Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. kig

kig Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    207
    Проблеми со затнат нос ? .......

да не знаеш нешто на природна база ?

2. EMILI1999

EMILI1999 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    52
    Денес почнав да имам главоболка, ама не онаа вообичаена главоболка туку одвереме на време десната половина од главата горе има една точка што како нож да ми забодел некој и тоа како само две до пет секунди ми трае и се на таа точка , од што така?

3. Eleni.S

Eleni.S Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    28
    Пробај со спрејот фликсоназе и морската вода Аква Марис мислам дека беше. Но претхдно консултирај се со лекар, бидејќи фликсоназето може само специјалист да ти го даде. Позз

4. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.342
    Прави си инхалации дома со морска сол

Стрес, нервоза...

На eleni27 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.683
    Десниот синус можеби?

6. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    15.512
    Значи,не бев поспана денес,иако малку спиев,ама клепките ми тежат,главата ми пука,се чуствувам по малку омалаксано и столицата ми иде накај дијареа.
    Испив витамин Ц,и некое друго апче за против температура мајка ми ми даде,да не ме фати случајно.

Да не има некој вирус? Како да се освежам? Крв проверував пред недела дена,супер ми е,немам никаков недостаток. :worried:

7. branka-k

branka-k Активен член

Се зачлени на:
    28 септември 2013
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    11
    Одмор, топол чај и ќе ти биде подобро. Сигурно си омалаксана од тоа се чувствуваш така.

8. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.098
    Девојки имам проблеми со кичмата многу ме боли а особено кога седам, што би можело да е? Не можам ни да се свиткам а кога седам многу долго се укочувам.

9. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    Како да намалам симптоми на ПМС?Се осеќам така нервозно,за глупости експлодирам и тоа секогаш овој период пред да добијам,а вообичаено сум ептен смирена,не ми се случува да повишам глас. Сега не се трпам.И знам дека штом ќе добијам ќе имам болки и се`тоа ама барем ќе бидам мирна. :D Чаеви,храна било што што би ми помогнало? Или начин како да добијам побрзо, ама да не вклучува затоплување страв ми е да не имам обилен мензис после од тоа.

Глупаво е прашањево,ама мака си имам и јас и сите околу мене. :D

10. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    936
    Девојки дај кажејте некој лек за дијареа веќе неможам значи!
    Пијам апчиња што ми ги препиша, ама не преќинува тоа пусто :(

11. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904

Купи вакви ќесички прашок се ,Смекта се викаат,ги има во сите аптеки. Се конзумираат растворени во вода, колку пати ќе прочиташ во упатството. Доколку не се работи за некакво труење одма ќе ја сопрат дијареата. Само ќе имаш опстипација наредното одење во вц и изметот може да ти биде црн од прашокот,да не се исплашиш,да си помислиш на крварење не дај боже. Ќе ти објасни во секој случај аптекарката.

На Maroon5 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.866
    Допаѓања:
    11.395
    Пробај со б комплекс или со б6 витамини, мене претходно ми помагаа ама сега не :| , прашањето ич не ти е глупаво и јас го тражам спасот за ваквите денови ама изгледа нема :lol:

13. Eleni.S

Eleni.S Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    28
    Здраво феминки. Сакам да прашам дали циститисот може да биде пренесен преку сексуален однос? Денес бев на лекар и ми кажа докторката дека имам циститис. Не знам од што би можеложа да го имам, бидејќи испитував крв и урина и не покажа дека имам бактерија. Читав дека циститисот најчесто настанува од бактеријата ешерихија коли, а на една страна прочитав и дека од имање премногу сексуални односи. Со дечко ми така повеќе сме активни во последно време па се мислам дали би можело да биде од тоа :) Поздрав

14. Divajn

Divajn Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    366
    Допаѓања:
    225
    Зависи какво испитување е правено на урина - при обичното испитување на цистит може да укаже присуство на епителни клетки во урина , а за да се докаже бактерија треба да се однесе примерок урина на микробиологија за микробиолошко испитување.
    Инаку мало невнимание на хигиена при сексуален однос, не користење на кондом и сл. секако дека може да биде причина за јавување на цистит .

15. Eleni.S

Eleni.S Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    28
    Одржувам хигиена секогаш, се одмивам со камилица, а и секако дека користиме кондом. Инаку навистина ме чуди. Можно е да не е бактерија причинителот на циститисот? Инаку заборавив да напоменам дека од симптомите ги имам само честото мокрење, а болки мн ретко. Ова започна одкако си дојдов од одмор.

16. lav4ence.e.e

lav4ence.e.e Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    245
    Дали може да се земе крв додека си со менс. циклус?

17. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    Мислам дека за крв не е проблем. Урина не смееш да прегледуваш додека имаш менструација. :)
    Ако грешам, некоја феминка нека ме поправи. :)

18. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    15.512
    Девојки и денес клепките ми тежат,немам главоболка но имам мали вртоглавици на моменти.И сум омалаксана,пак. ;(

19. Divajn

Divajn Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    366
    Допаѓања:
    225

Најчесто се работи за бактериски цистит ( 80 - 85 % од случаите се препишува на Ешерихија коли, после неа е Стафилококус сапрофитикус ) , а поретко како причина може да биде вирус ( пр. херпес ) или габичка ( пр. кандида ).
    Исто така се среќава и неинфективен цистит ( исто многу многу ретко ) , кога и покрај клиничка слика не може да се докаже причинител , а да биде последица на некои хемиски делувања, зрачење, хемотерапија , автоимуни болести.

20. Eleni.S

Eleni.S Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    28
    Кандида немам сигурно, бидејќи правев микробиолошки брисеви. Ми даде докторот Палин да пијам и чај од брусница, иако јас повеќе преферирам увин чај. Денес кога бев да ми ги препиши апчињата матичниот општ лекар ми рече циститисот исто така можело да се добие и од јака прелада. Сепак што е тоа е, се надевам дека ќе се среди ситуација. Позз divajn и фала на информации :*

На Divajn му/ѝ се допаѓа ова.