Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.227
    Допаѓања:
    48.156
    Во секоја приватна лабораторија испитуваат токсоплазма обично оди под називот TORCH испитуваат покрај токсоплазмата и рубеола и циталомега вирус али може и посебно, ако сакаш државно го прават на трансфузиологија, али ќе окапеш таму од чекање и процедури :tmi:

На Lilit му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.296
    Допаѓања:
    158.143
    Матичната ми се мислеше 15 минути под кој назив, ми одеше да отворам гугл и да прогугламе како да го пише... и на крај ме испрати на Микробиологија - Пролече за погрешно испитување... И таму фала богу кога кажав не знаеа што е тоа и под претпоставка се погледнаа збунето и ете... Само дечкото што ми зема крв, Албанец беше, можам да го прогласам за цар! Побезболно вадење на крв без буквално никаков хематом никогаш не ми се случило, секогаш имам огромни хематоми кои траат долго и се болни.
    Фала ти многу, дефинитивно ќе го правам во некоја приватна лабараторија, ми треба само за токсоплазма.

3. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.227
    Допаѓања:
    48.156
    Ако случајно се решиш да го правиш државно матичен гинеколог мислам треба да ти пише упат, зашто обично овие работи пред и за време на бременост се испитуваат :?: и обавезно на трансфузиологија некој од интернистите ќе те праша што како, зашто па он таму допишува, упатува што ти знам илјада процедури |( а матичниве наши што ни се стручни тешко дека ќе те упатат на право место :D :tmi: а оние пак во пролече блага веза си немаат :tmi: мислам срамота да не знаат што е тоа :| моја препорака е да го направиш во Авицена, најстучни се според мене, се надевам не е многу скапо :^) :hai:

На Lilit му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.296
    Допаѓања:
    158.143
    Па имам други проблеми, не се поврзани со бременост. А и тоа е проблемот кај нас, што токсоплазма се испитува тогаш кога ти е најважно,а до тогаш никому ништо,а латентно може да ти предизвикува проблеми,а ти да не си ни свесен дека ти се од тоа...
    И јас до сега сум најзадоволна од Авицена,а ете видиш не знаев дека може и таму. Тогаш во Авицена ќе одам.

5. nice.girl9090

nice.girl9090 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2010
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    69
    Девојки што значи повишено серумско железо во крвта ?

6. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    769
    Допаѓања:
    561
    Еве цела недела сум настината, ми тече нос, кашлав, ме болеше грлото итн...се како резултат на шетање на ладно со мокра коса....Е сега, од кога настинав, можам да приметам дека малку зачестено мокрам...не е кој знае колку често, но на 2-3 саати....Е сега јас сум голема паничарка, па веднаш мислам дека ова е нешто страшно или незнам што....Не ме пече додека мокрам, а количината е нормална, некогаш знае да биде помала....
    Совет? Дали паничам без врска? Хаха :D

7. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.859
    Допаѓања:
    11.383
    Ништо страшно не е, јас кога сум настината повеќе време сум во WC отколку на друго место :lol:

8. Lady-in-white

Lady-in-white Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2012
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    53
    во пределот на деколтето ми излегуваат мозолчиња...од што може да биде?

9. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.859
    Допаѓања:
    11.383
    Да не си алергична на гел/сапун со кој се капеш ? Јас така исфрлав од гелот на Фа .

10. tanja11991

tanja11991 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2013
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    597
    zdravi feminki jas sum nova na forumov i imam edna dilema imam golemi bolki vo gradite na dopir potocno brdavicite.Pred nekoja den napraviv test izleze negativen a i nemam nikakvi simptomi na bremenost dali nekoj imal vakov slucaj dosega.Treba da mi dojdi na 11ti oktomvri i eve veke gradite 3-4 dena me bolat brdavicite i mestoto pod gradata ve molam za pomos

11. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Можеш да пиеш увин чај и да јадеш брусница. Доста помага за настинки. :)

12. Lady-in-white

Lady-in-white Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2012
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    53
    Не е за мене...ама личноста што ми побара да прашам...
    Левата рака неможела да ја стега и одпушта. Од што може да е?

13. Eleni.S

Eleni.S Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    28
    Здраво феминки. Би сакала да прашам колку денови пред да одиш на гинеколошки преглед може да имаш односи? Не ми текнува каде но прочитав дека тоа имало некаква врска. Позз

14. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752

од промаја
    настинка
    реума
    утнетост и мал удар ( но немора да значи дека удар добила ) туку ти кажувам од што се може да биде

15. mynameislove

mynameislove Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2013
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    12.626
    24 часа пред прегледот не смееш да имаш однос, т.е не е пожелно за да бидат прецизни резултатите :)

На Eleni.S му/ѝ се допаѓа ова.
  16. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    24.081
    Жени, тука ќе го поставам прашањето (се надевам не смета).
    Деновиве ме заболува десната града. Значи, физички нема ништо, не се разликува со ништо од левата, освен природно што ми е малку помала. Не ме боли на конкрено место, туку ја осеќам онака како потешка од другата, како да ја „имам“ (се надевам ме разбирате :) ). Не е којзнае каква болка, ама се чувствува. Како на различни делови од неа да ме боли, ту на почетокот, ту малку под пазувите, па и од обратната страна на срцето (како да не е самата града). Се обидов да извршам преглед, ама не гледам разлика меѓу двете гради. На допир, никаде конкретно не боли. Исто вака, само помалку изразено ми беше минатиот месец. Не треба да ми дојде, само што ми заврши.

Значи, не барам од вас да ми кажете што ми е, нормално. Туку дали ви се има случено истото?
    И кај да идам на преглед, конкретно на ехо? Има кај самиот гинеколог или он треба да ме упати некаде?
    Аман веќе. :(

17. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    769
    Допаѓања:
    561
    Каkви бактерии може да има во урината? Утре ќе ми порават лабораториски наод па се плашам ако излезе нешто такво :worried:

18. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752

мислам дека нема потреба од паника , живи сушества сме и не е чудно секој ден да не боли по некој дел од телото такво е времето што се нешто ни фали и не боли , но за да бидеш спокојна отиди си на преглед можеш и кај матичниот да отидеш па тој ке ти каже ако има потреба од друг лекар ке те упати.мислам дека не е ништо

На senza.parole му/ѝ се допаѓа ова.
  19. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    Мене така ме болеше десната града и ми беше помала од левата ама сега некако ми порасна мислам од тоа ме болела па незнам.

20. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    769
    Допаѓања:
    561