Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.746
    Допаѓања:
    141.656
    Како бе одите кај тријачи, а не кај доктори? Сакаш да ти повреди нерв? Оти по ова што ми кажуваш, можное е нервот да ти прави проблем, нагаѓам еве. И они ке ти зезнат и после ние тука пари ке собираме за да одиш на опеација. Земај книшката и на доктор, да те снимат. Доктор што 12 години го учел тој факултет, ке те снима прво пред да фати, а тријачиве знаеле.

На Nausicaa му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.246
    Допаѓања:
    81.807
    Девојчици, кажете ми лек за болно грло.
    Се убив од пиење чаеви и ментол бонбони и витамин Ц, само полошо си направив - денеска се разбудив со отечен крајник. :|
    Го погодив моментот, нема што. :D

3. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    936
    ^ Септолете, прегорен шеќер со млеко :) Мед, ораховка, Далерон ако имаш напиј се :)

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.452
    Допаѓања:
    20.085
    Пробај да правиш гаргара со солена вода и ако можеш, купи прополис капки и истурај ги директно врз грлото- вкусот е одвратен ама прилично помага! :)

5. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Има септолете со аналгетик и помагаат. Јас си шмукав такви од време на време. Јади и лимон. Не пиј жешко. Нека бидат млаки чаевите, супите...

6. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.246
    Допаѓања:
    81.807
    ^ Пиев Септолете, не ми помогнаа. Само ми ја ублажија болката во грлото, а денес приметив дека малку ме подзаболува крајникот.

Ќе пробам гаргара со жалфија, солен раствор и прополис.
    Се убив од јадење мед, што во чајот, што онака со лажиче за да ублажам болки.
    Фала ви многу девојки. :hug:

На Maroon5 и martinuska им се допаѓа ова.
  7. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    773
    Допаѓања:
    563
    Дефинитивно го бришам профилот од Фемина од вакви како тебе! Побарав мислење, ти умоболна си или што? Пари за операција, незнам како можеш така да помислиш, а не на некој да го кажеш...Собери си за тебе, ненормална

8. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    ^ При нагли / лоши движења може да се случи тоа што ти се случило тебе. Најверојатно се направила некоја дископатија и чим ти е зафатена ногата можно е да имаш лумбоишиалгија. Имам отворено тема јас одамна за тој проблем во оваа категорија.
    Опширно имам напишано за се тоа, па ако не те мрзи прочитај. :)

9. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.905
    Мишела,пробај со прополис,само внимателно многу е јак ако не е растворен со вода и не го допирај до забите.
    Ако можеш од аптека земи Трахисан. Вака изгледаат. Нешто слично како Стрепсилс се,само се многу поделотворни.

10. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.746
    Допаѓања:
    141.656
    Избриши го одма! Јас ненормална, оти те советувам да одиш на доктор, а ти здрава оти одиш по тријачи??? Приучени луѓе? Што е следно, на бајачка да одиш?
    За болест праша на форум, и одиш кај жена некоја и тријач некој, после сите криви ке ти бидат???
    Ти за доктор си чула? После ова, мислам дека и за психијатар да чуеш, оти ме изнавреѓа за даден совет.
    И со среќа бришењето, една помалку со помалку мозок, што наместо по доктори оди по надрилекари. Кога ке ти се укочи уште толку од глупави надрилекари(кои и се законски забранети) немој тука да си кукала!!! Памти, избришан ти е профилот по твоја желба.
    Поздрав од мене, ненормалната што за болест си оди на доктор, не праша баби и чичковци што тријат. Бог да чува од вакви што по своја вина животот си го упропастуваат.

На butterflysk и mimiiiii им се допаѓа ова.
  11. Virus997

Virus997 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2012
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    66
    Вака да ве прашам нешто. На главата имам како едно топче во вид на брунка, но доколку беше брунка истото ќе поминаше досега, па моите мисли се насочени кон некој вид израсток или диво месо народно кажано, па ме интересире дали тоа нешто е штетно, дали се отстранува некои совети околу тоа?

12. stojne-21

stojne-21 Активен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2014
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    4
    Vaka,i jas imav mal izrastok na glavata,hirurski mi se izvadi...Bi ti rekla da prasas nekoj hirurg,mene mi rece deka moze da se vaga i sega go nemam toj izrastok...

13. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    936
    Не го чепкај, тоа може да се изгори, ама подобро е да не се чепка, за не дај Боже да не дојде до некои компликации после вадењето :)

14. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.452
    Допаѓања:
    20.085
    Јас есенва хируршки вадев нешто што буквално беше 3 во 1, и бемка, и мрсно ткиво, и уште нешто (ме утепа медицинскиот термин), исто ми беше на глава.
    Ако е на линија на кожата т.е ако не е многу големо, веројатно ќе може да се извади со течен азот, тоа е кратка и лесна процедура која не боли. Ако е поголемо (моето беше со величина на цреша), скалпел му е мајката, процедурата трае околу 15 - 20 мин, се прави со анастезија, чувстуваш само како најнежно грепкање по местото, се ставаат неколку кончиња ама кога ке помине анастезијата ужасно боли, така да сметај дека (можеби) следните четири дена ќе ги поминеш дома, во пиџами, клукајки се со лекови против болки.

15. Virus997

Virus997 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2012
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    66
    Не е многу големо како брунка (да беше брунка ќе поминаше досега) или како кога ке те апне комарец , ми рекоа дека е диво месо ама после празниците ќе отидам докај кожен доктор па ќе видиме што ќе каже.

16. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.418
    Лошо ми е, не ми се повраќа туку ми е многу тешко.
    Не можам да стојам како што треба, а во 6 треба да излезам. :tmi:
    Што да се напијам да ми помогне?

не пиев многу на нова година, не е од тоа

17. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.246
    Допаѓања:
    81.807
    ^ Ако ти е тешко на желудникот, во чаша вода исцеди малку лимон и раствори пола лажиче сода.
    Обиди се да пиеш од содата уште додека пени. :)

На Jenniffer му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.452
    Допаѓања:
    20.085
    Исто, свари си и јако турско кафе, по можост без шеќер, мене секогаш ми помага кога чувствувам тежина.
    Не би ти биле на одмет ни неколку голтки ракија (ако ти е од прејаденост/ тешка празнична храна)...

19. lav4ence.e.e

lav4ence.e.e Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    246
    ^^^^ И јас имам надворешен израсток на главата позади веќе повеќе време , изгледа како мала брунка а не ми поминува. Не ми расте, ниту ми прави некакви проблеми. Примеќам само како некои денови ми е намалена а после некое време пак се враќа во првобитна форма и толку, не расте повеќе од тоа . Дали можеби и јас треба да посетам доктор ?

20. n1k0la

n1k0la Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    87
    Немој да слушаш ни еден од советите пред мене, без навреда но нагон за повракање не се лекува со лимон или пак со кафе. И двете се иританти на желудникот, а пак со ракија уште помалку.
    Природен лек, многу течности, чај од камилица/кантерион(никако зелен чак, содржи кофеин и никако од нане, лош е за желудникот)

Измери си го притисокот, ако ти е низок ТОГАШ може кафе, инаку не.
    Ако не е проблем со притисокот, може да се напиеш ранитал од 150 мг. Може и шеќерот да ти е паднат пробај чаша сок(никако портокал) од јабука најдобро(гледај да не е од оние sugar free)и тоа е тоа.

На Nutri001 му/ѝ се допаѓа ова.