Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Discussion in 'Здравствени проблеми' started by Lilit, Jan 14, 2011.

1. savana

savana Популарен член

Фала ви , слушнав се правела комбинација на чај од невен, коприва и ајдучка трева. Па ако знае некој нека пише

2. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Ај јас да си прашам.. има некоја посебна процедура за менување матичен лекар или?

3. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

^ Не, одаш кај матичниот доктор му кажуваш дека не сакаш веќе да ти биде матичен, си ѓи зимаш картоните и одаш во друга амбуланта :)

Umbrella22 and SimonaTino like this.
  4. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Точно така :D

5. Blondy.92

Blondy.92 Истакнат член

Девојки имам проблеми со колковите веќе 4 години, бев на ортопед и како демек ништо страшно и ми дадоа упат за рентген на карлица со колкови и рбет. Е сега, маката ми е што не знам дали да го направам рентгенот на карлицата со колковите бидејќи од зрачењето нели постои опасност да се оштетат јајниците.. Имам 21 година, но сепак ми е страв за колковите бидејќи ми спомнаа и некоја опасност за рскавицата дека можела да ми се рони.. Има ли некоја од вас вакво искуство или познавање за да ми даде препорака некоја.. Поздрав.

6. martinuska

martinuska Популарен член

Точно дека репродуктивните органи се едни од најосетливите ограни на зрачење, но од една снимка нема ништо страшно да бидне. Истото го мислам и за колковите. Направи си ја ренген снимката и реши го проблемот со колковите. :)

Blondy.92 likes this.
  7. snegce

snegce Истакнат член

Моментално имам циклус, но истовремено поради воспалени крајници пијам антибиотици....Дали ова може да доведе до некоја компликација така да кажам? А да ги прекинам сега не бива, веќе ги почнав :/

8. sexybaby

sexybaby Истакнат член

Мене од антибиотици ми се има прекинато,но нешто посериозно не верувам да се случи.

snegce likes this.
  9. jasmina00

jasmina00 Популарен член

Поставив прашање - дали некој има користени или знае како се вика кремата која се користи за после операција, за намалување на лузните од конците??

10. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Снегче, и мене ми прекина менструацијата бидејќи користев антибиотици.
    Меѓутоа секој организам е различен :)

snegce likes this.
  11. Bubbi

Bubbi Популарен член

Contractubex е една од кремите за таа намена.
    Во која било аптека и да прашаш, ќе ти посочат некоја крема.
    Оваа јас што ти ја кажав е добра но и скапичка.
    Kelo-cote е исто за таа намена, али мислам дека е уште поскапичка од контратубексот.

12. Nana19

Nana19 Популарен член

контратубекс - сведок сум на резултатите.
    околу 500 ден некаде е но многу е ефикасно само што нема да ти помогне од едно кутивче ке мора да го користиш 2-3 месеца сигорно но реултатите се неверојатни

jasmina00 likes this.
  13. Eleni.S

Eleni.S Истакнат член

Доколку пиеш антибиотици земи си и Б - комплекс. Б- комплекс ги препорачуваат со антибиотици за да не се активира кандидата. Позз

14. snegce

snegce Истакнат член

Да, пијам и б-комплекс :) Денеска ми е 5ти ден веќе, а сеуште ми тече црвено...Не ми тече обилно, само кога ќе напнам, потекува...Ме плаши малце ова да не е од таблетиве :worried: По колку дена ви трае нормално?

15. Eleni.S

Eleni.S Истакнат член

Мене ми трае по 5-6 па некогаш и до 7 дена. Но откако почнав да пијам витамин Ц и бидејќи секој ден јадам лимон крварењето ми се намали (претходно по обилно крварев првите 2-3 дена) и немам болки и помалку денови ми трае. Позз

16. M.t

M.t Истакнат член

Ме интересира дали некоја од вас има проблеми со шеќер или инсулин, и како се справувате, како лечите итн итн :))))

17. Eleni.S

Eleni.S Истакнат член

Слушнав од една жена дека имала шеќер и дека го регулирала со пелин. Е сега што и како натаму не знам. Прогуглај можеби ќе најдеш нешто :)

18. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Јас дознав рецепт за да ти се намали шеќерот.
    Пола кило грав, ќе го исчистиш, ќе го измиеш, и го ставаш во рерна да се пече на највисока температура. Во текот на печењето го дрвена лажица го превртуваш за да не се залепи. Гравот се пече се додека не добие кафена боја, што значи не треба да е изгорен. Потоа, најпрво го кршиш со некој јак предмет, и на крај треба да се смели во машинка за мелење на кафе.
    Се пие една лажица растворена во вода, насабајле на празен стомак.

19. BeautyAndTheBeast

BeautyAndTheBeast Популарен член

Пред да се зрачиш отиди и на друг ортопед,прашај за мислење.Јас имав проблем со колкот исто,нешто се изместуваше бидејки непропорционални ми биле деловите и отидов на приватен лекар убаво си платив ама жената само со допир точно знаеше што како ми е.Можеби има потреба од зрачење да ама зашто да не пробаш да побараш уште едно мислење.Незнам кај си била на лекар али ако си била државно пробај обавезно отиди приватно.Не се зрачи за џабе не е мала работа

20. wtff

wtff Популарен член

Здраво, сабајле кога отидов по голема нужда, освен изметот :$ имав и крв :| Дали знае некој што би можело да биде тоа? Така два три пати ми се беше случило летото но не посетив доктор, сега пак.. Но не сум во Мк и неможам веднаш да отидам на доктор, за две три недели ќе се вратам. Знае ли некој што би можело да биде тоа? Инаку летото кога ми се случи тоа бев многу активна и бев ослабнала неколку кила, и не се хранев баш најдобро, се сува храна. Овој пат сум на диета и пак некако ми се фати овие денови суво да јадам.. Можно ли е да е од сувата храна?