Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Discussion in 'Здравствени проблеми' started by Lilit, Jan 14, 2011.

1. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Денес ги земав резултатите од уринокултурата направена нс институт за микробиологија и паразитологија на клиника и пишува дека уринокултурата е стерилна, што значи дека нема бактерија..тоа што ме буни е што кај резултатот од Авицена кај мокрачата кај бактерии пишува +++ :^) е сега кое е точно :^) мене поверодостојна ми е уринокултурата, ама незнам

2. viki-dete

viki-dete Истакнат член

Секако дека уринокултурата е поверодостојна. Бактерии во мокрача можат да се појават и доколку мокрачата е стоена повеќе од 2 часа (значи од земањето до проверката). Но, секако збунува и седиментацијата, Ц реактивниот протеин и АСТО, бидејќи велиш дека биле зголемени. Или пак да не си била настината за време, пред или пак по проверката т.е земањето крв? А да си побараш пак да ти ја проверат крвта. Воедно, дали имаш некои пропратни симптоми, како печење при мокрење, болка или некои измени во вагиналниот секрет, како боја, мирис итн?

3. sheis

sheis Истакнат член

Денеска осеќав пецкање во мускулите (како некого да ме штипи) во пределот на стомакот. Не е внатрешна болка туку ја осеќам како површинска повеќе... што би можело да биди? Дали е дека носев панталони кои малку ме стегаа или е нешто друго? Вакво чувство на пецкање имав и пред некој ден.

4. Eleni.S

Eleni.S Истакнат член

Мене ова ми се случува на нозете или пак на половината кога носам свилени хулахопки или тесни панталони. Одкако ќе ги соблечам имам трпки низ нозете и половината, онаму каде ме допирале хулахопките или панталоните.

5. wtff

wtff Популарен член

Здраво, на главата имам нешто како поткожен оток. Баш сега прочепкав по интернет и најдов дека се вика Атером. Веќе подолго време го имам, но си мислев дека не е ништо страшно и дека е наследно, бидејќи и баба ми има такво. Денес ме заболе главата и како ја масирав го фатив атеромот и почувствував дека е малце топол и како од него да идеше болката. Дали некој има вакво нешто слично и дали може да се лекува со алтернативна медецина?

6. Nounejm

Nounejm Истакнат член

Здраво...
    Веќе еден месец имам болки во грлото.
    Прво 2-3 дена висока температура, омалаксаност без кашлица.
    Бев на лекар и ми дадоа макропен... Испив 2 кутии макропен и болката не ми пројде. Потоа ми дадоа и 5 инекции, па болката пак не пројде.... Цело време се менуваше. Де ќе ме боли десната страна на грлото, де левата, па не можев ни да го мрдам јазикот од што ме болеше неговиот корен и од страните на грлото.
    Ми земаа крв од вена да проверат, не ми е ништо. Грлото не ми е црвено, а ме боли. Ставав прополис капки и проанги спрејот, првиот саат беше океј али после тоа многу повеќе ме болеше. Докторката ми рече да пијам чај, супи, лимон.... не помага ни тоа...
    Кога ќе се напијам далерон ми ја смирува болката цел ден, но потоа пак се појавува.
    Ве молам да добијам некој одговор... :/

7. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Да те прашам крајници имаш? Можеби крајниците ти растат и ти прават проблем...

8. poenta

poenta Форумски идол

Дали имаш направено брис-испитување?Можно е да имаш бактерија.А најдобро е да направиш преглед грло,уво,нос.Користи раствор Бетадине за плакнење на грлото.

9. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Истово ми се случи летото пред две години, буквално речиси цело лето го преседов дома со ужасни болки во грлото. Ништо не ми помагаше, буквално ништо, а имав многу јака болка. Дополнително ми беше тешко што беше лето, надвор пекол, сите сладоледи јадат и ладни пијалоци пијат, а јас со супи и чаеви на 45 степени :sweat: Небитно тоа сега :D откако видов дека ништо не ми помага, сфатив дека станува збор за бактерија, пошто само бактерија може да предизвикува болка толку долго време. Направив брис и испадна дека навистина имам бактерија. Добив терапија со соодветни антибиотици и за недела дена ми помина се', исто како ништо да не ми било. Оди да ти земат брис и да го испитаат :)

10. Nounejm

Nounejm Истакнат член

Ми земаа денес брис, па дури во четврток треба резултати.... Не ми се чека некако, се плашам многу :/

11. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Нема зошто да се плашиш, не е ништо страшно и да имаш бактерија. Ќе ти дадат антибиотици да пиеш (бактерија само антибиотик може да ја искорени) и ќе помине :)

12. sheis

sheis Истакнат член

Од што може да биде предизвикан бодеж на левата страна кај срцето? Траеше 1 секунда и тоа на два пати ме пресече :/

13. n1k0la

n1k0la Истакнат член

Мускуло-скелетна болка, проблем со срцето никогаш нема да ти предизвикува вакви болки. Мислам дека еднаш рече дека си го истегнала левото рамо, може да е поврзано.
    Но дефинитивно мускуло-скелетна болка што не е поврзана со срцето.

sheis likes this.
  14. Nounejm

Nounejm Истакнат член

Имам бело топченце на крајникот и личи ко оние бубулицине мали и бели што многу болат, да не знаете што е тоа?

15. ancebanance

ancebanance Истакнат член

Тоа е гнојна ангина, и треба да одиш на лекар, не е многу опасна ама мора да ти помине зашто од тоа можеш и температура да кренеш, ке ти препише некој антибиотик

16. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Дечки, вчера ме касна нешто на дланката. И сеа ми е отечена.. Навидум, како боксерска ракавица ми е. :D
    Ставав ладни облоги, и ракија, ама сеуште ми сема спланато.
    Има простор за загриженост..?
    Инаку летово, ме касна исто така нешто на ногата, и ми беше отечена. И цела недела бев на инфузии..

Да ставам од течноста Ацидиборици(така некако беше), или да пијам Цитиризин, кои вообичаено ги даваат за алергиски реакции?

17. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Meне вообичаено лоратадин ми даваат за алергиски реакции, ама доколку имаш нешто што и друг пат си пиела за алергија тоа напиј се.Доколку не ти спласне за ден, максимум два оди на лекар.

18. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Да ве прашам јас, над десното уво имам многу јака болка која трае 1 мин и исчезнува и се појавува по 2-3 денари со пулсирање во увото.Од што може да е?
    Бев на лекар ми кажаа дека немам ништо чисто ми е, немам ни инфекција...

19. Eleni.S

Eleni.S Истакнат член

Мене постојано ми испаѓаат такви и ќе ми испаѓаат се додека не ги извадам крајниците :D До сега температура не сум качила, ниту пак грлото да ме боли. Можеш да си свариш чај од жалфија и да правиш гаргара со него. Има по аптеките такви средства за промивање на уста и грло, но јас жалфија си користам. Позз

20. sagittarius57

sagittarius57 Популарен член

Деновиве устата од краевите ми е многу испукана дури од едната страна имам вдлабнатина и многу ме боли, нон стоп сум со лабелото во рака и ставам, ама никако да ми помине и денес ми е уште поголема раната :( некој ако знае што би бил лекот, а исто сакав да прашам како ги отстранувате наслагите од јазикот ( јас обично со четката за заби со делот наменет за тоа ) :)