Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. nonenceee

nonenceee Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    1.016
    Дечки ве молам некој ефикасен лек за бронхит . ? :?:

2. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.613
    Допаѓања:
    40.095
    Заради акни и влакна на лицето (не по цело лице, туку под брадата некако ми доаѓаат) сакам да одам да проверам дали имам некое хормонално пореметување.
    Ама сите ми викаат на различни лекари и појма немам каде треба да одам и што се прави, како тоа се проверува.
    Ако знае некој нека ми каже

3. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.692
    Допаѓања:
    5.469
    Девојки, вчера ме сецна во 2 наврата делот кај црниот дроб, и вечерта пак посилно...
    Се исплашив, зошто сум од оние што чим чујат или прочитаат за нешто, одма си наоѓаат симптоми и секакви сценарија кројат.
    Се хранам солидно, не јадам ни луто, ни кисело, не пијам, не пушам, не јадам мрсна и тешка храна, претежно сум на тестененини, зеленук и зеленчукови чорби и манџи, овошје.
    Пијам мн вода, чаеви, какао.
    Последен пат на проверка за крвта бев во јуни, а на ехо на абдоменален дел лани ова време. Се беше ок, имаше мало замастување на јетрата и ми дадоа таблети на здрава база за прочистување и со прекини ги пиев до скоро...
    Освен совет за крв проверка и ехо на абдоменален, место за паника има? :?:
    Тежок паничар сум, и најрано на лекар ќе можам во вторник, ама до тогаш...

4. Maya3112

Maya3112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    479
    Се проверува хормонскиот статус преку крвна слика.Ќе си направиш комплетно испитување во дијагностичка лабараторија.Потоа со резултатите од крвта одиш на лекар кој работи со остранување на несакани влакна со ласер и тој ќе те упати што и како понатака.

На Emotional123 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.692
    Допаѓања:
    5.469
    Неможам да редактирам, болките се до папакот од десна страна, како рамна линија сецнување...

6. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.946
    Допаѓања:
    3.927
    ке си отидеш на ендокринолог на клиника ти ги препорачувам Бранкица Крстевска или Гордана Пемовска и двете се многу добри, и ке ти проверат хормони, најверојатно ти е покачен тестостеронот или пак имаш полицистични јајници затоа не е лошо и на гинеколог да одиш да те види на ехо, ке се среди со лекови, џабе ке одиш на ласерско ако не се средени пак ке ти пораснат :tmi:

7. Sweetheart87

Sweetheart87 Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2012
    Пораки:
    619
    Допаѓања:
    706
    Повели :)

8. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.613
    Допаѓања:
    40.095
    На која клиника, каде поточно?
    Не сум баш упатена извинете вака :$

9. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    Може прашањето не ми е за во оваа тема, но не знаев каде на друго место да го поставам. Вака, дали некој знае каде можам да проверам најбрзо крвна слика и мокрача приватно негде да се јавам дали треба да закажам негде или? Ќе ми требаат за во вторник резулатите за на гинеколог. Општиот матичен лекар дури попладне е на смена, а јас сум на работа до 17ч. и немам време кога да одам да земам упат и да одам на државно негде во лабораторија. Ќе ве молам да ми кажете. Поздрав !

10. ceca-1

ceca-1 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    2.083
    Допаѓања:
    5.093
    Дали треба да се загрижувам ако едната града ми е поголема и што да превземам во таков ситуација?

11. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.946
    Допаѓања:
    3.927
    Клиника за ендокринологија , имаше целосен назив ама не ми текнува како беше :?: одма надоле од детска клиника една ниска зградичка во бои целата :D таму е и нефрологија и гастро и пулмологија :)
    Само треба да ти закаже матичниот гинеколог.или општ матичен термин :) Пемовска е секој четврток во амбуланта, а Крстевска секоја среда мислам :)

12. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Мислам дека нема потреба за грижа. Нормално едната страна од телото може да е малку поразвиена од другата. Ако сакаш да си сигурна отиди направи едно ехо на гради и таа таму ќе те праша што те довело кај нив, ти ќе си кажеш и ќе видиш дали има некаква причина за тоа или не.
    Нема многу што да се прави во таква ситуација. Обично таа советува ставање на некое силиконче или нешто слично во помалата града да се изедначат ако до толку ти пречи.
    Но сепак мислам дека и не е толку страшно. :)

На ceca-1 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. VAGA91

VAGA91 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    21
    Денес ми стигнаја резултатите од микробиологија. Имам Ешерихија коли. Гиникологот ми даде терапија нолицин, и панцеф. Дали може некоја од вас да ми каже како се добива оваа бактерија, дали е можно и преку сексуален однос, затоа што по последниот однос (но со заштита) почнав да имам болки при уринирањето, често мокрење и останатите сипмтоми на цистит.

14. n1k0la

n1k0la Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    87
    Ешерихија коли е бактерија која живее во цревата, односно се наога во човечкиот гастроинтестинален тракт. Може да се добие ако при сексуалниот однос рацете ви биле нечисти, потоа бактеријата се наога и во аналниот отвор па ако е имало контакт прво со едното па со другото, знаеш што сакам да кажам. Следниот пат внимавајте на хигиената и се би требало да биде во ред.

15. dace-dani88

dace-dani88 Активен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2013
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    3
    Два дена забележувам при повраќање крв со светло црвена боја. Меѓутоа ми се гади, ми доаѓа тешко на желудникот и за да си олеснам одсекогас го клавам прстот во уста за да повратам, но никогаш до сега ми се нема случено ова што ми се случува овие два дена. Се исплашив многу! ???

16. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    Не знаев каде да прашам,па затоа во оваа тема,во ред ли е да се јаде жив спанаќ како салата?Јас само така го сакам и јадам и денес ме виде баба ми и цел ден ми вика дека било штетно. Какви сознанија имате во врска со ова? :)

17. n1k0la

n1k0la Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    87
    Може да имаш внатрешно крварење, под итно на лекар!!! Вака, не сум запознат со твојата медицинска историја, но ако си имал/а историја на чир или есо/гастр/дуодено итис, може да е дошло до перфорација на слузокожата на некој дел од гастринтестиналниот тракт.
    Случајно да не си пил/а кетонал, бруфен или аспирин? Или пак некој друг НСАИЛ(не стероиден анти-инфламаторен лек) бидејки тоа може да предизвика иритација на желудникот. Или пак случајно да не си јадел/а или пиел/а нешто црвено(цвекло, боровинки, црвени сокови, црвено вино), што би можело да даде црвена боја на состојките во повраканото? Но и да не е крв, сепак ти имаш проблем за кој е потребна медицинска помош. Како и да е одма на лекар!!!

Сам по себе спанаќот-жив не е штетен. Но бактеријата салмонела најмногу може да се најде на темно-зелените зеленчуци и затоа спанаќот е најдобро да се јаде приготвен, исто така и е. коли е познат контаминант. Ако веке неможеш да го јадеш таков, изми го многу убаво.

18. cheetah.girl

cheetah.girl Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    1.620
    Допаѓања:
    1.416
    Цел ден имам проблеми со желудникот. Ми се лоши и се чувствувам омалаксано :/
    Mислам дека ќе повратам но... ужасно м и е. Некој совет? Што да се напијам или што да правам...

19. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.404
    Допаѓања:
    126.839
    Чај од нане пијајго ладен и по 2-3 лажички,ранитадин ако имаш можи да се напијаш.

На cheetah.girl му/ѝ се допаѓа ова.
  20. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.749
    Допаѓања:
    145.207
    ^^Чај од нане или мирудија, голтка по голтка , би требало да се смири.

На cheetah.girl му/ѝ се допаѓа ова.