Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. esperansa777

esperansa777 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.858
    Најверојатно ми е од умор,а од недоволен сон,не верувам 7-8 часа спијам дневно
    Фала на одговорот :)

2. seasopraime

seasopraime Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2013
    Пораки:
    347
    Допаѓања:
    98
    Веќе 6 месеци па може и повеќе имам многу чести вртоглавици.Имаше денови во кој можев и да се онесвестам.Некој од нив се кратко трајни а некој траат подолго време.Исто така немам ни апетит со сила дома ме тераат да јадам можам во денот и ич да не јадам можам и само еднаш да јадам и тоа кога јадам или јадам по едно рибанче леб или по пола..Пред 1 месец си ја испитував крвта и таа ми заслабнала ама не многу,малку исто така имам болки некогаш и во срцето а и од десната страна како да кажам на истото место кај срцето што е (незнам што се наоѓа таму).. Од што може да ми е,незнам ..

3. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.753

можно е да е од крва , мораш да отидеш на лекар и пак да ја провериш крвта како ти е ...
    или побарај упат направи компјутерска томографија за да дознаеш од што се вртоглавиците. Но обавезно да посетуиш лекарр иако убедена сум дека е од тоа што ти е ослабнат крвот. Се најдобро

4. BeautyAndTheBeast

BeautyAndTheBeast Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    162
    Вчера при сечењето на ноктите на нозете,на палецот исеков многу лошо и заоблено ,незнам како успеав се свртев нешто ми го одвлече вниманието и средив работа .Многу ме здоболе,ама и помина само на допир ме болеше.Е сега проблемот е што ко за белја вчера носев тесни кондури.И местото сега ми е како отечено и многу ме боли,страв ми е ноктот да не ми врасне во кожата.Вака пробувам го поткревам не е враснат сеуште ама ми мава и имам огромна рана со крв.Незнам што да правам,ако го чекам да расте којзнае колку време ќе помине. :(
    И случајно ако треба да правам операција,колку време се опоравува после тоа?После колку време ќе може да се носат штикли?Ко за инат за месец ипол сум на многу битна свадба и нема шанси да не носам штикли. :(

5. n1k0la

n1k0la Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    87
    Многу причини, треба да се направат подетални испитувања.
    Дали сте пушач?
    Консумирате ли алкохол на редовна база?
    Трето јас би препорачал магнетна резонанца на главата и консултација со доктор-специјалист.
    Ова е доста долг период и не би требало да чекаш повеќе, закажи преглед што побргу.

Одма до операција стигна, нема да ти врасне во месото, нокт не враснува во месото поради тоа. Нанеси прополис или бетадине за дезинфекција не носи тесни кондури и не го чепкај, не го поткревај не му прави ништо. Без грижи нема да ти врасне во месото ,а ако си толку загрижена оди на лекар. А инаку ноктот ќе ти се среди за две недели максимум, нема да имаш проблеми за свадбата.

На BeautyAndTheBeast му/ѝ се допаѓа ова.
  6. lightning123

lightning123 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    391
    Во последно време (месецов цел) имам болки во желудникот.. Кркори постојано, дури и кога сум јадела пред две минути. Неќна ме погоди болка, нешто топло ме обли (врело) и постојано си кркори. И мачнини имам, ми се повраќа, но неможам да повратам. Знае некој што би можело да е? :?:

7. Baby-bubu

Baby-bubu Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2014
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    13.331
    ^ Да не не ја џвакаш храната убаво? Земај помали залаци и џвакај повеќе пати. Пиј и повеќе течности, ќе ти се регулира :)

8. lightning123

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    391
    Е шо ќе џвакам кога само пудинг, млеко и јогурт јадам? :(
    едит: некогаш и бејк ролс јадам или чоколада

9. Baby-bubu

Baby-bubu Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2014
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    13.331
    Епа јади нешто друго. Може од тоа што не си јадена убаво ти прави така желудникот..

10. lightning123

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    391
    Почесто јадам такво, но од пред два дена не. Во петокот јадев бејк ролс, па сендвич со зденка и компири , вчера лутика со јајца
    , а денес пастрамајлија. , салата и јогурт

11. sweet-star

sweet-star Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2012
    Пораки:
    1.524
    Допаѓања:
    1.738
    Од вчера вечерта чувствувам некоја остра болка во половината од десна страна,не постојано туку на моменти но јака.Онака наеднаш ми дојде болката па се прашувам што би можело да биде?

12. seasopraime

seasopraime Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2013
    Пораки:
    347
    Допаѓања:
    98

Не ниту пушам ниту пијам.. 14 ипол години сум .. а за тоа што ме стега кај срцето не е редовно ептен ретко но знае да се случи :))

13. n1k0la

n1k0la Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    87
    Оди на лекар, испитај хелико бактер и да има и да нема, може да се работи за гастритис(воспаление на желудник) консултирај се со лекар-специјалист(интернист/гастроентеролог). Воедно немој да пиеш алкохол, понастрана од цигари, луто, мрсно, пржено, газирано и благо. Повеќе варена и печена храна(ориз, моркови, компир, пилешко, риба, телешко) додека да се утврди причината за твојот проблем. Помали оброци повеќе пати во денот, вода и било каква друга течност никогаш не се пие заедно со јадењето туку се пие 20 мин пред или после јадење, бидеќи тоа смета на дигестивните сокови да си ја завршат работата. Јогурт па ич не се пие заедно со јадење и плус според најновите истражувања јогуртот и млекото ја стимулираат гастричната секреција, така да не го препорачувам. За смирување на желудник чај од свеж корен од ѓумбир и чај од камилица или кантерион.

И јади разнообразна храна ,а не 3 вида на храна да ти преовладуваат.

Јас би рекол недостаток на витамини или неправилен животен стил(малку сон, многу компјутер,неправилна исхрана) или пак проблем со дигестивен систем или глава(иако не верувам дека поради главата). Консултација со доктор за магнетна резонанца и други потребни испитувања како хелико бактер тест и други неопходни тестови.

14. laly.k

laly.k Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2014
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    48
    Zdravo devojki imam edno prasanje koristam vaginaleti neo penotran forte ama dobiv mestruacija dali da prodolzam so koristenje ili ne?

15. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    773
    Допаѓања:
    563
    Дали бојата на фецесот може да биде сменета поради консумирање на црвено вино? Забележав дека е малку потемна бојата и веднаш паничам дека се внатрешни крварења или незнам што :D Или пак до тоа да доведе јадењето на салати? А исто бев јадела спанаќ ден или два пред тоа да го забележам....

16. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.753
    цревата овие неколку дена прекомерено ми кркораат се слуша премногу премногу а јас осеќам како некои вибрации во стомакот. По десет минути ми кркорат и осеќам како да ми се движи нешто вво тоа време кога ми кркорат. Но многу е незгодно што толку силно се служа ептен е гласно

17. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.385
    Не ,се продолжува откако ќе заврши циклусот.

18. viki-dete

viki-dete Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    686
    Допаѓања:
    765
    Можно е да се смени бојата како на урината, како и на фецесот, па самиот тој е краен производ од храната што ја јадеме. Но доколку тоа продолжи подолго време т.е бојата на фецесот не се нормализира веднаш на лекар, како што и самата спомна темниот фецес е знак за крварења во горните партии на дигестивниот систем.

19. lightning123

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    391
    Можебу и не припаѓа ова прашање овде, но, кои видови рак се третираат со хемотерапија и радиотерапија? :?:

20. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    773
    Допаѓања:
    563
    Еве денеска е нормално како што гледам...Веројатно е било како резултат на виното што го пиев :)