Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. savana

savana Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    9.567
    Фала ви , слушнав се правела комбинација на чај од невен, коприва и ајдучка трева. Па ако знае некој нека пише

2. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Ај јас да си прашам.. има некоја посебна процедура за менување матичен лекар или?

3. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    936
    ^ Не, одаш кај матичниот доктор му кажуваш дека не сакаш веќе да ти биде матичен, си ѓи зимаш картоните и одаш во друга амбуланта :)

На Umbrella22 и SimonaTino им се допаѓа ова.
  4. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Точно така :D

5. Blondy.92

Blondy.92 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    63
    Девојки имам проблеми со колковите веќе 4 години, бев на ортопед и како демек ништо страшно и ми дадоа упат за рентген на карлица со колкови и рбет. Е сега, маката ми е што не знам дали да го направам рентгенот на карлицата со колковите бидејќи од зрачењето нели постои опасност да се оштетат јајниците.. Имам 21 година, но сепак ми е страв за колковите бидејќи ми спомнаа и некоја опасност за рскавицата дека можела да ми се рони.. Има ли некоја од вас вакво искуство или познавање за да ми даде препорака некоја.. Поздрав.

6. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Точно дека репродуктивните органи се едни од најосетливите ограни на зрачење, но од една снимка нема ништо страшно да бидне. Истото го мислам и за колковите. Направи си ја ренген снимката и реши го проблемот со колковите. :)

На Blondy.92 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    773
    Допаѓања:
    563
    Моментално имам циклус, но истовремено поради воспалени крајници пијам антибиотици....Дали ова може да доведе до некоја компликација така да кажам? А да ги прекинам сега не бива, веќе ги почнав :/

8. sexybaby

sexybaby Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2010
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    62
    Мене од антибиотици ми се има прекинато,но нешто посериозно не верувам да се случи.

На snegce му/ѝ се допаѓа ова.
  9. jasmina00

jasmina00 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2012
    Пораки:
    961
    Допаѓања:
    1.377
    Поставив прашање - дали некој има користени или знае како се вика кремата која се користи за после операција, за намалување на лузните од конците??

10. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    936
    Снегче, и мене ми прекина менструацијата бидејќи користев антибиотици.
    Меѓутоа секој организам е различен :)

На snegce му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Bubbi

Bubbi Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    563
    Contractubex е една од кремите за таа намена.
    Во која било аптека и да прашаш, ќе ти посочат некоја крема.
    Оваа јас што ти ја кажав е добра но и скапичка.
    Kelo-cote е исто за таа намена, али мислам дека е уште поскапичка од контратубексот.

12. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.753

контратубекс - сведок сум на резултатите.
    околу 500 ден некаде е но многу е ефикасно само што нема да ти помогне од едно кутивче ке мора да го користиш 2-3 месеца сигорно но реултатите се неверојатни

На jasmina00 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Eleni.S

Eleni.S Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    28
    Доколку пиеш антибиотици земи си и Б - комплекс. Б- комплекс ги препорачуваат со антибиотици за да не се активира кандидата. Позз

14. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    773
    Допаѓања:
    563
    Да, пијам и б-комплекс :) Денеска ми е 5ти ден веќе, а сеуште ми тече црвено...Не ми тече обилно, само кога ќе напнам, потекува...Ме плаши малце ова да не е од таблетиве :worried: По колку дена ви трае нормално?

15. Eleni.S

Eleni.S Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    28
    Мене ми трае по 5-6 па некогаш и до 7 дена. Но откако почнав да пијам витамин Ц и бидејќи секој ден јадам лимон крварењето ми се намали (претходно по обилно крварев првите 2-3 дена) и немам болки и помалку денови ми трае. Позз

16. M.t

M.t Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2010
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    11
    Ме интересира дали некоја од вас има проблеми со шеќер или инсулин, и како се справувате, како лечите итн итн :))))

17. Eleni.S

Eleni.S Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    28
    Слушнав од една жена дека имала шеќер и дека го регулирала со пелин. Е сега што и како натаму не знам. Прогуглај можеби ќе најдеш нешто :)

18. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    936
    Јас дознав рецепт за да ти се намали шеќерот.
    Пола кило грав, ќе го исчистиш, ќе го измиеш, и го ставаш во рерна да се пече на највисока температура. Во текот на печењето го дрвена лажица го превртуваш за да не се залепи. Гравот се пече се додека не добие кафена боја, што значи не треба да е изгорен. Потоа, најпрво го кршиш со некој јак предмет, и на крај треба да се смели во машинка за мелење на кафе.
    Се пие една лажица растворена во вода, насабајле на празен стомак.

19. BeautyAndTheBeast

BeautyAndTheBeast Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    162
    Пред да се зрачиш отиди и на друг ортопед,прашај за мислење.Јас имав проблем со колкот исто,нешто се изместуваше бидејки непропорционални ми биле деловите и отидов на приватен лекар убаво си платив ама жената само со допир точно знаеше што како ми е.Можеби има потреба од зрачење да ама зашто да не пробаш да побараш уште едно мислење.Незнам кај си била на лекар али ако си била државно пробај обавезно отиди приватно.Не се зрачи за џабе не е мала работа

20. wtff

wtff Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    533
    Здраво, сабајле кога отидов по голема нужда, освен изметот :$ имав и крв :| Дали знае некој што би можело да биде тоа? Така два три пати ми се беше случило летото но не посетив доктор, сега пак.. Но не сум во Мк и неможам веднаш да отидам на доктор, за две три недели ќе се вратам. Знае ли некој што би можело да биде тоа? Инаку летото кога ми се случи тоа бев многу активна и бев ослабнала неколку кила, и не се хранев баш најдобро, се сува храна. Овој пат сум на диета и пак некако ми се фати овие денови суво да јадам.. Можно ли е да е од сувата храна?