Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. boban90

boban90 Нов член

Се зачлени на:
    20 ноември 2013
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Ќе ве молам што мислите за овој апарат?Се работи за Сензитив имаго.Дали е реално тестирањево и апаратов или само лага т.е дали се ефикасни тестовите?Гледам дека во Бугарија во една приватна болница прават дијагностика па поради тоа прашувам?Дали можда кај нас некаде го има овој апарат?[​IMG]

2. n1k0la

n1k0la Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    87
    Искрено прв пат гледам ваков апарат, и побарав на гугл, "официјалната страна" на овој производ беше суспендирана, а искрено ако не ви смета да си го искажам мислењето, ова е чиста измама. Апарат кој со 1 или 2 теста може да ви ги открие сите заболувања, нарушувања и незнам што па и терапија да ви препише, скептик сум кога станува збор за такви апарати.

На boban90 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Eleni.S

Eleni.S Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    28
    Феминки се работи за мојата сестра. На микробиолошкиот брис и покажало присуство на кламидија. Таа секако ќе оди на гинеколог за да и препише терапија, но сакам вие да споделите искуства доколку сте го имале овој проблем што лекарства сте примале и како сте се справиле со неа. Позз

4. n1k0la

n1k0la Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    87

Ништо страшно, кламидија е најраспространетата СПБ. Но да не го одложува одењето на лекар бидејки колку повеке оваа бактерија е присутна толку повеке се зголемуваат шансите за стерилност-неплодност и воспаление. Најверојатно ќе и препише Доксициклин, и терапијата обично трае 5-7 дена.

5. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.313
    Допаѓања:
    12.237
    Денес неколку пати приметив на десната рака најмалиот прст и тој до него на врвот ми трпнат, не сум се повредила, не е постојано но го осекам, за што се работи за некој нерв или па :?: , притисокот ми беше 97/ 57 за мене тој е нормален :D , со оглед дека и почесто ми е 80, 85 високиот, се надевам не е нешто сериозно или да одам да се испитам ?

6. viki-dete

viki-dete Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    686
    Допаѓања:
    765
    Може трпнатоста да е и од ладното време, односно настанува вазоконтстрикција на крвните садови во прстите. Не мора да станува збор за нешто сериозно, но ако продолжи и ако почесто ти се јавува обрати се на лекар.

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  7. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    758
    немам константна болка него ми се случи само како напад,како контракција
    еве денес немам ништо никаква болка на интернист слободен термин после 10 дена

8. viki-dete

viki-dete Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    686
    Допаѓања:
    765
    Сите овие симптоми кои што си ги набројала најмногу ме асоцираат на камче во бубрегот, исто и нагонот на повраќање е симптом за калкулоза на бубрези. Посети си интернист, ќе ти направат ехо и после ќе се види дали си за операција или само ќе излезе, во меѓувреме можеш да пиеш увин чај кој е доста добар за уринарните патишта и го препорачуваат и лекарите, во секој случај не е штетен и ништо не губиш.

9. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    758
    сумњам и јас или камче во бубрег или камче во жолчка од двете едно ке е ама уште 10 дена ке чекам

10. wild.wild

wild.wild Активен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2012
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    3
    Можеби темата не е соодветна за моето прашање али ќе прашам овде.. моја другарка веќе неколку месеци осеќа чешање на интимата и има бело прање.. но белото прање и е како урдесто некако.. и како што вели таа на почетокот на вагиналниот канал (кај што влегува пенисот) и било некако тврдо, и тоа ја чешело, кога ќе се почешела излегувало бело урдеста смеса од тоа.. што може да е?

11. viki-dete

viki-dete Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    686
    Допаѓања:
    765
    Веројатно се работи за инфекција, нека посети гинеколог.

12. cheetah.girl

cheetah.girl Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    1.620
    Допаѓања:
    1.416
    Некој лек против воспалени мускули од вежбање :worried: ?

13. Eleni.S

Eleni.S Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    28
    Може да се напиеш аналгин и парацетамол. Аналгинот ќе ја смири болката, а парацетамолот ќе ги опушти мускулите. Јас имам едни метафен се викаат, тие се бруфен 200mg + парацетамол. Ги пијам и кога имам менструални болки. Позз

На cheetah.girl му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Domino

Domino Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2010
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    1.038
    Mи треба итно, имам голема рана на ногата, шиена ми е пред два часа, дваесет и седум конци а сепак не престанува да крвави. Не е многу, но сепак. Дали е нормално или треба да барам помош? :(

15. n1k0la

n1k0la Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    87
    Пред мене ти го кажаа лекот но таа болка според мене е убава болка, ако сакаш лек на природна база, многу кисело млеко и протеинска храна.

Колку време трае крварењето? Врши притисок врз местото што крвари или пак види ако крварењто не престане за 20-30 минути најдобро да посетиш лекар односно да отидеш во брза помош бидејки е доцна.

16. brancetoo

brancetoo Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2013
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    42
    Сакам да прашам дали некој имал проблем со лишаи(сигурно тој што имал знаи што е тоа). :!:
    Бев кај кожен лекар ми даде еден лосион и крема се мачкав секој ден еднаш со лосионот и два пати со кремата како што ми кажа таа, но после едне месец немав ама баш никакви промени а таа рече дека мора да се подобри. (ИНаче оваа појава т.с промена на кожата се јавува од потење тоа му го објасни таа) Дали некој имал ваков проблем и дали можеби го решил и како? :!: :* :inlove:
    Однапред благодарам! :$

17. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.753

АСПИРИН.
    напиј се аспиринче во последно време конкретно за воспалени пускули го даваат

18. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.753

според мене не би требало но нормално е и јас крварев многу но отиди нека ти направат преврска бидејки јас не отидов на преврска кога крварев отидов после 2-3 дена и енма д веруваш час и половина ми траеше преврската бидејки од крварењето ми се засирила крва и ми се залепила за завоот одвај успеааја да ја извадат многу болеше.отиди си на преврска и гледај што почесто да идеш за да не си наравиш проблем како мене.
    ти посакувам брзо оздравување

19. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.664
    Допаѓања:
    29.418
    Го набив коленото пред два дена, паднав директно на коленото.Е сега многу ми е модро и отечено, ставам облози со Ациди Борици, мачкам со хепатромбин и пијам химорал, ама отокот стои и малку да се придвижам уште повеќе ми омодрува.Некоја алтернативна опција за да ми се намали отокот?

20. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Масирај го местото со мраз. Немој само предолго. По некоја минутка ќе почнеш да осеќаш како жарење и кога и тоа ќе помине прекини.
    Можеш да земеш и еластичен завој за отокот. :)

На sweet-cherry му/ѝ се допаѓа ова.