Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. mihael4u

mihael4u Активен член

Се зачлени на:
    16 декември 2013
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    22
    И јас имам слушнато дека магнезиумот помага при "трепкање" на окото.. пробај ке ти ги опушти мускулите..

На cinderella.red и SexyLady им се допаѓа ова.
  2. abcde

abcde Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2013
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    13
    Феминки дали некоја од вас знае каде во Скопје можам да ги проверам т.с снимам белите дробови. Постојано кашлам, сува кашлица. Сакам да одам некаде на приватно во Скопје.
    Ве молам кој знае нека ми пише.

3. LadyNN

LadyNN Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2011
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    17
    Мене лично, а и на мои блиски ми помогнало ова, јаболко рендано и оставено едно пола саат да потемне, па така да се изеде(ова неколку пати на ден), исто така нема да ти наштети и неколку коцкички црно чоколадо.

4. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.449
    Допаѓања:
    20.082
    Јас ренген имам правено во Ремедика, супер е односот на вработените и одма си ги земаш снимките.

5. abcde

abcde Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2013
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    13
    фала ти феминка :)

6. ladyh07

ladyh07 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2013
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    31
    Здраво,
    Јас сум студент и за време на испити сум под многу голем стрес, нервоза, веќе почна и егзема да ми се јавува заради сето тоа... :( Ме интересира дали некој ги има пробано ФОРВИТА-АНТИСТРЕС, дали имаат ефект и колку пари се?
    Ви благодарам, :)

7. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Јади чоколада пред испит, и опусти се, егзема не е несто за занемарување, затоа не си прави поголем проблем! испитот е и за тебе како и за сите, секој студент дава се од себе колку мозе, па сега прво здравје а потоа кооку се мозе толку! многу успех и опустено!

На ladyh07 и mili4ka123 им се допаѓа ова.
  8. sanja.sani

sanja.sani Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    2
    луѓе 2 дена ме боли грлотои имам шлаем ама ми стои како грутка неможам да го исфрлам,дури на моменти неможам да дишам ...а не кашлам,немам симптоми н настинка само тоа... ве молам ако може некој совет што да правам ,ме фаќа паника веќе ...

9. n1k0la

n1k0la Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    87
    За шлајм, млак чај со мнооогу лимон и мед, одличен е чајот од ѓумбир(потражи на интернет, ќе видиш како се прави). Многу течности, и исто може нешто луто(Airwaveѕ или пак пиперки и т.н., помагаат со шлајмови освен ако немаш проблеми со желудникот). И без грижа, ако си пак многу загрижена, посети лекар.

10. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.587
    Допаѓања:
    5.932
    значи вака ..ова ме загрижува ми се случува околу 3-4 пати...

Како да ме стега некој на тилот, да ме боцка...и тоа како да ми се изразува на окото мислам некој ми го тегле окото навнатре и толку многу ме боли,кцка,како да ме потчукнуваат внатре во окото...тоа трае околу минута. Инаку додека тоа трае гледам со окото не ми пречи-не ме прави "слепа" .

Дали е некаков симптом...му се случило некому?

11. Tiniiic

Tiniiic Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    104
    Нема такво нешто...

12. n1k0la

n1k0la Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    87
    Сеуште може да е хернија па да нема видлив оток, односно хернијата да се почувствува само при допир, како и да е нека посети лекар нема што да изгуби.

13. Eleni.S

Eleni.S Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    28
    Цела вечер ме боли окото внатре, осеќам како некој со шајка да ме боди. Можно е очниот притисок да е? И главата во тилот ме боли и цело време како да ми паѓа.

14. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.879
    Допаѓања:
    24.153
    Имам киселини денес, ама како во грбот да ги осеќам (ме разбирате, нели :^) ).
    Пиев ладно млеко ми поминаа за кратко, еве пак се појавија.
    Да не правам лошо со млекото? Што да пијам?

15. francais

francais Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    1.283
    ^ Раствори сода во вода.
    Просечна чаша од околу 200 - 250 мл, со рамно полна лажичка сода. :)

Ако имаш во домашната аптека ланзул, тогаш супер! Лекот е за заштита на желудникот од посилни лекарства и против киселина. :)

Внимавај што храна внесуваш...

На senza.parole му/ѝ се допаѓа ова.
  16. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.587
    Допаѓања:
    5.932
    некој?

инаку моментално поточно цел ден ме боли десната страна од стомакот и кога седнам мислам нешто имам ме боли многу,малку се утоплам со мачкање на коњста маст или како и да се вика помине и пак ме боли :sweat:

17. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.587
    Допаѓања:
    5.932

исто само што не ме боли главата туку како имам некое брзо движење како да ми се заматува :(

18. problems94

problems94 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2012
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    15
    Девојки незнам дали сум во право, но изгледа имам навистина некој сериозен проблем. :(

Вака да почнам од почеток, на мене обично секоогаш ми касни т.е. никогаш немам редовен менструален циклус. Но овој пат се претера работава. Последен пат добив во октомври почетокот негде или средина ( не се сеќавам на точна дата) и од тогаш еве сега сме крај на февруари ми нема дојдено. Чекав, имав трпение си чекав и пак ништо. 3 дена пив од оние апчиња што се Примолут Нор ама пак не ми дојде. Се исплашив бременост да не е во прашање, направив тест но излезе негативен (од тогаш немав односи до сега). Понекогаш кога се звижам имам силни болки во долниот дел на стомакот некогаш оод лева некогаш од десна страна,а некогаш не. Еве сега пред 1 ипол недела станувам едно сабајле повраќање преку пола саат, пролив..отидов на лекар добив инекции,инфузии + ми рекоа слаба крв 103 хемоглобинот. Три дена примав инфузии, вчера пак ми ја проверија крвта уште послаба, 95 хемоглобин. Сега докторката ми закажа во понеделник проверка на тероидната жлезда и снимање на стомакот. А за тоа што не ми доаѓа толку многу време и кажав ми рече треба на гинеколог, сама да одам да си закажам матичен гинеколог и да ме прегледа. Ми кажа да прашам во Штип, кој би препорачале од таму??

А сега еве (можда звучи смешно,но страв ми е и незнам што да мислам па го сликав и тестот да ми потврдите дека е навистина негативен, неискусна сум ,прв пат правам вакво нешто) ќе ви ја прикачам сликата.
    А, да. Згора на сето ова, па и хемороиди имам. -.- :(

Прикачени фајлови:

19. Eleni.S

Eleni.S Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    28
    За покачување на хемоглобинот под итно да ти дадат таблети. А во врска со гинеколог во Штип јас би ти го препорачала Огнен Мицков. Јас сум кај него и сум задоволна. А тоа што ти касни и чуствуваш болки можно е да имаш цисти. За хемороидите можеш да си земеш модолекс маст и јади повеќе суви сливи, ќе ти ја омекнат столицата и нема да имаш проблеми при одењето во вц.

20. problems94

problems94 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2012
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    15

Ти благодарам. :)
    А да одам онака само не ми треба никаков документ од матичен нели? и да му кажам дека сакам да ме прегледа и матичен да ми се пише?? И каде поточно работи, горе во болницата што е кај медицинскиот факултет или? Пошо не ми е баш познато, прва година студент сум во Штип само. :)