1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.988
    Допаѓања:
    4.153
    Вчера при чистење низ дома со правосмукалка ме заболе позади плешката како ли се вика, горе кај грбот на средина , после ми помина, па пак ме заболе и се така, ме болеше и при зимање на воздух, исплашена сум еве осекам сега пак како да почнува да ме боли :( незнам од што може да е, имам јас сколиоза на рбетот од тоа да не е, ама тоа го имам од мала уште кога бев а еве сега ме боли прв пат вака :sweat:

2. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.450
    Допаѓања:
    20.083
    И мене ми се случува тоа при наведување или при неке понагло движење и ми трае по неколку дена. Мирувај, физичката активност сведи ја на минимум и би требало да ти помине.

На butterflysk му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Isabel

Isabel Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    1.612
    Допаѓања:
    2.463
    Во последно време сериозно почна да ме загрижува тоа што косата ми е мрсна, кожата на лицето ми е мрсна, ми се појавуваат акни, дури и внатрешни како цисти ;( и после ми се прават лузнички. Незнам поради што се случува тоа, покачени масти во крвта, покачен холестерол. Дали некој знае што може да помогне. Се мислев да земам омега 3 масни киселини, но незнам дали ќе ми помогнат. Ако некој знае нешто, има некакво искуство нека ми пише. :( :( :(

4. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.450
    Допаѓања:
    20.083
    Да не имаш сменето нешто подрастично во исхраната? Повеќе путер, сувомеснато, кашкавал, благо? Немој да пиеш ништо на своја рака, може да имаш некој дисбаланс во организнот, најпаметно ќе ти биде да си отидеш на лекар и да направиш испитувања, сосем е можно и нешто хормонско да е.

На Isabel му/ѝ се допаѓа ова.
  5. EMoonlight

EMoonlight Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2011
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    13.815
    Се сложувам со Nausicaa,многу е важно што јадеш и многу може да се смени кожата од одредена храна.На мене ми се има случено да имам огромни промени на кожата секаде и на крај сфатив дека е од храна.Сигурно нешто е пореметено периодов во твојот организам,провери си,како што кажа Nausicaa.

6. Isabel

Isabel Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    1.612
    Допаѓања:
    2.463
    Немам некои промени во исхраната, најчесто при стресни ситуации ми се влошува состојбата на лицето, пример пред колоквиуми-испити и слично. Можно е и со хормоните нешто да има врска дека менструација добив уште како малечка на 11 години, а забележав дека секогаш ми касни кога сум под стрес пред полагање. Пример последните два пати баш испадна да полагам и после полагање кога се релаксирав ми дојде менструацијата. Ете да проверам крв, од хормони незнам што да проверам дека има различни тестови. А искрено страв ми е и од резултатите :worried:
    Се мислам да ја сменам исхраната повеќе на зеленчук и овошје за да видам дали ќе ми помогне.

7. EMoonlight

EMoonlight Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2011
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    13.815
    Се сложувам со Nausicaa,многу е важно што јадеш и многу може да се смени кожата од одредена храна.На мене ми се има случено да имам огромни промени на кожата секаде и на крај сфатив дека е од храна.Сигурно нешто е пореметено периодов во твојот организам,провери си,како што кажа Nausicaa.[/quote]

Немам некои промени во исхраната, најчесто при стресни ситуации ми се влошува состојбата на лицето, пример пред колоквиуми-испити и слично. Можно е и со хормоните нешто да има врска дека менструација добив уште како малечка на 11 години, а забележав дека секогаш ми касни кога сум под стрес пред полагање. Ете да проверам крв, од хормони незнам што да проверам дека има различни тестови. А искрено страв ми е и од резултатите :worried:[/quote]

Стресот е многу многу лош,гледај да одбегнуваш стресни ситуации,пробувај да се смириш.Ако си подложена многу на стрес ќе имаш и други промени.Влијае на се.

8. Isabel

Isabel Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    1.612
    Допаѓања:
    2.463
    Знам, ќе мора некако да го контролирам. :^)

На EMoonlight му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.450
    Допаѓања:
    20.083
    Матичниот ќе те прати на специјалист кој ќе одреди што треба да провериш и кога, ако е тоа што мислам ќе треба два пати, еднаш на средина на циклус и еднаш кога ќе добиеш (другарка ми исто лошо се исфрла со лишаи на лице од стрес, од таму го знам муабетот). Нема зошто да ти е страв, само ти ќе си бидеш помирна кога ќе знаеш што ти ја предизвикува состојбата зошто и овие грижи ти задаваат дополнителен стрес :)

На EMoonlight и Isabel им се допаѓа ова.
  10. Isabel

Isabel Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    1.612
    Допаѓања:
    2.463
    Ајде после нова година и празниците ќе одам на лекар, само се сомневам во стручноста на денешниве лекари и ми е страв да не ми ја влошат состојбата доколку ми погрешат терапија, затоа и пишав дека ми е страв. Ако знаете некој квалитетен ендокринолог, дерматолог би ми послужило. Инаку читав сега еве линк за хормоните и стресот можеби ќе сака некој да прочита ако си има слична мака http://dnevnik.mk/?ItemID=A710A073D757AB4B8502209F254496E3

На EMoonlight и Nausicaa им се допаѓа ова.
  11. blue-sky

blue-sky Активен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2013
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    2
    др горица карпош има современа технологија и супер е работи со картони и фонд не е скабчика позз

12. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.450
    Допаѓања:
    20.083
    Фала за линкот, одличен е, ќе и го препратам на другарка ми :)

На EMoonlight и Isabel им се допаѓа ова.
  13. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    773
    Допаѓања:
    563
    Бевме пијани онака по малце....Прво започнавме без кондом но сосема малце....потоа кондомот падна, го осетив и продолживме ептен малку и повторно ставивме кондом....Продолживме со кондомот и дури после некојлу минути тој сврши....Сега страв ми е дали може да биде нешто од предсемената течност ако излегло...Онака не сврши во мене....Страв ми е :(

14. Divajn

Divajn Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    366
    Допаѓања:
    225
    Стравот резервирај го за пред да биде нешто, а откако ќе се деси - тоа е :fubar: Обично вакви случаи се ретки, иако не се исклучуваат. Почекај да ти дојде ( или ако евентуално ти доцни ) , и направи си тест , да не му ја думаш.

15. Isabel

Isabel Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    1.612
    Допаѓања:
    2.463
    Јас мислам дека не си бремена, но стресот може да предизвика да ти доцни менструацијата... почекај некој ден и купи си тест за бременост најсигурно е така ќе си провериш.

16. buterfly.fly.away

buterfly.fly.away Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2012
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    20
    Значи веќе подолго време осеќам болка , незнам како да објаснам видете точно на сликата . Бев и на лекар таа матичната ми рече дека не ми е ништо . Ме боли кога ќе вдишам така убаво , полека и на моменти кога се вртам или ќе се потпрам И кога лежам и нели нормално да си се опушти човек , е мене и тогаш ме боли :!: . Кога трчам и веќе немам сила за трчање неможам воздух да земам .
    Мајка ми мисли дека е од воздухот . Болката како секој ден како да ми се шири ;( .

( ова црвеното е местото каде ме боли )

Прикачени фајлови:

• 220px-Gray112.png
      220px-Gray112.png
      Големина на фајлот:
      87,4 KB
      Прегледи:
      202
  17. n1k0la

n1k0la Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    87
    Те боли коската, значи ја осеќаш болката како на коската или пак некој внатрешен орган, нешто како да те стега од внатре?
    Ако е нешто од внатре,
    Најверојатно се работи за истегнат мускул или некој потиснат нерв, бидејки те боли кога ќе промениш положба, при движење и т.н., има луѓе што се занимаваат со ваков вид на повреди, пример има една жена Шинка, близу Струмица, можеби си слушнал/а за неа, цел живот се занимава со такви работи и стварно има дарба за тоа, ако си за кај неа, веднаш ќе ти помогне, но веројатно си чул/а и за други како неа.
    Второ и помалку веројатно е желудникот, бидејки болка од желудникот не секогаш се осеќа на средината, туку може и да се осети на левата страна, да не имаш или да не си имала проблеми со желудникот? Но ова второво и не е многу веројатно.

18. buterfly.fly.away

Се зачлени на:
    8 март 2012
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    20
    Да коската ме боли , а со желудникот никогаш не сум имала проблеми .

19. n1k0la

n1k0la Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    87
    ^ Па тогаш не е ниту мускул ,а жеулудник па ич. Ако е коската може да се работи за некое набиено ребро, случајно во скоро време да не имаш паднато или пак да не се имаш удрено некаде? Во краен случај да не си имала некој јак бронхитис/кашлица скоро време?

И за крај случајно да не ти се зголемени лимфните жлезди на било кој дек од телото, при допир да осетиш топчиња некаде(на вратот, позади ушите, под пазувите, во пелвичниот регион)?

20. buterfly.fly.away

Се зачлени на:
    8 март 2012
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    20
    Не е ништо со жлездите , а имав пневмонија пред година дена и мислам дека ми траеше околу 7-8 месеци . Тој период силно кашлав .