се, резултатите секогаш ми ги испраќаат на меил ...

Само за урина незнам колку е, но мислам дека не би требало да е повеќе од 50 денари ...

На senza.parole му/ѝ се допаѓа ова.
  9. agiagi

agiagi Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2011
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    6
    A дали ти кажаа на лекар од што ти се направило таака? да не е некоја алергија или слично, затоа што прв пат ми се случува вака да ми биде затнат. Ти бладодараммм во секој случај :)

10. alexsandraa

alexsandraa Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2011
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    737
    Ми рекоа од силно кашлање, ама јас ич не кашлав.. и ме пратија на болница, и таму ми го дадоа ова. :)

11. 1DeeDee1

1DeeDee1 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2012
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    57
    Девојки да ве прашам.. дали некогаш ви се случило да имате одземеност на здив (не можам убаво да вдишам поточно) и стегања во срцето (направив ЕКГ и тоа 2 пати ми рекоа дека е уредно и бев на интернист и ми рече супер си тоа ти е од стегнатост |( ).. Направив крвна слика два пати и тоа, во ред беше, на лекар ми рекоа дека ми е од низок притисок што срцето не може да постигне и пупма многу и затоа имам забрзано биење ама еве сега тоа се подобри и ми се јави ова со вдишувањето :worried: и да заборавив имам и гној на ангина (без температура, кашлања, треска, гребење во грлото и такви работи) само осеќам така како некој секрет да ми стои во глото и не можам да го тргнам.. Ако сте имале и вие некогаш слични симптоми Ве молам просветлете ме ова почнува да ме загрижува.. Поздрав

12. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.554
    Допаѓања:
    5.900
    за секретот во грлото сум слушала дека треба :
    да свариш чај од камилица и бор -од шишарките додека се млади во старт...
    и да стоеш над пареата и да вдишуваш колку можеш повеќе со и без отворена уста
    нормално со крпа преку глава и тенџере за да се испариш...

На 1DeeDee1 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    15.512
    Консултирај се со лекарот,за секој случај.
    Мој совет,одмори малце,па после почни,ама полека.Чекор по чекор.Да не се преоптеретиш. :)

14. little-girl

little-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2011
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    9
    Веке подолго време ми игра левото око..т.е под левото око .. а сум приметила дека и кога ме гледа некој а јас не го гледам веднаш започнува да ми игра окото,ама не приметливо но јас го чувствувам.Зборував со моите ми рекоа дека не треба да кажувам кога ми игра окото бидејќи тоа не кажувало за се она што го видело... ама станува се почесто и почесто.. дали знае некој од што ми е ? ... и некое чаре.. пошто почнува да ме нервира.. а на нервна база не е ..

15. K-pozitiv

K-pozitiv Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    143
    мисла дека можно е да е на нервна база, инаку ко ке ти играт имат поќе претпоставки - некој дека лошо ке било, некој дека убо ке било.. неверува многу многу во тие ама сепак на очно ваму таму распрашајсе што ке ти кажат сигурно си е сигурно :)

16. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752
    Бидејки во соодветната тема никој не ми одгвори а работата е сериозна морам тука да го постгавам
    ве молам за помош
    пред некој ден ми се појави како кафеава течност на гакичките и тоа кај мене секогаш е знак дека треба да ми дојде после ден два или истиот ден
    но тој ден не ми дојде имавме односи со дечкоми и на неговиот пенис имаше многу густа кафеава течност како крв дури беше
    еве поминаа неколку дена мене се уште не ми е дојдено а кога се избришам имам кафеава течност ?
    еве веке недела време е така од време на време по 2 капки крв инаку повеке кафеава течност !

17. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.856
    Допаѓања:
    11.379
    Нана треба да посетиш гинеколог, вака може само да нагагаме, за твое добро, мислам дека и претходно се жалеше на инфекција :)

18. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752

дали е можно да сум трудна? веке недела време имам кафеав исцедок и по неколку капки крв но не е како месечното , туку по тмно по свело се менува секогаш е различно ?

19. Blondie14

Blondie14 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2013
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    8
    Девојки,веќе подолго време се соочувам со овој проблем и срам ми е да кажам на некој и да побарам помош. Имам 15 години и кога другарките или другарите прават смешки т.е. кога дојде до силно смеење се помочувам и никако неможам да го сопрам тоа. Како помала го немав овој проблем но пред околу 2-3 години се појави .. Ми се има случено на многу забави,излети или било што и чуството е ужасно. незнам веќе што да правам. Имам дечко и секој ден се плашам дека тој некако ќе дознае и ќе потонам од срам. Ве молам помогнете ми , очајна сум..поради овој проблем дури се мразам себеси и имам пробано повеќе пати да си ги сечам вените ;( ;( ;( ;( ;( ;(

20. nikiiii

nikiiii Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2013
    Пораки:
    1.370
    Допаѓања:
    942
    Blondie14...си била на доктор?