Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. Lady-in-white

Lady-in-white Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2012
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    53
    Дланките и стапалата ми се постојано студени, мраз значи 24/7 ... некој совет? :?:

2. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.098
    Девојки, да ве прашам во потрага сум по добар гинеколог.
    Имам визитка на Никола Маџунков од Медика Плус. Дали некоја оди кај овој доктор и каков е по принцип на работењето,дали е разбирлив во превод дали е добар?

Споделете некои искуства. Фала однапред

3. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    769
    Допаѓања:
    561

Масажа, боса одење никако и ставај ги стапалата во топла вода почесто (жеска колку што можеш да издржиш)...И мене често ми се мраз ама јас си шетам боса натаму наваму и така...А за дланките незнам....загревај ги и нив со нешто, можеби имаш послаба циркулација

4. pikolino

pikolino Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2012
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    55
    ке ве замолам за некој совет керками е 4 годинки еве веке една недела нон стоп кашла суво а на доктор ми рекоа дека е се ок и дека нема потреба од паника ниту сируп ми препиша докторката а тука неможам без рецепт да земам ниту еден антибиотик па ве молам ако некој знае некој чај или нешто друго нека пише благодарам однапрет

5. EMILI1999

EMILI1999 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    52
    Многу сум изнемоштена и немам мн апетит, мислам дека во школоке заспијам, од што може да биде?

6. solnishko

solnishko Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    73
    хелп! Ми се појавија силни болки во цела лева страна, од срцето па надоле.. како некој со нож да ме боди.. што би можело да биде? ептен се уплашив, наеднаш започна :worried:

7. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    10.722
    Најверојатно се работи за анемија или настинка,па оттука и пад на имунитетот.Пиј витамин Ц, Б-комплекс и чај со лимон. Движи се повеќе,пробај вежбај малку и би требало состојбата да ти се подобри.
    :) :*

На EMILI1999 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. K-pozitiv

K-pozitiv Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    143
    нешто слично како да те боцка во срцето некој и неможеш во моментот да вдишиш од болка ?
    и мене ми се случува а имам разговарано со другарки и нив исто. мисалм дека нема потреба за паника :)

9. Barca-Gril

Barca-Gril Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    876
    Допаѓања:
    927
    девојки,во петок примав вакцина,и еве денес ми е отечена раката и ме боли...што да направам? :doh:

10. aleks26

aleks26 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2012
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    99
    Кога кашлаат суво моите јас им земам СЛЕЗОГАЛ шуруп на билна база е може да се земе и без лекарски рецепт и е добар за сува кашлица,а ако ти е шубе да и даваш шуруп без препорака од доктор може и чај да и дадеш од бел слез.

На pikolino му/ѝ се допаѓа ова.
  11. M.K.18

M.K.18 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    14
    Девојки, се разбудив вчера со раничка на брадата од левата страна, како црвено кругче, ме болеше (пече) и ме чеша. Со тек на време се суши и кожичката што останува е сува и е како лишај. Неколку пати во овие два дена си ја извадив кожичката затоа што се нервирам дека е рапаво, и како што ја вадам кожичката одново почнува крв да тече и се засушува после одреден период. Се прснав со Бивацин спреј за кожа, и пред спиење ќе ставам Херпесан некој гел за кожа. Дали некој има идеја што е? Страв ми е :(

12. K-pozitiv

K-pozitiv Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    143
    не верувам дека е нешто сериозно, туку само мозолче или гнојарче раскопано па почнало да се прави како лишај.
    Не го чепкај намачај се со маслиново или масло од кантарион и ке ти помине :)

13. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752
    Имав циста на јадникот и хормонско пореметување испив едно кутивче примоулт нор и одкако гу испив веднаш ми дојде и од мене испадна едно крваво топче ( ЗНАЧИ НЕ Е ОНА ГРУТЧЕНА КРВ ) ова беше по ралично беше големо и не се распаѓаше а имаше и како некоја впрца и во средината имаше како некое цевче дали е можно цистата да е ?

14. ane1991

ane1991 Активен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2013
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Матичниот лекар пред некој ден ми напипа нешто на градите и ми кажа дека не било нешто страшно но за секој случај да си направам едно ехо на дојки. Е сега заборавив да и кажам дека сум пред циклус ( а читав по нетов дека и тоа имало врска) т.е. не знам колку сум блиску ,уште 8 дена имам до тогаш. Е сега мене ме фака страв да чекам до тогаш , планирав уште утре да одам ехо да направам но не знам дали е добро сега да го направам тоа , мислам да не е касно оти уште малку има до циклусот, дали ке се види убаво на ехото , или најубаво е да си почекам дур не ми дојде и заврши па тогаш да одам на преглед . Што мислиите ?

15. K-pozitiv

K-pozitiv Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    143
    па мое мислење е да си почекаш да помине циклусот оти имам слушано дека градите кај некои станувале оцврсти осеќале болка и слично во пред или во текот на циклусот.
    почекај си осум дена не се којзнае што ,сигурно си е сигурно :)

16. pikolino

pikolino Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2012
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    55
    Прет извесно време на мм многу му течеше крв од носот па да речам 7/8 месеци беше се ок сега овие денови пак почна итоа густа темна крв неколку пати имаме идено на доктор сите испитувања се ок а кога трге крвта цел саат не сопира ако ја подигне главата се во устата иде, ве молам за некој совет

17. anuska.6

anuska.6 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2012
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    3
    Имам чести тегоби во желудникот, болки во десниот дел на стомакот и многу брзо ја губам тежината. (4 kg за една недела, под сите норми сум ). Да напоменам дека јадам 4-5 пати во текот на еден ден, не бирам што е, само да јадам :$ Дали е можно да имам глисти или..? :^)

18. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    769
    Допаѓања:
    561
    Ми доцни 4 дена, дека бев настината и пијам апчиња....Еве два дена ме боли стомак и мислам дека во секој момент ќе ми дојде...Сега кога се избришав имаше како мало црвено топче, ама ептен малечко помешано со белото прање....А сега пак ништо нема...Можно ли е да ми дошло па да неможе да пробие уште? Се загрижив ептен :(

19. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    769
    Допаѓања:
    561
    Почекај да ти помине циклусот...Мене секоигаш ми се тврди пред да добијам, еве на пример сега :D Мислам дека ти е од тоа ;)

20. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    769
    Допаѓања:
    561

Ве молааам за мислење :(