Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. Eleni.S

Eleni.S Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    28
    Истата болка и јас ја осеќам. Пред месец дена бев на интернист и ми правеа ехо и ми кажаа дека се е во ред. А можно е за месец дена камен да ми се појави или пак проблеми со црниот дроб? Не пијам алкохол, ниту јадам многу солено, ниту пак луто. Амн, фати ли зима сите можно болести ги собрав! :@

2. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Јадете само лесна храна, пијте повеќе течности, јадете повеќе супи, повеќе овошје.
    Пред некоја година добив исти такви болки, докторката која што ми беше професорка ме испита и ме прати дома и ми рече да одмарам и само такви работи да јадам и ми се смирија болките до утредента :) .

На Eleni.S му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Mei

Mei Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    70
    Eleni.S чим веќе имаш посетено интернист и се е во ред со ехото тогаш ништо страшно,таа тапа болка што ја чувствуваш може да се јави поради стрес и напнатост или пак поголем физички напор и затоа како што кажа и Martinuska обрни внимание колку што можеш повеќе на здравата исхрана и одмарај.

На Eleni.S му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Eleni.S

Eleni.S Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    28
    Значи по здрав живот немам водено. За разлика од претходно кога денот ми беше само со кафе, цигари и сендвичи сега си ручкам зеленчук и овошје и тоа како :D Супи јадам секој ден домашно правено од морков, компир, брокула и рен. Чајчиња си пијам со медче и лимонче. Секој ден чаша цитрон и лимон цедени (без шеќер без вода). И навистина не знам шо друго треба да менувам, па само се разболувам.

5. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.585
    Допаѓања:
    5.930
    Отстранување/чистење на Џебови помеѓу забите болно е??

6. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.753
    Епа вака две години како сум оперирана на крајниците и до скоро немав проблемите со грлото но веке неколку дена многу ме боли .Кога погледнав во грлото се исплашив целото грло ми е како рана имам и како бели топчиња но најмногу ме плаши тоа што имам како рани големи и тоа многу се испапчено големи се а наоколу целото е како црвени меури. Дали може само да е надразненоЉ или можебо е нешто многу по сериозно дпколку на некој му е познато ве молам за помош

7. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.051
    Допаѓања:
    69.175
    Немеше тема за ова, па решив овде да се обратам за помош. Секогаш кога вежбам, особено кога прерипнувам преку јаже, имам силна болка кај коленото одназад (некогаш е на левата, некогаш на десната нога болката), ме сече и морам да прекинам. По неколку минути продолжувам и повторно истото. Ова ми се случува веќе некое време, можеби месец - два има.

Прикачив слика, за да видите каде точко е болката (кај заокруженото со црвено)

Прикачени фајлови:

• knee.jpg
      knee.jpg
      Големина на фајлот:
      14,3 KB
      Прегледи:
      105
  8. EMoonlight

EMoonlight Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2011
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    13.815
    Чистење,не е болно според мене.Мене неколку пати ми ги чистеле.Слично боли како кога ти вадат забен камен. :)

9. Eleni.S

Eleni.S Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    28
    Не сум правена операција на крајници, но добро ми е познато ова. Мене секој ден ми се така крајниците, како топчиња испакнати и набабрени, а понекогаш знае и парченце гној да ми испадне. Се канам секој месец да одам да ги извадам, но немам собрано храброст сеуште. Инаку доколку си во можност прави гаргара од чај од жалфија и лимон цеден да пиеш и мед. Но бидејќи си правена операција, најдобро прво да се консултираш со доктор. И доколку пиеш чај никако да биде многу топол :*

На Nana19 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. cherry2

cherry2 Активен член

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    17
    абе ја сум цело време болна,нонстоп сум настината и нема лек ,тоа е ,тогаш за тогаш ќе помине за три дена пак

11. Eleni.S

Eleni.S Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    28
    Лимон обавезно, чаеви со мед, овошје многу и зеленчук. Јас последната настинка ја поминав без антибиотици и ми беше супер. Секој ден лимон цеден, но не го растворав со вода и не му ставав шеќер, го мешав со сок од цитрон. Домашните супи се далеку подобри од оние купечките кои имаат еден куп зачини во нив. Ќе си изрендаш морковче, компир, доколку си во можност брокула ќе ставиш, малце фиде и ептен малце вегета и доколку можеш да поднесуваш бибер си стави и направи си супа. Пробувајте настинките да ги излечите на природна база, со внесување на витамините преку овошјето и зеленчукот, а е преку апчиња, бидејќи честото конзумирање на антибиотици му штети на организмот. Како мала често се разболував и постојано си пиев антибиотици и затоа имунитетот ми беше многу слаб. Од тие антибиотици што ги пиев скоро секој месец еве сега си имам проблеми со срцето. :*

12. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.664
    Допаѓања:
    29.417
    Jaс го имам скоро истиот проблем, веќе 8 години сум оперирана од крајници, и пак ми се случува тоа, не се плаши надразнето ти е грлото, а можеби и инфицирано.Како што препорачаа и погоре доколку можеш гаргара со чај од жалфија,јади мед, топли течности и супи, сок од лимон и би требало да ти помине за одреден период.

13. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.878
    Допаѓања:
    24.152
    Не се секирај, таков е периодот - грло боли, нос тече.
    И јас сум правена операција од крајници, па се случува секое зимо грлото да ме боли и да ми е надразнето (и моментално е така).
    Купи си спреј Ангал за во грло и таблетки Трахизан и пробај со нив.

14. hristin4eto

hristin4eto Истакнат член

Се зачлени на:
    30 април 2012
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    1
    а како ке видиш во изметот дека има глисти може да има нешто од храната остаток... неможе да се знае или ако си видела или знаеш ако може да објасниш дали убаво се познаваат глистите во изметот или не и ако имаш тврда столица на пр мн потешко може да се приметат? ај совет

15. n1k0la

n1k0la Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    87
    Значи константното губење на тежина може да е поврзано со еден куп сериозни здравствени проблеми, тука нема место и време да си играме доктори, туку под итно на лекар.
    Глисти, паразити баш и не се приметуваат со голо око, треба патохистолошка анализа на изметот да се изврши.

16. Tinnnna

Tinnnna Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2011
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    50
    Незнам дали пρашањето е за туκа,аκо знаете би ве замолила да ми одговоρите.. пρед неκое вρеме баба ми падна и најтρагично е што не саκа да слушне да оди на леκаρ,двете нозе и се отечени не може да оди и од нозете доле на мусκулите κаде што и се отечени и тече нешто κаκо вода и има големи ρани.. е сега во последно вρеме пρиметивме и деκа отеκла во лицето,обρазите.. Дали знаете од што е можно тоа да се случува?

17. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    Одма на лекар!

18. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.051
    Допаѓања:
    69.175
    И јас сметам дека треба веднаш да се обратите кај лекар. По твојов опис, ова звучи ептен сериозно!

19. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.897
    Допаѓања:
    4.903
    Девојки извинете можеби прашањево не ми е за тука.Но ви би била благодарна ако ми помогнете.
    Постои ли некој лек за намалување отек на заб?

20. Eleni.S

Eleni.S Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    28
    А да ја качите во кола и да ја носите на лекар? Старите знаат да се инаетат малце, ко демек ништо не им е и се можат да издржат.