Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.749
    Допаѓања:
    145.207
    Во Ремедика доаѓаат специјалисти од Скопје, на 29 ќе има специјалистички прегледи за уво, нос и грло.
    Еве и линк, можеш да се информираш повеќе и да си закажеш преглед. :)

https://www.facebook.com/ReMedikaStrumica
    На ден 29.10 2013 година
    #ОРЛ **-Проф.Д.р Ѓорѓи Оровчанец Спец за уво,нос и грло,хирургија на рат и глава.

2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.582
    Допаѓања:
    104.234
    Бубче, не се лутиш ти го скратив името, баш јас сум зимурлива и си сеоблекувам, си носам и мантилче и шалче, со оглед на тоа што одам пешки на работа на враќање си го соблакам за да не се испотам па бетер работа. Инаку ваква се вратив директно од планина, морам да признаам имав напорен викенд на планина и можеби тоа придонесе за оваа состојба, во моментов носот ми е мраз ладен како на бебињата и ми е затнат, ама не како кога сум настината некако чудно ми е, само едната носница ми е затната. Ме чеша грлото, устата, ме болат коските, ме печат очите, ми се спие постојано и имам вртоглавици а некако многу бавно ми доаѓаат симптомите на болештинава. Зарем антибиотикот само две недели ме заштити, не ми е верно, да не се работи само за премор си велам. Ќе видиме што ќе рече седиментацијата па ќе знам како да се лечам ;)

3. K-pozitiv

K-pozitiv Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    143
    кога ке добијам менструација првиот ден неможам да седам од болка. долу кај стомакот и ме загрижува што ме боли и назад кај грбот долу. од што би можело да биде ? лекче на природна база ? :(

4. lav4ence.e.e

lav4ence.e.e Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    245
    Meне ми помага чај од нане кога имам такви болки, ептен смирува. :)

На K-pozitiv му/ѝ се допаѓа ова.
  5. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    Ајде и мене ме интересира истото. Ако знае некоја феминка нешто, нека каже. И јас си имам проблем со црвенило. :?:

На FeminkaDoKraj му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Kaylie

Kaylie Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    500
    Допаѓања:
    1.402
    Бев на доктор од сабајле, мајка ми ме извади два часа од школо и се скапавме од чекање два саати за 5 мин. работа. На крај излезе дека имам вишок крв како што sadgirl21 кажа. Ви благодарам на сите, поздрав! :hug: ^_^

7. vickyy90

vickyy90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.487
    Допаѓања:
    1.074
    Веке 2-3 дена осеќам голема болка во градите,не можам убаво да земам воздух и при подолго лежење кога ке станам неколку минути едвај дишам или обратно ако сум во движење повеќе од саат -два откако не лагнам како нешто силно да ме притиска во градите и позади во грбот не можам воздух да земам тоа е ужасна и голема болка.Синојка спиев на десна страна и во сред ноќ при вртење на другата страна јас умирав од болки.
    Истово ми се случи и лани во јануари бев на лекар зошто мислав дека имам воспаление на плуќа ама ми рече дека ми е од лошо спиење.

Сте имале нешто слично вака? И кажете ако се сомневате дека е нешто друго,не дај Боже посериозно

позз

8. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.404
    Допаѓања:
    126.839
    Точно тоа ми се случува денес.Незнам што да направам???

9. Iceberg

Iceberg Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2011
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    49
    Здраво.Болна сум веќе 10тина дена-обична настинка кивам често и ми тече носот,па матичната ме прати да испитам брис од грло и нос.најблиску ми беше фармахем од аеродром,ама малку ми беа чудни.одам ми викаат ааа неможе за брис,може само до 11 часот.Викам добро а доктор имате специјалист да се консултирам за брисот- микробиолог?.Пошто знам дека во авицена пример еднаш за гинеколошки брисеви прашав и ја викнаа докторката што ми се потпишала на резултатот.Ми рекоа ваму дека таков доктор немало!!! И сега незнам што да правам дали ќе ми биде точен резултатот а 500 ден е.Имала ли некоја искуство со нив(ептен ми се во комшии) или да одам во друга лаб.?

10. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    Дали некоја феминка била кај неа?

11. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.554
    Допаѓања:
    5.901
    ова ми се случува прв пат и сум во паника...

имавме односи до дечко ми сношти со заштита....но
    кога си отидов дома имав на гаките крв како да ми дошла менструацијата и ете денес кога уринирав и кога се иззбришав имав на тоалетот крв како да имам менс.

нешто што би мжело да го предизвика крварењето? (еден период немав доволно влажност...доколку игра тоа улога)

инаку менструацијата ми помина пред 2 дена

12. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.946
    Допаѓања:
    3.927
    Феминки ми треба малце помош од вас. Би можеле да ми ги наброите сите намирници кои содржат јагленохидрати? На мајка ми и рекле не смее да јаде никако јагленохидрати ама не и кажале кои , женава од паника од што не и беше добро не прашала . Освен благи работи , свинско месо друго и јас ен знам да и помогнам :tmi:

13. Eleni.S

Eleni.S Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    28
    Еве ако ова ти помогне малку. Не знам начин на кој ќе успее да не внесува јаглехидрати. Сепак тоа се шеќери, скоро во се ги има.
    http://www.rak.mk/index.php?option=com_ ... Itemid=218

14. ColoursOfTheRainbow

ColoursOfTheRainbow Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    1.187
    Допаѓања:
    2.413
    Здраво феминки, имам проблем со кркорење на цревата(стомакот). И кога не сум гладна ми крчат а знае да биде непријатно |( Чаре има? Мислам можам ли јас сама да си го најдам лекот, без да морам да одам на лекар, оти да одам за ова на лекар ми е глупо малку повеќе :$

15. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.554
    Допаѓања:
    5.901
    пред легнување може да се утоплуваш
    (обично со коњска црвена маст може да се мачкаш или шише пластично полно со топла вода да го држиш на стомак и од кога ке олади тргни го )

На ColoursOfTheRainbow му/ѝ се допаѓа ова.
  16. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.810
    Допаѓања:
    24.084
    Ова е одамна напишано, ама го имам буквално истиот проблем, само што топчето воопшто не е толку големо и видливо, арно ама јас го осеќам. :(
    Прво не обраќав внимание зашто ми поминуваше за некој ден, ама примеќам дека при нагла промена на температура, посебно од топло кон ладно обавезно ми се појавува топчето.
    Си страдам од акни, имав проблем и со гнојни ќеси на забите (можно е и уште да имам), од тоа е или?
    Се плашам. :worried:

17. kig

kig Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    207
    Проблеми со затнат нос ? .......

Не сум настината ама носов секогаш ми се затнува не сум алергична на ништо, дали знаете некој лек на природна база ?

18. Aryana

Aryana Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2013
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    71

Да не имаш проблеми со синусите? Од нив така може да се затнува нос. Ако тоа е причината, имам слушнато дека некаков раствор од семки од тиква помагал, или Марисол тие капките што се со солена вода. Ама најубаво да си појдеш на лекар и да ти утврдат таму од што ти се затнува.

19. kig

kig Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    207

бев на лекар ми дадоа апчиња и спреј оперил ама не ми се подобри ....незнам ...или можда сум навикната на капки за нос и нонстоп ми се затнува

20. Aryana

Aryana Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2013
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    71

Да, може да е и од тоа. Ако еднаш не ставиш капки се затнува.

На kig му/ѝ се допаѓа ова.