Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Discussion in 'Здравствени проблеми' started by Lilit, Jan 14, 2011.

1. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Може да е како последица од кашлањето. Па не се забележувало навреме туку со тек на време.

2. buterfly.fly.away

buterfly.fly.away Истакнат член

^^ Фала ви сепак :*

3. n1k0la

n1k0la Истакнат член

Прашав за жлездите за случајно да не се работи за некое заболување што вклучува зголемување на слезинката па може да притиска, но штом не се забележливи абнормални жлезди не би требало да се работи за тоа.

Во врска со пневмонијата, најверојатно ти е од тоа, значи се работи за доста долга пневмонија и сум видел случаи каде луѓе од толку силно што кашлаат и кршат ребра. Ако си загрижена може да направиш рентген, но ако нема пукнатини или скршеници нема да се гледа. Значи повеке мирување и намали физичките активности додека да помине.

semiha likes this.
  4. nancyyy

nancyyy Истакнат член

Дали некој од вас има на крајот од устата како бели точки??? од што може да се???

5. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Може да е херпес

6. nancyyy

nancyyy Истакнат член

не е херпес, сосема друго е одамна ги имам тие точки, не болат ниту сметаат, ама чудно мие од што е ?? дали некој има такво бели на крајеви од усните, баш прееска случајнп пак ги приметив и стално ги имам не исчезнуваат никогаш ??

7. n1k0la

n1k0la Истакнат член

Хмм подетален опис? Не би требало ништо страшно да е, ако се работи за пукнатини ан краевите од усните, тогаш е од недостаток на витамин Б6 или пак од премногу солена храна.
    Ако се работи за бели точки на краевите од усните, на жлебините и/или обложен јазик со бел облог тогаш најверојатно е кандида инфекција.
    Ми рече дека не боли па така не би требало да е првото, а за второто веројатно не е штом не ги спомнуваш другите симптоми..Но ако не ти сметат мислам дека нема причина за паника, ако си загржиена посети лекар.

8. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

ми се чини декаусните вагинални ми се поткинуваат на горната страна и на внатрешна имам како брунчиња.... Што би можечо да е тоа??

9. anonymous16

anonymous16 Истакнат член

Ми треба ваше мислење утрово кога се разбудив очите ми беа многу подуени и чувствував болка и сеуште сум ваква.. Незнам што би можело да биде дали на некој му се има случено вакво нешто? :)

10. snegce

snegce Истакнат член

Половината ме боли премногу...Прееска, се испправив нагло и така ме штрецна што останав во таа положба...Бев кај жена што мести такви работи и ми казжа дека најверојатно е прелапано месо народски кажано, онака не го паметам латинското име....Сега одам, се движам, но така подсвиена, многу ме боли....Некој нешто слично вака да имал?
    Заборавив да напоменам дека ми се има случувано порано, но оволку ме нема болено....Бев и на лекар за ишијас, ортопедот ми рече ништо страшно, останав на витаминска терапија и по некое време ми помина...ова сега е друго и стварно ме загрижува :(

11. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Легни и мирувај, би требало да ти помине т.е да се намести само од себе, и мене ми се случува одвреме -навреме нешто слично. Е сега, ако и утре не ти попушти, секако отиди на лекар.

12. martinuska

martinuska Популарен член

Минатата недела ме болеа крајниците, пиев амоксиклав и ми поминаa.
    Вчера пак почна да ме боли левиот и купив стрепсилс со аналгетик и ме преболе.
    Прееска кога јадев маслинки наеднаш ме заболе и еве сега ко јајце да имам во грлото, не можам да голтам.
    Пиев чај, шмукав една стрепсилс и испив еден фервекс. Што да правам друго ужасно ме боли. :(

13. snegce

snegce Истакнат член

Антибиотик...нема друго решение...Сигурно ти е повеќе воспалено сега и мислам дека само тие ќе ти помогнат...Исто така можеш да правиш гаргара со сол или сода бикарбона, исто е...Ќе ставиш една кафена лажичка во пола чаша вода и ќе правиш гаргара...Плукај ја течноста, но можеш по маалку и да голташ

martinuska likes this.
  14. viki-dete

viki-dete Истакнат член

Подобро е да отидеш на лекар, уште утре, веројатно станува збор за некоја бактериска инфекција. Истото го имав и јас и бидејќи многу чекав на крај си отседов една недела во болница. И настојувај да ти земат брис, оти на лекариве тука не им е навика.

martinuska likes this.
  15. wywy

wywy Нов член

Можеби прашањето не е за тука, ама не знаев кај да прашам. Може ли да пијам алкохол кога пијам витамини Цинк, Магнезиум, Калциум и Д витамин?

16. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Контра-ефекти сигурно нема да имаш, а за тоа дали го ослабува алкохолот апсорбирањето на витамините :?: право да ти кажам, не ми се верува. На упатството ништо не пишува?

17. n1k0la

n1k0la Истакнат член

Продолжи со септолете, спреј за грло и т.н.
    Прво нека ти земат брис пред да ти дадат антибиотици, бидејки навиката на нашите доктори да даваат антибиотици за секое болно грло е нешто крајно глупаво, ако не изолираат никакви патогени бактерии на брисот, немој да пиеш антибиотици.

Нема да има никакви страшни контра индикации, освен што алкохолот ќе го попречи правилното апсорбирање на витамините и минералите. Незнам зошто пиеш, но ако се работи за некој недостаток на витамини или минерали, апстинирај од алкохол додека да ти се вратат вредностите на нормала.

martinuska likes this.
  18. wywy

wywy Нов член

Фала многу. Ги пијам за ноктите.. имам онихолиза, мислам дека така се викаше. Да не знаете нешто повеќе за таа болест на ноктите?

19. n1k0la

n1k0la Истакнат член

Незнам зошто ти дале витамински/минерални суплементи кога ова е предизвикано најмногу од габични инфекции или пак во некои случаи хипертироидизам(зголемена активност на тироидната).
    Околу габични инфекции, одржувај добра хигиена, рацете мачкај ги со некои креми(гарњер е добра).
    Околу тироидната треба хормоните да си провериш преку крвна анализа.

20. snegce

snegce Истакнат член

Веќе го поставив прашањето, но добив само еден одговор, па се извинувам што ќе прашам уште еднаш :( Ме боли половината, се повредив при нагло исправање, мислам дека станува збор за прелапано месо. Бев кај една жена и кај еден човек што се занимава со правење и така ми кажаа...Еве сега подобра сум, се исправив онака бев свиена нанапред, но сеуште ме боли, десната нога можам до одреден степен да ја движам напред, т.е. можам повеќе, но ме боли и затоа до толку ја движам...Дали некој имал слично вакво искуство? Како ви помина?