Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.999
    Допаѓања:
    327.874
    Od moe iskustvo dava tocen rezultat.Jas go imam praveno bukvalno vo sekoe vreme ..znaci i pred spienje navecer i sabajle i popladne i sekogas daval tocen rezultat :)

На Eleni.S му/ѝ се допаѓа ова.
  2. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.105
    Си имам проблем, и секогаш проблемот ми го достигнувал врвот у никое време. :worried:
    Ми дојде вчера менструација, али не ми течеше ич, само знак дека иде, и од сабајле, од 8 кога станав до сега буквално потрошив цело пакетче влошки со 6 капки, значи од ноќните, и плус ново отворив и од него една. Муабетот ми е, луѓе ми тече како река, и кога одам во вц, значи гледам (да не опишувам, ме сфаќате). Ова вака никогаш до сега не ми било, и лежев 2-3 часа сега, гледавме филм со дечко ми, и кога станав, ми се врте, немам здив, немам сила едноставно. Земав си исцедив сок, вода пијам плус, и еве сега и чај варам, нормално течности губам-да надокнадам, ама страв ми е да не ми се слоше ептен, колоквиумска ми е, и утре сабајле пак полагам, значи не смее да ми се слоше, а треба сега 3-4 часа да учам допрва.
    Значи освен многу течности, нешто друго? Болки немам, што е за чудо, првиот и вториот ден обично ми се болни. Чудна, чудна менструација месецов.

3. vickyy90

vickyy90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.487
    Допаѓања:
    1.074
    Дава точни резултати од 99,9% во било кое време од денот,јас го правев попладне накај 18h и точно ми излезе :)

На Eleni.S му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Dakota

Dakota Активен член

Се зачлени на:
    20 декември 2013
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    13
    Напиј се витамин Ц може и неколку апчиња и плус лимон може, витаминот Ц го спречува крварењето, ми се нема случено вакво нешто фала богу ама од другарки што знам, со среќа ;)

5. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.110
    Вака, мене ми се има случено но мислам дека ти од стресот веројатно поврзано со колоквиумската. Ми се има вака случено и јас мислам дека ќе ти помине, остави нека си тече ќе прекине. Не паничи за се има прв пат, а најголем двигател на се е времето.
    Вртоглавицата може да значи умор или премореност. Напиј се Б6 или Б комплекс да се отпуштиш малце.

6. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.996
    Допаѓања:
    9.406
    Оф леле јас какви проблеми пропатив со тој умник..се запоцна пред 7 месеци кога ми потекоа лимфните злезди, па температура што не..на сите можни лекари отидов што све не ми најдоа и никој неможеше да ми ја каже точната дијагноза :devil: милијон пати крв ми земаа, ме изрешетија :lol: ....се до пред две недели кога маж ми отиде на забар па си реков ај ќе му правам друштво..и на крај направив панорамска снимка и излезе дека единствениот умник што го имам :D ми расте во коската од вилицата па од таму сите проблеми :tmi: кој да знае дека еден умник такви проблеми ќе ми направи..другава недела имам закажано за вадење...се надевам се ќе помине во ред па и јас малце да здивнам :lol:
    Затоа ти препорачувам на време да си провериш со умниците, многу зафркната работа се

7. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.834
    Допаѓања:
    101.309
    А можеби имаш и некое хормонско пореметување.Ми се случувало и на мене така,баш лани во јуни месец.Ми се влечеше менструацијата 11 дена.За џабе потрошив 2 пакетчиња влошки.Болки немав никакви а знам да се превиткувам од болки.Збудалев и закажав на лекар,ме прегледа вагинално и рече најверојатно хормоните се во прашање.Ми даде лекови ги испив едните па другите и веднаш добив нормална менструација.Тоа е мое искуство,што не значи дека и кај тебе е така.Јас би отишла на гинеколог чисто за сопствен мир.

8. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    773
    Допаѓања:
    563
    Синоќа кога се вратив од излегување забележав на гаќичките нешто кафеаво - црвено...и после имаше малку кога се бришев...Од синоќа кога ќе напнам силно пак потекува ептен по малце, ама некоја боја измеѓу....Требаше да добијам завчера или вчера и ете тоа само ми се случи, сега немам ништо...Ви се има ли случено? Дали е можно да неможе да пробие? Плус и настинав малце :/ Испаничена сум до даска...ја веднаш мислам на болести :/

9. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Сигурно ти е од настинката нема потреба да се загрижуваш, а и ако си имала малку постресен период и тоа влиае, чим си имала малку исцедок ке добиеш :)

10. francais

francais Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    1.283
  11. Nezna28

Nezna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    215
    Мислењето е избришано по барање на особата која што ја цитирав во овој пост.

12. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148
    Сигурно од настинката ти е,а и штом треба добиеш нормално е. :)

13. kaja001

kaja001 Активен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    3
    Девојки веќе два дена имам болка од десната страна на главата, окото, околу око и уво, пијам таблети за глава и ставам капки во уво, но болката е постојана и никако не поминува..дали ви се има случено?? Ми е страв да не е нешто озбилно

14. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    773
    Допаѓања:
    563
    Добив утрото, истиот ден...Всушност сум добила изгледа уште вечерта, но не пробило добро :D Фала во секој случај за одговорот :)

15. alexsandraa

alexsandraa Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2011
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    737
    ИТНООО! Здраво. Значи вака... Имав бронхопневмонија од десната страна и лежев на болница 2 недели и си дојдов во понеделникот (17ти).. На последната снимка, последниот ден, бронхопневмонијата ми беше доста повлечена но не целосно.. Е сега.. вчера вечер бев излезена, но имаше многуу ветер и беше ладно.. Е сега кога станав почувствував дека повторно ме боли десната страна, и пак подкашлувам.. Дали е нешто сериозно, дали е можно бронхопневмонијата да се врати? Многу ми е страв, и сум загрижена. Потребна ми е ПОМОШШ! :( ;(

16. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Луѓе пијам оспен 1500, по 1 на ден веќе 10 дена. Од вчера столицата ми е мека, а денес веке скоро течна. Дали е ова од антибиотикот??? Има ли шанса??? Не пијам б-комплекс со антибиотиците, а сум чула дека треба. Мислите пореметувањето на столицата дека може да е од оспенот или нема шанси???

17. Eleni.S

Eleni.S Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    28
    Дечко ми исто лежеше во болница од бронхопневмонија. Одкако си дојде од болница 2 недели не смееше да испаѓа од дома иако беше лето. Голема грешка си направила што си испаднала. Бронопневмонијата е болест од која се закрепнува побавно. Организмот се уште ти е кревок и ти треба одмарање. Не треба да се заморуваш, одмарај, пиј лимон но разредувај го со вода. Може мајка ти може да ти ја направи онаа смесата од мед со ленено семе и синап. Исто и братучед ми лежеше во болница од бронхопневмонија. Тој пола година му требаше додека да закрепне убаво. Не дека те плашам, но за твое добро е. Од неизлечена бронхопневмонија може астма да добиеш. Избегнувај да излегуваш кога дува ветер.

18. Baby-bubu

Baby-bubu Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2014
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    13.331
    Па почни од денес да пиеш и б-комплекс. Пошто пиеш антибиотици без ,,дополнителна заштита,, (незнам по соодветно како да кажам) може да ти се јави многу бело прање и чешање.. Така да почни си со пиење. Или можеш да земеш Prolife. Тие ќе ти со средат стомакот и ќе ти се регулира се. Како бомбони се на гладно ги земаш и си продолжуваш после со оспенот. :)

19. alexsandraa

alexsandraa Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2011
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    737
    Фала ти многуу, ќе внимавам од сега. :*

20. pepigjelov

pepigjelov Нов член

Се зачлени на:
    22 март 2014
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Ме интересира во врска со умникот.Го извадив минатиот понеделник арно ама имав проблеми со речиси цела лева страна не знаев од каде доаѓа болката.Па решив да отидам кај друг стоматолог.Кога ми го виде ми кажа дека имам инфекција фанато и ми го исчисити и ми стави лек али болкаа беше неподнослива.После 2 дена повторно отидов и повторно истото.Е сеа прашањето ми е колко време треба да помини за да се затвори раната или ќе треба на хирушки зафат не е голема ранаа али сеуште не е заздравена