Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Discussion in 'Здравствени проблеми' started by Lilit, Jan 14, 2011.

1. LittlePinky

LittlePinky Популарен член

И мене ми се има случено сега брзо тоа, а во месец октомври ја пукнав. Ако може и за мене некој да одговори :?:

2. Lella

Lella Форумски идол

Мене па, денес некогаш ме боли некогаш не. Ме боли исто како кога го извадив гипсот, речиси воошто само кога ќе ја свијам ептен. Ама сабајле беше повеќе. Се надевам дека е нормална појава. :^)

3. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

И мене ми се случува истото, јас ја имам скршено со години наназад, и се распрашував и ми кажаа дека е нормална појава, дека се случува на промена на време и ме советуваа да пијам повеќе витамини, ако знае некој повеќе нека каже :)

Lella and LittlePinky like this.
  4. Lella

Lella Форумски идол

Мене денес не ме боли ич. Пу пу. :D
    Сигурно е нормална појава. Од што би можело друго да е. :)

5. sagittarius57

sagittarius57 Популарен член

Ќе ве боли секогаш кога има промена на времето :( ова го знам од постарите а и јас си осеќам по мене и секогаш ми е така..

LittlePinky likes this.
  6. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Јас сакам да прашам нешто.
    Изминативе неколку дена многу се нервирав и од нервоза и плачење најверојатно,образите ми станаа црвени што досега никогаш не ми биле такви,бледа сум на лице отсекогаш.
    Сакам да ве прашам со што да се намачкам,имам една маст Адвантан која е така за црвенила и алергија ама не ми помага.
    Совет,нешто друго? Фала однапред.

7. angela66

angela66 Активен член

Здраво девојки. Студентка сум но не од Скопје и ми треба упат до државна болница па ако може да ми одговори некоја освен од матичен на кој друг начин може да дојдам до упат? Фала однапред :)

8. n1k0la

n1k0la Истакнат член

Немој да ставаш адвантан, тоа е кортикостероид и воопшто не е потребен за волку банални ситуации.
    Прашај во аптека, ќе ти препорачаат нешто добро.

Anna-Banana likes this.
  9. Bridget

Bridget Форумски идол

Едно прашање, ќе ве молам за одговор. За проверка на урина и измет, дали може изметот да биде од претходниот ден? За урина знам дека треба да е од утрото ама за другото не знам.

10. Bubbi

Bubbi Популарен член

Ако матичниот ти е од амбуланта, тогаш тој може да ти даде упат само до поликлиника, па после од поликлиника да те препратат до клиника. Тоа е хиерархијата на примарно, секундарно и терциерно здравство. Неможеш директно да скокнеш на клиника. Ако матичниот не ти е од Скопје, твоите можат да ти пратат. За мене, кога неможев да се поклопам во различни смени бевме со докторката, татко ми одеше да ми земе упут за очно од кај матичната (во амбуланта) за да можам да идам на контрола (на поликлиника).
    Секој друг упат од некој друг лекар што не ти е матичен ти е само препорака. Башка сеа и со тоа мој термин....
    Пробај во стидентската амбуланта во кузман домот може они ќе ти помогнат па ке немаш потреба за во клиника.
    :hai:

11. fatamorgana123

fatamorgana123 Популарен член

Кога го бришам носот,ми течат солзи од очите.Како да плачам.И од десната ноздра ми тече крв.
    А,не сум насилна. :?:
    Хм? :^)

12. Bubbi

Bubbi Популарен член

И мене еден капилар во ноздрата ми е слаб и стално кога секнам ми тече крв, посебно ако ептен запнам. :D Пробај некој спреј од Марисол со алое вера, или со цинк или со пантенол за да ти се разводни секретот и полесно да издуваш, а и за да не ти се оштети слузницата на носот. Ако сакаш за закоравиш секрет можеш со Бенил капки, али пак тогаш може да ти се спушти на плука, па да те тера на кашлање. Во секој случај тоа што треба да се исфли, мора да се исфрли.
    А за плачењето...не знам...може за алергија да се работи ако е тоа поврзано... :?:

13. fighter

fighter Популарен член

Феминки, молам за одговор.
    Дали знаете како можам да стапам во контакт, односно да закажам преглед кај д-р Никола Софијанов?
    Тој е пензиониран но разбрав дека се уште ординира, а ми треба за дете.

14. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Работи приватно во промедика,мислам дека секоја среда е таму :)
    Еве ти за контакт телефон побарај на страната http://www.promedika.com.mk/Default.aspx

15. S.W.A.G

S.W.A.G Популарен член

Вака, имам мали црвени брунки во пределот над градите и на горниот дел на грбот т.е кај рамената.. бев на лекар ми дадоа Белогент но повеќе почнаа да излегуваат од него.. Некаква помош?

16. viki-dete

viki-dete Истакнат член

Мислам дека ова ти е некаква алергија, обично таа така се манифестира, сега зависи од тоа колку време ги имаш. Штом Белогентот не ти врши работа, прекини го, бидејќи многу се жалат од него дека после некое време користење има контраефект.
    Имам слушнато дека многу ефикасна се покажала Dr.Hauschka Med линијата на лосион и крем. 100% е природен, нема ништо хемија која би предизвикала некаков контраефект.
    Во меѓувреме не користи омекнувач при прањето, избегнувај мрсна храна и обидувај се да носиш памучна облека. Истотака можеш да пробаш и со масло од невен или кантарион ги има во сите аптеки и не се поскапи од 150 денари.

17. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Кои капки за очи ги користите кога имате испукани капилари во окото? Освен Прокулин други некои сакам. :)

18. Nana19

Nana19 Популарен член

Кај малото прсте на ногата имам топчеста коскичка како не сите малку мие по излезена нагоре , и кога газам многу ме боли исто така и на допир ме боли. мислам дека се работи за мртва коска , дали некој имал искуство со ова и некој лек ако знае. Благодарам

19. S.W.A.G

S.W.A.G Популарен член

Ти благодарам на одговорот :) :*

20. Baby-bubu

Baby-bubu Популарен член

И јас мислам дека е мртва коска, но може и да ти е цврсто жуљче. Отиди на лекар види што ќе ти кажат..

Nana19 likes this.