Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.554
    Допаѓања:
    5.900
    ме заболува десната страна кога седнувам и кога станувам нагло..како да ми е слепото црево..дали е можно да биде предизвикана болката од јајник?

2. fighter

fighter Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    1.249
    Допаѓања:
    2.485
    Слепо црево боли постојано, таа болка не се јавува само при некакво движење. Можно е да има некаква поврзаност со јајникот, а најдобро е да одиш на лекар.

3. andrijance90

andrijance90 Активен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2013
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    8
    последно време навечер особено го осеќам стомакот како празен, како цревата да работат, и имам гасови :worried: немам болки, столицата ми е ок ама ова ме загрижува и само навечер се дешава ова преку ден не :doh:

4. trajkovskae

trajkovskae Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2011
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    2
    Да не те разочарувам но мене така ми играше од како знам за себе и токму неколку дена пред дочек на 2013 год ми се фати лицевиот нерв од лева страна што исто така е пропратено со уште поголемо заигрување на левото око и скоро еден месец поминав во болница лечејќи се,не сакам да те разочарувам но го споделувам моето искуство

5. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Abe i mene zadnive desetina dena postojano mi igra levoto oko, ispod, od strana na nosot, i se gledam na ogledalo i gledam kako mrda, mislam deka e nekoj nerv, se nadevam ke prestane, a vo tie babini devetini loso dobro-NE veruvam!!! se nadevam ne e strasno....ja vsusnost i ne ni obrnuvam vnimanie na toa, ednostavno zaigruva i prestanuva:)

6. midnight.flower

midnight.flower Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    1.051
    Се логирав само за да ви одговорам :)
    „Играњето“ на окото најчесто е резултат на недостиг на магнезиум. Всушност трепери некој мал мускул во близина на окото. Исто така, тоа е и резултат на неодмореност (ненаспаност) и некоја стресна состојба што трае подолго време.
    Го имав истиот проблем неколку месеци, прво молчев (да не го навредам окото :lol: ) а потоа прогуглав и најдов дека имам недостиг од магнезиум и сон. Купив шумливи таблети магнезиум (на Kruger), пиев секој ден по 1, и за 3-4 дена треперењето престана. Гледав да си легнувам 1-2 часа порано од претходно. Пробајте, се надевам ќе си го решите проблемот.

На Lori-30 и SparkyAngel им се допаѓа ова.
  7. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    На мене почна да ми игра окото после една напорна колоквиумска, кога наместо да идам и да си легнам - јас отидов да се "релаксирам" па го превртев цело Скопје, па на крај на денот, да не ми се свртеше свест и до дискотека ќе стигнев :D Лудо - младо, шта чеш... Инаку, ми траше добри 2 недели, и не ми играше окото, туку мускулите помеѓу двете очи и беше приметливо, барем дечко ми примети де... По мноооогу мноооогу одмор, конечно помина.

8. m3a3c3a3

m3a3c3a3 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2011
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    259
    Не знам каде да го поставам прашањево па реков овде...
    Во последно време ми се ронат забите... :^) Не дека останав без заби напротив ги имам сите 32 но до сега на 6ките и на петките како да се отвориле ситни дупчиња (слично како на сликата).Докторката ми рече дека не се расипани туку дека самиот заб се ронел.Зошто како ни неја не и е јасно.Да не должам..
    Дали на некој му се има случено ова?
    Дали пиел калциум,таблети или нешто сл?
    Нема некоја голема штета ама ми е страв да не се искомплцира :sweat: Што ќе правам ако се расипат... или ако ми се изронат...

Прикачени фајлови:

• images.jpg
      images.jpg
      Големина на фајлот:
      5,3 KB
      Прегледи:
      128
  9. Eleni.S

Eleni.S Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    28
    Дали е нормален притисоков 90 со 50?

10. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Да не имаш бруксизам?
    Ти се јавуваат некогаш болки под ушите? Шкрипење на вилицата кога јадеш?
    Јас го имам овој проблем, најчесто за време на стресни периоди ми се јавува. Ронење на забите е една од последиците од бруксизмот, ама тешко е да се открие, бидејќи шкрипењето се јавува додека спиеш.
    Прочепкај на интернет за ова, а ако ги имаш симптомите што се наведени, тогаш најверојатно е од тоа.

11. m3a3c3a3

m3a3c3a3 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2011
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    259
  12. m3a3c3a3

m3a3c3a3 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2011
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    259
    Ау прв пат слушам за ова? :^)
    И вакво нешто постоело????? :o
    Не никогаш немам болки под ушите,но околу тоа со чкрипењето на вилицата ми се случува понекогаш кога џвакам. :| Фала многу ќе прочитам нешто повеќе околу ова :*

13. Magdalena-92

Magdalena-92 Активен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2012
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    5
    Незнам дали е соодветно прашањево тука да го поставам..али ај..Прв пат ми рекоа сама да си го однесам Папа тестот во државна на гинекологија за резултати.Каде се носи во цитолошка лабараторија или ? :worried:

14. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.554
    Допаѓања:
    5.900
    ми се појавија ранички на нозете како струпки од кои не може да ми излезат влакната.. :| и ме чешаат и гној ми фаќаат не се како чир-слични ..
    прво ме зачешуваат и кога го почешам е веќе струпка и околку малку гној - и кога стиснам тече презреќна течнот (гној)...и ми остануваат белеци

Прикачени фајлови:

• cir.png
      cir.png
      Големина на фајлот:
      138,9 KB
      Прегледи:
      178
  15. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.021
    Допаѓања:
    81.365
    ^ Според описот, мислам дека веројатно станува збор за поткожни влакна.
    Внимавај како се депилираш зашто најчесто настануваат кога влакното се поткинува - доколку се депилираш со ленти или восок.
    Внимавај како ги влечеш лентите и немој да се бричеш, зашто исто така доста поткожни се прават и кога се средуваме со брич.
    Не знам како би можела да си помогнеш, за почеток пробај да не ги стискаш и мачкај се со маст од невен за да се смират.

За секој случај советувај се со дерматолог, можеби е и некоја алергиска реакција или нешто сосем трето.

16. anste

anste Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2009
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    127
    Добар стоматолог во државна?

17. Lady-in-white

Lady-in-white Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2012
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    53
    Вака јас сум слаба онака, не претерано слаба ама сум во минус 3 кг според висината. Може некој совет за како да покачам килограми? Можеби е глупаво прашањето ама веке незнам ни кого да прашам а ни каде... :/

18. K-pozitiv

K-pozitiv Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    143
    ке јадиш поќе витамини и здрава храна

19. fighter

fighter Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    1.249
    Допаѓања:
    2.485
    очигледно имаш брз метаболизам....а и битно е колку години имаш. Ако си во пубертет....дур растеш ќе бидеш слаба, ако си влезена во втората деценија од животот, тогаш пробај да внесуваш повеќе протеини и пообилно да се храниш.

20. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.738
    девојки нешто против настинка,вирус што и да е??
    ми тече носот и ми течат солзи, не ме боли грло,немам температура,а еве од солзи и од носот глава неможам да дигнам

пиев и андол и парацитамол и кафетинколд и не помага