Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098

Налгесин С/ Метафен/ Беналгин ... најдобро Налгесин С (најмногу по 3 таблети на ден испиени на секои 8 часа) ако имаш толку големи болки.

2. missfortuna

missfortuna Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2014
    Пораки:
    404
    Допаѓања:
    171
    Зошто парацетамол?
    Кај те боли конкретно?
    Легни и допри се со рацете со двете притисни види точно од кај иди болката, дали е од желудник, погоре е желудникот.
    Пробај да легниш на страна, со испружени нозе, затопли се ќе заспијаш полесно.
    Доколку те боли многу и само во тој случај јас би одбрала спазмекс. ефикасно за болка во желудник, ги опушта мазните мускули и треба да се смири во рок од 5 до 10 мин.
    Чај од нане помага многу остави го да се излади прво.
    Парацетамол не пијај, нема потреба, немаш тем.
    Мораш убаво да се наспијаш, организмот е поосетлив на болки ако телото не е одморено.
    Јас не би земала апчиња за мала болка, знам дека не се издржува, но пробај, не го учи стомакот на апчиња само.
    Напијај се водичка варена оладена со шеќер.

3. Tikvice

Tikvice Популарен член

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    251
    Кетонал форте,?ене многу ми помагаат,за половина саат немам никаква болка.А парацетамол и далерон е едно исто. :!:

4. Responsible

Responsible Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2011
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    434
    Ми излегоа две минијатурни брадавички на вагината со боја како кожата :|

Мртва уплашена сум.

Инаку не ме чешаат, ништо.

5. Eleni.S

Eleni.S Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    28
    Ноќеска се разбудив целата испотена и се тресев, нешто ме разбуди или сум сонувала некој сон ( што не може да ми текне). Ја запалив ламбата и се помачив ама заспав. Сабајле кога станав се тресев исто целата, како некој внатрешен немир, вознемирена целата. А исто ме боли и цел абдомен и цело време ми е како стегнат стомако. Се стегам цело време, легнав и пробав да се смирам но пак исто. Од што би можело да е? :(

6. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.988
    Допаѓања:
    4.159
    знам бе мила како е мислиш дека и тебе ке ти се случи истото дека и ти ке умреш , многу лошо чуство знам, ама ти гледај поинаку на работиве дека комшијата сам си пресудил негов избор било тоа, другите млади може имале некое болести..може умреле во некои несреки..не мисли на тоа и мој совет поразговарај си со психијатар ке ти помогне многу :hai:

7. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Пред некој ден на вратот си напипав нешто како топче, не е испакнато плоснато е, округло и мрда на допир. Не ме боли. Не е во горниот дел на вратот, туку нешто кон средината или милиметар подолу. Луѓе, докторов си споил за празникот, а јас умирам од стравови.
    Можно ли е да е жлезда, имав стрептокока,прошлиот месец ја лечев, незнам дали се излечи, не сум била на брис, па од тоа да ми е????

8. Adina

Adina Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    8.016
    Можно е да е лојна жлезда..штом не болит не е ништо страшно не се секирај. брат ми имаше исто така,пијаше tbl.Himoral i tbl.Augmentin (мислам) и за неколку дена го немаше

9. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Женски помош :)

Дечко ми пред 4 дена ставил дезодоранс, и непосредно после тоа почнал да чувствува чешање. Нема црвенило, нема оток, нема никакви други симптоми освен чешање, дури и чешањето веќе му се намалило значително. Ме интересира колку време трае ваквата реакција и дали искусил/а некој/а од вас нешто вакво, да знам дали да ја тераме на лекар работава, пошто чешањево одминува веќе, ама шубе ми е сепак... :?:

Фала. :)

10. jasmina00

jasmina00 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2012
    Пораки:
    961
    Допаѓања:
    1.377
    Имам болка од десната страна, како да сум удрена а не сум удрена. Болката е во предниот дел под градите и на средина под десната пазува...

некои ми рекоа дека некогаш болка од бубрезите може да се префли и напред - можно ли е???

ќе одам на лекар на снимање ама додека одам ај реков некое мислење

11. t.i.n.k.b.e.l.l

t.i.n.k.b.e.l.l Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2012
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    92
    Мојот брат навечер,кога спие шкрпа со забите.Постое ли нешто што можи тоа да го спречи?

12. Li..Na

Li..Na Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2012
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    45
    Здраво на сите ... сакам да ве прашам дали некоја се има сретнато со мојот проблем .. скоро 4 дена имам болка во долниот ден на стомакот , од левата страна , болката не е постојана , ми се јавува накај 20 часот , и кога седам , и кога лежам , преку ден се си е нормално немам болка ..... имам 22 години и немам раѓано... :) Во понеделник планирам да одам на гинеколог , само 1 имам одено до сега ама ме нема гледано ... гинекологот е маж и ми е срам

13. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.307
    Допаѓања:
    12.216
    Болка од бубрези верувај ќе ја препзнаеш, бубрег ептен боли, не како удрено, можеби имаш лошо спиено мислам на местоположбата, сепак најдобро консултирај се со доктор :)

На jasmina00 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Може да биде предизвикано од помалку или повеќе сериозен проблем, тоа треба да се испита.
    Инаку како решение има еден вид на протеза, ноќен чувар за заби..специјално направена за овој проблем за да не дојде до оштетувања. Се носи како заштита преку ноќта, а се изработува по мерка. Ако знае некој знае подетално нека пише каде прават.

Едит: Еве нешто најдов тука.
    Побарај го на google како ноќен чувар за заби и ќе ти излезат повеќе информации и ординации каде што изработуваат.

На t.i.n.k.b.e.l.l му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Aleliii

Aleliii Активен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2013
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    1
    Здраво, добив некаква алергија уртикарија(копривка) имам на раката 4 како балончиња се дали е нешто многу страшно и опасноо?

16. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    И јас го правам тоа кога сум под стрес и доколку дента некој ептен многу ме изнервира, ако сум вознемирена или слично. Тоа е сигурно на психичка база, нека избегнува стресни ситуации. За друго не знам. :)

На t.i.n.k.b.e.l.l му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.905
    Луѓе помагајте не можам да спијам. Се префорсирав со физичка активност ,чистев по дома,после и запнав со вежбање и сега се` ме боли. Телово го осеќам ко да ми гори. А,болки осеќам како да ме истепал некој,не можам да се насмеам,ни да се помрднам. Ако полежам некоја минута после нема станување. :D

Се избањав со топла вода ама помогна тогаш за тогаш и толку. Се мачкав со една крема за опуштање на мускулите,се масирав,јок исто е. Не можам да спијам од што ме боли. :|

18. bubac

bubac Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    884
    Допаѓања:
    1.867
    Позната ситуација :)
    Јас во таков случај пијам што имам на располагање , парацетамол, или аспирин, посебно парацетамолот ми е универзален некако за се ми помага, и за главоболки, и за преуморени мускули, не сум љубител на апчиња, но ете ти давам зелено светло сигурна сум дека за брзо ќе заспиеш ;)

На Waka-waka му/ѝ се допаѓа ова.
  19. missfortuna

missfortuna Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2014
    Пораки:
    404
    Допаѓања:
    171
    Истуширај се со лодна вода и земи аспирин.

На Waka-waka му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Eleni.S

Eleni.S Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    28
    Во последно време почнав многу благо да јадам и ептен ми се зголеми вагиналниот исцедок. Претходно благо јадев многу ретко и се си беше во ред. Си појдов до аптека и си земав гинекс форте на своја рака, без консултација со гинеколог. Бидејќи се на природна база не би требало да има некаков проблем што си ги земав така или да појдам на гинеколог? Освен што ми е зголемен исцедокот ниту ме пецка кога одам во вц, ниту ме боли, ниту пак има некаков мирис. Последните микробиолошки брисеви и папа тестот ми беа во ред. Позз