Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. sheis

sheis Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    244
    здраво девојки! имам мака со стомакот, ме боли многу а и ми се гади. Немам пролив, но многу често скоро на 20 минути ме тера да одам по голема потреба... се плашам да не е нешто сериозно... некој лек? нешто? :) :*

2. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.054
    Допаѓања:
    3.519
    Точно е дека бактеријата само што почнала да се уништува ти си ги прекинала и пак ништо. Требаше да ја испиеш целата доза, вака пак е тука бактеријата и дури може да биде уште поопасно и полошо од првиот пат.
    Мислам самата знаеш дека треба да го посетиш истиот доктор пофторно :)

3. Eleni.S

Eleni.S Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    28
    Феминки помагајте. Цела ноќ око не можев да склопам. Вчера пред легнување забележав дека ми дојде и веднаш се напив Бруфен за болка, но болката никако да се смири. Сабајле во 8 часот пак се напив и нема никаков ефект. Премногу ме боли стомакот. Ве молам некој ефикасен лек (таблети, чај, облоги) што во најбрзо време ќе ми ја смири болката. Не сакам да одам на лекар бидејќи знам дека ќе ми дадат инекции. ;(

4. L-a-r-a22

L-a-r-a22 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2013
    Пораки:
    1.337
    Допаѓања:
    10.771

Напиј се чај од нане. И јас имам многу болна менструација, па само чајче ми ги смирува болките.

На Eleni.S му/ѝ се допаѓа ова.
  5. badem4e

badem4e Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    378
    Допаѓања:
    178
    Земи обична ќеса и стави ја на цел стомак не знам дали знаеш за ова но мене многу ми помага бидејќи и јас имам многу болкии и секогаш така правам.Остави ја некое време пробај.

6. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.184
    Допаѓања:
    135.994
    Кетронал. 100% помага. Само јади претходно

7. Eleni.S

Eleni.S Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    28
    Прв пат слушам за ова апче. Јас пиев бруфен од 400мг сабајле и ноќеска. Башка и желудникот почна да ме жари. Ќе пробам со чај и со топла облога на стомакот. Се надевам ќе помине :( Инаку фала на советите :*

8. Eleni.S

Eleni.S Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    28
    Би сакала и ова да ве прашам. Пред две недели бев на гинекологшки преглед, докторот ми зема пап тест и заедно со тоа ми зема уште неколку брисеви: за кламидија, вагинален брис (патогени бактерии), брис од цервиксот ( за микоплазми) и брис од цервиксот (уреаплазма уреалитика). Можеби нешто сум погрешила кај брисевите, така успеав да ги прочитам од резултатите, но мислам дека ќе знаете отприлика за што станува збор. На сите четири резултати пишува негативно. Моето прашање е дали доколку имам цин1 и хпв на овие брисеви би покажало нешто или за цинот само на пап тестот покажува?

9. vickyy90

vickyy90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.487
    Допаѓања:
    1.074
    Папот се носи на цитологија и цин и хпв само на пап ги покжува,брисевите се праќаат на микробиологија и се за бактерии(уреоплазма,микоплазма,кламидија и кандида) значи брисевите и папот намаат никаква врска

10. Eleni.S

Eleni.S Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    28
    Пошто сите 4 беа негативни испаѓа дека немам кандида. Супер :D Инаку фала vickyy90 :*

11. vickyy90

vickyy90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.487
    Допаѓања:
    1.074
    Па од сите 4 кандидата е најбезопасна,затоа радувај се што ги немаш останатите(кламидија,уреоплазма и микоплазма) а и дајбоже папот да ти е чист...позз :)

12. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.054
    Допаѓања:
    3.519
    Порано имав многу болна менструација, само кафетин менструал ми помагаа слични се (или исти) на бруфен и секако шише полно со топла вода на долниот дел од стомакот. Топли облоги сигурна сум дека помагаат, секогаш ми помогнале.
    Сигурно се Кетронал? Да не се кетонал? :^) или грешка сум.

13. darling69

darling69 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2011
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    0
    fala *snegce* sega sum nastinata pa lizam mn bonboni i septoletinja pa neam problemi ama ke vidime posle ova...

14. K-pozitiv

K-pozitiv Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    143
    Uste pred nekoe vreme primetiv no ne pridavav znacenje mislev ke pomine.
    na gluzdot na nogata mi se napravi kako nesto rapavo prasav drugarka rapav lisaj se vikalo. Za higiena si odrzuvam. Od sto bi mozelo da bide? Nekoja krema za da mi pomine? :(

15. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.021
    Допаѓања:
    123.885
    Lilit токсоплазма кога прашував во авицена беше околу 2500 ама заедно со тоа испитуваат и херпес,рубеола и цитомегало вирус,токсоплазмата како посебна не се испитува,туку во тој ТОРЧ пакет оди.
    Јас исто сум најзадоволна од авицена,ама тогаш испитував и др работи и многу ми дојдоа парите па испитав во Институт за јавно здравје,700ден ме кошташе,ама резултатот беше толку мизерен што матичната не знаеше воопшто да го протолкува !

16. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.021
    Допаѓања:
    123.885
    Како бе 1000че!!!! Цццц,во авицена е 350 уринокултура а за консултација не се плаќа ништо,само ќе кажеш-зависи кој се потпишал на резултатот -сакам да се видам со тој и тој доктор,ќе го викнат и ќе ти каже,само ќе почекаш малку дури не заврши работи,јас чекав некои 15тина мин.

17. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.184
    Допаѓања:
    135.994
    Да да Кетонал се, печатна гррешка :) Само да знаеш капсулите се послаби, апчињаата се појаки, ама за 15 минути мине. Знам колку боли стомак, јас до болница имам допрено од менстуални болки, ама и таму кетонал ме боцнаа.

18. Hottie

Hottie Активен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2013
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    18
    Значи вака,еве го мојот проблем : Имав со дечко ми сексуален однос пред 2 недели и оттогаш почнаа болките.. мислев дека ќе помине и помина на 1-2 дена но пак продолжи тоа.. Ме боли во пределот на вагината,во внатрешниот дел,надвор немам ни секрет,ниту болки,ниту чешање,но внатре после самиот отвор страшно ме боли кога одам да мочам (извинете на изразот) .. обично вака не ме боли или осеќам слабо пецкање,но таман ќе отидам,на крајот од мочењето чувствувам голема болка,притисок како едвај да го завршувам мочењето.. Му се случило ли некому вакво нешто,што би можело да биде?

(да потенцирам,не ме боли мочното каналче немам никакви проблеми,отворот на вагината ме боли...)

19. a.c.k.a

a.c.k.a Популарен член

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    609
    а да си отидеш на гинеколог најубаво,можеби е некоја инфекција или имаш некое воспаление

20. Hottie

Hottie Активен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2013
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    18
    Да сакам да одам,но прашувам од прилика да сподели некој искуство..за инфекција не верувам,обично со инфекција има секрет,непријатен мирис.. мислам дека е воспаление а од што кој знае.. :/