Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. xxx-ba

xxx-ba Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    591
    Допаѓања:
    410
    Може по 2, јас понекогаш и по 3 земам кога сум под преголем стрес (ама ретко)

2. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    10.722
    Да не имаш песочиња или камчиња на бубрег? :?:
    Мене исто така ме болеше, само од левата страна.Направив ехо и се воспостави дека се работи за песочиња на бубрегот. Најдобро би било да направиш ехо и плус дополнителни испитувања,доколку е потребно.Само на тој начин би се открило од што се јавува болката.

3. EMILI1999

EMILI1999 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    52
    Еве денес не ме боли...
    Ке видиме после... Инаку фала ти :*

4. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    769
    Допаѓања:
    561
    Колку време ви трае менструацијата? Мене ми е петти ден. Гледам дека во текот на ноќта не течело ништо, а сега кога се избришав пак имаше црвено :(

5. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.272
    Допаѓања:
    36.899
    На мене ми трае 6 дена. Четвртиот, петтиот и шестиот ден многу малку ми тече. И на мене ми се случува тие денови преку ноќ да не ми тече, а сабајле да ми тече.

6. savana

savana Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    9.567
    Девојки многу јадам слатки работи, одсекогаш сум јадела но сега немам контрола можам и 10 чоколади на ден да изедам. :) Во последно време желбата е се поголема.
    Пред доручек обавезно морам да каснам нешто благо, буквално без благо не ми започнува денот , ниту можам да го замислам. Како што имам потреба да каснам нешто благо мислам дека за друго јадење немам, можам и цел ден без леб да издржам.
    Знам дека воопшто не е добро, страв ми е за последиците. Некој совет како да го контролирам ова? :|

7. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    769
    Допаѓања:
    561
    И јас бев така, па затоа сега си трпам последици, се поправив така убаво :@ Мора да се контролираш. Изеди едно јаболко или некое друго овошје. Исто така имам читано дека киселото помага. Пример изеди кисела краставичка и повеќе нема да имаш желба за благо. Ах, да, желбата трае 10 минути, обиди се за тие десет минути да не земаш ништо, поточно благо, па желбата ќе помине :)

8. savana

savana Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    9.567
    Фала ти за советот, а за тоа дека ќе се поправам не верувам, колку и да јадам благо ни едно кило плус не успевам да се поправам, ама и вака сум ок со моите 56кг. :)

9. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    936
    Девојки мене ме боли увото, ама не онаа силна болка, добро од момент на момент знае како со убод од нож да е, ама не е толку силна.
    Не пијам газирено, ама болна сум овие денови грлото, крајниците.
    Пијам Макропен и топли напитоци, користам и АЦЦ назал спреј за нос, ама не помага бе :(
    Не смеам да корисам антибиотици, чаре некое? :sweat:

10. expert

expert Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2010
    Пораки:
    402
    Допаѓања:
    267
    Земи џвакај мастики, џваки. Најсериозно многу помага движењето на вилицата кај воспаление на увото. Ама мастиката да биде со ксилитол, мислам дека оние старс мастиките имаат такво.

На Maroon5 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. EMoonlight

EMoonlight Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2011
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    13.815
    Девојки ај ве молам кажете ми дали се добри апчињата Espumisan ,дали имаат некаков ефект против надуеност,гасови или нешто друго против тоа ? :( Многу ми е тешко понекогаш,не можам ... :worried:

12. darling69

darling69 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2011
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    0
    help feminki

Devojki ve molam za pomos ili bilo kakov sovet od vase iskustvo ili znaenje. podolgo vreme ne mozam da zaspijam nekoi veceri,da izgledam film ili neso podolgo zasto imam grutka vo grloto, nesto kako slajm i ne mozam da go trgnam so pienje mleko so jadenje ili bilo drugo sto. ve molam za sovet!!!

13. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    769
    Допаѓања:
    561
    Бев на лекар поради тоа што уринирав често...Ми испитаа урина и се откри бактерија. Ми дадоа Реципрокс таблети и додека ги пиев беше се ОК. Ми помина. Си велев ај ми помина не ги пијам веќе, но еве сега пак почна ова, а пола доза ги оставив не допиени...Дали требаше да си ја испијам целата доза или нема врска ова? Се загрижив вака :worried:

14. K-pozitiv

K-pozitiv Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    143
    си погрешила со тоа што не си го послушала докторот. можеби само што бактеријата започнала да се уништува ти си прекинала со користење.
    почни да ги пиеш и следен пат слушај го докторот што си е сигурно ,сигурно е. :)

На snegce му/ѝ се допаѓа ова.
  15. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Помагајте луѓе! Сабајле во столицата имав парчиња од јаболкото што го јадев синоќа. Прв пат ми се.случува ова па сум преплашена.

16. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    769
    Допаѓања:
    561
    Мислам дека не е ништо страшно, ми се случувало и мене да имам остатоци од храна несварени. Можеби јаболкото имало подебела лушпа па затоа. Oбиди се храната која ја јадеш да ја џвакаш подолго. Види како ќе биде нареден пат, ма да мислам дека не е страшно, само можеби малку преоптеретен желудник :)

17. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Можеби и не го оџвакав добро, излупено беше. Душа немам во мене цел ден од страв

18. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.539
    Сега елени навистина ке те карам .Уште на тоа мислиш ајде доста мисли на секој тоа му се случува здрава си како дрен и престани да си бараш болести.

19. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    15.512
    Не сфаќам,како неможеш да гледаш ТВ поради грутката? За јадење,пиење ај,ама ова? :?:

На K-pozitiv му/ѝ се допаѓа ова.
  20. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    769
    Допаѓања:
    561
    Го имав и јас проблемот и дури почнав да се нервирам...Нон-стоп голтав а тоа пак како да беше таму. Купи си Трахизан таблетки за смукање или пак Септолете, Стрепсилс или нешто такво. Мислам дека мене од Септолете и Трахизан ми помина, инаку цело време бев ко зарипната, како да имам грутка внатре и постојано суво грло. Но, тоа "накашлување" кое го правев за да го исфрлам тоа од грлото ми прејде во навика. Пробав некој период така да не правам кога ме тераше и ми помина :)