Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. Lady-in-white

Lady-in-white Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2012
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    53
    Незнам дали постои соодветна тема (не најдов) затоа тука прашувам. Од пред извесен период рацете ми станаа многу студени, постојано ми се студени. Ова и не ми смета толко колку што ми смета тоа што ми се потат дланките. До сеа ми се нема десено и ми е ептен одвратно па затоа прашувам ако знаете некое чаре или причината поради кој се појавува? :worried:

2. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    Не сакам да те плашам, но можно е да имаш некој проблем со срцето или ако си изложена на големи стресови. Ова го имам слушнато од стручно лице. Но тоа само ако се работи за ПРЕТЕРАНО потење на дланките. Ако е така, тогаш ти препорачувам да си посетиш лекар.

3. Lady-in-white

Lady-in-white Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2012
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    53
    ^ Не ми се потат постојано најчесто ми се дешава кога сум во школо или излезена некаде или ако стојам. Сепак нема да е лошо да отидам на доктор не сум била одамна. :lol: Има кардиолог тука на форумот? :D

4. K-pozitiv

K-pozitiv Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    143
    утрово станав и приметив во устата внатре кај рилката, ми излегло мозолче нешто.. ме нервира вака да ми стои, нешто некој чај некој лек за да ми помини побрзо ?

5. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752
    Бев на гиниколог и ми констатираше циста на јајниците и хормонално пореметување. ми даде примоулт нор ми рече да испијам едно кутивче за да ми се стабилизира менструаццијата.Дали се опасни цистите на јајниците ?

6. andrijance90

andrijance90 Активен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2013
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    8
    зависи за какви цисти станува збори, ако имаш полицистични јајници не е опасно но треба да се лечи, е сега ако има само по неколку цистички хмм тие знаат да раснат ( не сите некои од нив, некои пукаат сами) па и најчесто треба да се извадат :worried:

На Nana19 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. lav4ence.e.e

lav4ence.e.e Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    245
    Стави си метиленско плаво на него.

8. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.421
    Не се сите опасни, не се секирај. На подрачјето на Македонија во последно време многу често има девојки со полицистични јајници како резултат на бомбардирањата што беа во Косово. Ако редовно се контролираат нема никакви проблеми да ти направат.

На Nana19 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.859
    Допаѓања:
    11.383
    Девојки едно прашање, имам премногу значи премногу изразени симптоми во ПМС, вознемиреност, паника, тресење, лошење, значи и кога бев анксиозна повеќе од нормално така никогаш не ми било со б комплекс се смирував, ама еве во последно време ми стануваат ептен изразени не за друго мачно ми е особено и несоница кога се јавува ужас :sweat: . Прашањето ми е дали може имам проблем со хормони, јас имам полицистични јајници со доцнење на мензис најмногу 7,8 дена . Не примам никаква терапија. Е сега доколку треба да се испита кои хормони да испитам, и каде, стварно не сум упатена во ова. Гинекологот кога му кажав ми вели абе медитирај :D . Во овие моменти па и не можам баш да медитирам :tmi: . Инаку пијам една недела магнезиум и сега се напив Сентис капсули на природна база се за смирување можда ќе ме смире малце а :lol: :tmi:

10. midnight.flower

midnight.flower Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    1.051
    За хормоните, не еби знаела што да ти одговорам, но за изразените симптоми, пробај извесен (подолг период) да конзумираш ѓумбир. Има и посебна тема за ѓумбирот, разгледај, пробај.
    http://forum.femina.mk/dieti/gumbir-t17212

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  11. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Pomos!!!koga odam po golema nuzda.del od stolicata mi e normalen a vtoriot del.e kasest.mek I neformiran. Kolku e ova opasno? Ne e stalno vaka tuku na 2-3 dena se pojavuva

12. Sw3et.Ang3l

Sw3et.Ang3l Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    2.096
    Луѓе што да ставам на оток од оса?? Вчера ме апна, ставав мраз, оцет, паста за заби имам сега ставено ..

13. Keti30

Keti30 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2012
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    131
    Пробај стави кармин,било каков,сум слушнала помага,само незнам дали после каснувањето се става или може и после за отокот...како и да е пробај,ништо не губиш... ;)

14. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.227
    Допаѓања:
    48.156
    Си требала одма да го истриеш местото со чкорче, излегува одма осилото, сега не знам дали е веќе касно но можеш да пробаш :)

15. nonenceee

nonenceee Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    1.016
    Помош дечки ... секогаш кога го ствам прстот во уста за да повратам после тоа имам крв во носот , го издував сеа носот и имав крв ,пошто јас имам шлајмови ностоп ги исфрлам и сеа и шлајмовите ми се крвави , и така за ден два ми поминува тоа .. така и пред неколку месеци ми се случи коа сакав да повратам .
    Имам закачено цревен вирус , сите дома сме фатени ..ужас .. :worried:

16. Sw3et.Ang3l

Sw3et.Ang3l Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    2.096
    Јас го извадив осилото ама после ми отече, сега незнам што да ставам за да се смири отокот, и колку дена ќе трае :^)

17. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    936
    Не го ставај прстот во уста никогаш за да повраќаш, ако ти се повраќа поврати, а така не на сила. Не би било лошо да направаш крвна слика кога ќе оздравеш. А можно е и некој капилар да ти пукнал па затоа имаш крв во носот.
    А за цревниот вирус најдобро е да примате инфузии на инфективно, ем нема да се мачите сите, ем побрзо ќе Ви помине. Плус пијте флаширена вода, и многу течности, никако тешка храна.
    Со помин нека е. :)

На nonenceee му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    936
    Стави мраз, и не го чепкај, ќе ти стане рана - отворена
    отворена рана е добра подлога за влез на микроорганизми, инфективни агенси. Ти го кажувам тоа некни на инфективно бев на пракса и имаше човек каснат од оса па после и тровање добил.

19. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    936
    Обично, фецесот зависи од видот на храната што ја внесуваш, проби сети се што си јадела, од тоа е :)

20. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.296
    Допаѓања:
    158.133
    Дали некој до сега има испитувано присуство на токсоплазма? И каде го направил тоа? И што точно испитал? Мислам под кој назив?!
    Јас ете така тргнав да испитувам токсоплазма, сите креваат раменици и верувале или не НЕ ЗНАЕА ШТО Е ТОА!!! И ете така ми испитале некој ензим АТС што нема додирна точка со токсоплазма... И ај сега?!
    Не ми е севте во оваа година да имам проблеми со нашево здравство... стварно веќе не знам што се случува!!!