1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. lightning123

lightning123 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    391
    Од вчера носот ми е премрзнат. Црвен е постојано. И ладен ко замрзнувач. Поради тоа изгледа отежнато дишам, па затоа преку уста почнав да дишам. Сепак имам потешктии, особено со издишувањето. Што ми се случува? Досега не ми се е случило ова никогаш. Инаку телот не ми е ладно, нормална топлина имам... :doh: :?:

2. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    пред некој ден бев лакирана со темен плав лак, и вчера кога го избришав ноктите ми се како модри? Можно ли да е од лакот ?

3. BeautyAndTheBeast

BeautyAndTheBeast Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    162
    Да и мене често од темни и јаки лакови (црн,црвен и слично) ми се фарбаат ноктите и кожата околу нив(кутикулите)
    Веројатно не е ништо.пробај пак со ацетон.

На natemila му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.189
    Допаѓања:
    23.255
    Што да се напијам против менструални болки нешто поефикасно?
    Се напив спазмекс и не ми помага, кладов крпа со ракија не помага и не помага мислам дека ќе умрам во секој момент ;( Ненормални болки имам...
    Кафетин менструал не ми помагат ;(
    Друго нешто?

5. Baby-bubu

Baby-bubu Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2014
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    13.331
    Напиј се налгесин, тие ќе те опуштат. Или стави термофор ќе те стопли и нема да те боли толку многу. :)

На Adi888 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. donnalia

donnalia Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    673
    Допаѓања:
    219
    Знаете ли некој добар ортопед во Скопје. Препорачајте ми некој. Ви благодарам.

7. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.753
    Можеби дека имам големи гради и нон стап под градите ми се појаву црвенило , како влажно ми е местото можеби да ми гнои и има навистина лош мирис незнам веке што да правам , можеби и друг го има овој проблем па ако има решение нека сподели многу ке бидам благодарна.

Дали може да дознам дали ми е воспалено слепото црево ако покрај сите симптоми на тоа ми се покачени леукоцитите , или треба некои други тестови да правам ? Мислам дека преку ехо неможе да се дознае или ? Благодарам

8. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.905
    Дали прв пат ти се појавува мирисот?

За да ја спречиш миризбата,мораш да пазиш на материјалите на градникот,понатаму кога го переш гледај да е целосно исплавен,да не останува на него детергент. Омекнувач и други дополнителни средства на градникот не ставај. Одбери цврст градник и подеси го да ги држи градите цврсто подигнати. После бањање пробај да ставиш бебешка пудра, стик или сода бикарбона која би требало да ја спречи потта и миризбата. Влажно ти е местото затоа што се поти,а во комбинација со бактериите на кожата се создава миризбата.Исто како и под пазувите. Исто избегнувај млека ,лосиони и сл.препарати на тој дел од кожата.

За секој случај убаво е да одиш на лекар,затоа што кај жените со големи гради не се ретки инфекциите во тој предел заради задржување на влага,пот под градите.

На Nana19 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. lightning123

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    391
    Имав црвенило до устата, па докторката ми препиша Белодерм Маст. Ја користев, и ми пимина за една недела.
    Иако сеуште го користам, црвенилото пак ми се појавува. Од што би можело да е? Од исхраната дефинитивно не е, не додав ништо ново, ниту исфрлив нешто. Од шминка не би требало да е, понејкогаш ставам кратмин (еднаш во месецот), но претходно не користев воопшто такви работи (само лабело, кое не остава црвени или розеви траги). :?: Веќе немам ни претпоставки од што може да е предизвикано. Некој? Сте имале вакво? Како сте го лечеле? :?:

10. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.417
    Во последно време чувствувам стегање на левата страна, цела страна (од градите до половината) ме стегнува и трае околу десетина минути.
    Не обраќав многу внимание на тоа ама сега почна се почесто и почесто да се случува и се замислив малку што може да биде.. :?:

11. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.105
    Нана, и јас имам големи гради и имањето големи гради е стварно тешко и си барат одржување многу, посебно лето и на топлово време.
    После секое туширање, јас ги масирам со крема, и ставам малку павловичева под нив за да кожата ми омекне и да не се вцрват ако дојде случајно до триење, и одма откако ќе се впие павловичевата ставам бебешка пудра во прав што е и со тоа се спречува потењето и мирисот на пот воедно.
    А дополнително за во лето си купувам стик на рексона, кој е без мирис и погоден за такви предели, и еднаш само ставаш малку под гради, па одма бебешка пудра и градите се средени се до наредното туширање. :)

12. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.587
    Допаѓања:
    5.934
    вчера облеков нови гаќи...пералната нешто не ја бидува па да не се лошо исплакнати незнам не ги преплавив по пералната... ме запече долу кога мочкав-ми се воспали "долу". Не ме чеша само кога мочкам-додека "мине " мочката низ каналчето

се миев миризот го нема-имав некој чуден мирис но ми се чини да не е некоја инфекција на уринарен тракт затоа што кога мочкам ме пече... :( си сварив увин чај ќе купувам брусница поубава ми е
    да не ми е и од гаќичките незнам... :^) ;(

13. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.753

благодарам.... може да знам каква рексона користиш за грАдите

14. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.450
    Допаѓања:
    20.083
    Нана, јас ќе се надоврзам на одговорот од ВакаВака- најпрво смени го прслукот!

Пред неколку лета ми се случи сличен проблем како твојот- ми се појавија црвени точки под градите кои ненормално многу чешаа, мирисот беше ужасен и цело време ми течеше пот под градите. Што се не правев и не мачкав, дури и некоја параноја почна да се пука но се помина за секунда штом го сменив прслукот. Јас сеуште ставам дезодоранс под градите пред да излезам и сум презадоволна од Балеа бидејќи не се агресивни и не ми ја сушат кожата.

15. sheis

sheis Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    244
    Веќе неколку недели осеќам како заматување на едното око надалеку... никогаш не сум имала проблем со очите. А последниве неколку дена и осеќам болка на челото, над носот... Дали е нешто сериозно или пак е само замор, бидејќи работата мене ми е на компјутер по 8 часа. Ве молам за совет. Можеби е глупаво ама помислувам да не ми е тумур на мозокот :/...

16. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.587
    Допаѓања:
    5.934
    сега на тоалетот забечежав крв и видов со огледалце од мочниот канал ми е (лев)
    Од што може да се предизвика крварењето во паника сум :sweat:

17. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.711
    Допаѓања:
    5.491
    Нешто за иритирани пазуви?
    Пробав со камилица и нема баш ефект...

18. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.092
    Покрај антипреспирант користи бебешка пудра.

19. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.753
    Благодарам на сите.
    уште нешто ....
    Покрај сите симптоми на кој начин можам да дознаам дали ми е воспалено слепото црево ? утре кидам на лекар па сакам да знам што треба да проверам

20. lightning123

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    391
    Качив малку температура, но тоа не е страпно. Цело време кашлам од утрово, без престан. Дури и кивам. Мајка ми ми купила Далерон и Лидаприм, но јас настојувам со чаеви да се лечам. Покрај мојот инает, забележав дека кашлицата и кивањето се зголемуваат, а ноќ иде. Да ги пијам ли тие, или некои други апчиња да земам од аптека? :(