Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. LittlePinky

LittlePinky Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    1.421
    Допаѓања:
    4.392
    И мене ми се има случено сега брзо тоа, а во месец октомври ја пукнав. Ако може и за мене некој да одговори :?:

2. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.335
    Допаѓања:
    29.192
    Мене па, денес некогаш ме боли некогаш не. Ме боли исто како кога го извадив гипсот, речиси воошто само кога ќе ја свијам ептен. Ама сабајле беше повеќе. Се надевам дека е нормална појава. :^)

3. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.664
    Допаѓања:
    29.418
    И мене ми се случува истото, јас ја имам скршено со години наназад, и се распрашував и ми кажаа дека е нормална појава, дека се случува на промена на време и ме советуваа да пијам повеќе витамини, ако знае некој повеќе нека каже :)

На Lella и LittlePinky им се допаѓа ова.
  4. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.335
    Допаѓања:
    29.192
    Мене денес не ме боли ич. Пу пу. :D
    Сигурно е нормална појава. Од што би можело друго да е. :)

5. sagittarius57

sagittarius57 Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2013
    Пораки:
    1.012
    Допаѓања:
    2.270

Ќе ве боли секогаш кога има промена на времето :( ова го знам од постарите а и јас си осеќам по мене и секогаш ми е така..

На LittlePinky му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.898
    Допаѓања:
    4.903
    Јас сакам да прашам нешто.
    Изминативе неколку дена многу се нервирав и од нервоза и плачење најверојатно,образите ми станаа црвени што досега никогаш не ми биле такви,бледа сум на лице отсекогаш.
    Сакам да ве прашам со што да се намачкам,имам една маст Адвантан која е така за црвенила и алергија ама не ми помага.
    Совет,нешто друго? Фала однапред.

7. angela66

angela66 Активен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Здраво девојки. Студентка сум но не од Скопје и ми треба упат до државна болница па ако може да ми одговори некоја освен од матичен на кој друг начин може да дојдам до упат? Фала однапред :)

8. n1k0la

n1k0la Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    87
    Немој да ставаш адвантан, тоа е кортикостероид и воопшто не е потребен за волку банални ситуации.
    Прашај во аптека, ќе ти препорачаат нешто добро.

На Anna-Banana му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.971
    Едно прашање, ќе ве молам за одговор. За проверка на урина и измет, дали може изметот да биде од претходниот ден? За урина знам дека треба да е од утрото ама за другото не знам.

10. Bubbi

Bubbi Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    563
    Ако матичниот ти е од амбуланта, тогаш тој може да ти даде упат само до поликлиника, па после од поликлиника да те препратат до клиника. Тоа е хиерархијата на примарно, секундарно и терциерно здравство. Неможеш директно да скокнеш на клиника. Ако матичниот не ти е од Скопје, твоите можат да ти пратат. За мене, кога неможев да се поклопам во различни смени бевме со докторката, татко ми одеше да ми земе упут за очно од кај матичната (во амбуланта) за да можам да идам на контрола (на поликлиника).
    Секој друг упат од некој друг лекар што не ти е матичен ти е само препорака. Башка сеа и со тоа мој термин....
    Пробај во стидентската амбуланта во кузман домот може они ќе ти помогнат па ке немаш потреба за во клиника.
    :hai:

11. fatamorgana123

fatamorgana123 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2013
    Пораки:
    1.273
    Допаѓања:
    1.530
    Кога го бришам носот,ми течат солзи од очите.Како да плачам.И од десната ноздра ми тече крв.
    А,не сум насилна. :?:
    Хм? :^)

12. Bubbi

Bubbi Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    563
    И мене еден капилар во ноздрата ми е слаб и стално кога секнам ми тече крв, посебно ако ептен запнам. :D Пробај некој спреј од Марисол со алое вера, или со цинк или со пантенол за да ти се разводни секретот и полесно да издуваш, а и за да не ти се оштети слузницата на носот. Ако сакаш за закоравиш секрет можеш со Бенил капки, али пак тогаш може да ти се спушти на плука, па да те тера на кашлање. Во секој случај тоа што треба да се исфли, мора да се исфрли.
    А за плачењето...не знам...може за алергија да се работи ако е тоа поврзано... :?:

13. fighter

fighter Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    1.249
    Допаѓања:
    2.485
    Феминки, молам за одговор.
    Дали знаете како можам да стапам во контакт, односно да закажам преглед кај д-р Никола Софијанов?
    Тој е пензиониран но разбрав дека се уште ординира, а ми треба за дете.

14. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.664
    Допаѓања:
    29.418
    Работи приватно во промедика,мислам дека секоја среда е таму :)
    Еве ти за контакт телефон побарај на страната http://www.promedika.com.mk/Default.aspx

15. S.W.A.G

S.W.A.G Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    8.914
    Вака, имам мали црвени брунки во пределот над градите и на горниот дел на грбот т.е кај рамената.. бев на лекар ми дадоа Белогент но повеќе почнаа да излегуваат од него.. Некаква помош?

16. viki-dete

viki-dete Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    686
    Допаѓања:
    765
    Мислам дека ова ти е некаква алергија, обично таа така се манифестира, сега зависи од тоа колку време ги имаш. Штом Белогентот не ти врши работа, прекини го, бидејќи многу се жалат од него дека после некое време користење има контраефект.
    Имам слушнато дека многу ефикасна се покажала Dr.Hauschka Med линијата на лосион и крем. 100% е природен, нема ништо хемија која би предизвикала некаков контраефект.
    Во меѓувреме не користи омекнувач при прањето, избегнувај мрсна храна и обидувај се да носиш памучна облека. Истотака можеш да пробаш и со масло од невен или кантарион ги има во сите аптеки и не се поскапи од 150 денари.

17. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.905
    Кои капки за очи ги користите кога имате испукани капилари во окото? Освен Прокулин други некои сакам. :)

18. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.753
    Кај малото прсте на ногата имам топчеста коскичка како не сите малку мие по излезена нагоре , и кога газам многу ме боли исто така и на допир ме боли. мислам дека се работи за мртва коска , дали некој имал искуство со ова и некој лек ако знае. Благодарам

19. S.W.A.G

S.W.A.G Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    8.914
    Ти благодарам на одговорот :) :*

20. Baby-bubu

Baby-bubu Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2014
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    13.331
    И јас мислам дека е мртва коска, но може и да ти е цврсто жуљче. Отиди на лекар види што ќе ти кажат..

На Nana19 му/ѝ се допаѓа ова.