Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Discussion in 'Здравствени проблеми' started by Lilit, Jan 14, 2011.

1. Reachel

Reachel Популарен член

Anybody? :?:

2. sheis

sheis Истакнат член

Знам дека ова не се вклопува баш во темава ама сакам да ве прашам за нешто? дали некоја некогаш правела ехо на дојките? јас закажав за преглед но се плашам дека е приватно да не ми најдат нешто само за да одам и да давам пари ... имам лошо искуство од приватниците, а за во болница неможев да чекам кај матичната за упат па бла бла... :))) еднаш бев на гинеколог и ми изнајде свашта за само да одам таму на прегледи кои чинеа по 1800 денари, но потоа си отидов на болница и кога ми направија пап тест се беше во ред. затоа сакам да ве прашам какво е искуството за на ехо? ви благодарам однапред. :*

3. fear

fear Активен член

нека ми каже некој нешто Ве молам :(

4. anggell

anggell Форумски идол

Ne se plasi ne e nisto strasno, i mene mi se ima sluceno od stres ili od vremeto, mnogu se menuva covek od zelezo da e ke pukne. Neka zema b6 ili b kompleks .Ne steti i pregled da si napravi. Se izvinuvam od mob pisuvam

5. viki-dete

viki-dete Истакнат член

Јас имам правено ехо на приватно, но не во Скопје, не се сеќавам колку точно ме чинеше но мислам дека околу 700 денари беше, сепак од доктор до доктор има разлика, така и од цена до цена. Мојот преглед помина во ред, не ми изнајде ништо и не ме тераше повторно да одам :D Ако си имала еднаш такво искуство, и ако некој доктор е таков, не мора да значи дека сите се ;) Сепак ако мене ме прашуваш,според мое искуство кај нас прегледите и резултатите на приватно се многу поверодостојни отколку на државно.

sheis likes this.
  6. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

На мајка ми и е направена операција ногата кај зглобот до денес 16 ден.
    Проба да оди на штаки(патерици) но и отече оперираната нога?
    (normalno ne gazi na operiranata noga tuku i e podignata koga potskoknuva so patericite)
    Помош при оток што да правиме,конците се извадени,а лекарот и рекол кога ке и помине отокот да стави некаква чизма...Дали знаете нешто што би го смалило отокот ?

7. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Staff Member

Нека држи мраз , или нека става облоги од ациди борици

8. lightning123

lightning123 Истакнат член

Денес местејќи ја фризурата, забележав топче зад вилицата (под увото поточно). Боли, но не премногу. А на допир пак, не се подесува болката. Мајка ми вели дека не може да го забележе, но јас чувствувам кога ме допира, ужасно боли. Што би можело да е???

9. simona26

simona26 Истакнат член

Можно е да е од расипан заб или пак ако ти никнува умник и мене така ми има излегувано, ќе помине. :)

10. lightning123

Ми никнува умник, но на левата половина од вилицата. А, на десната не. И внатре, кај вилицата немам ништо, ниту боли. Ова е погоре од вилицата ( или подесно :?: ), додека увото е веднаш над него
    . И боли, но навистина. А расипани заби немам, ги направив сите и сега се во ред...

11. Shayk

Shayk Истакнат член

И јас имам еден проблем, па да си го кажам , може некој ќе се препознае- па да ми помогне..значи вака:
    Од кога знам за себе, одсекогаш имам проблем со вежбањето, односно било какви физички активности, особено трчање, зашто кога трчам еве, кожата почнува ненормално да ме чеша, особено под градите, бутовите и нозете, и одма престанувам.. а ако почнам да се дрпам, мислам крвој ќе се напраам, и капиларите ми пукаат на тие места ама само ако се чешам, инаку не.

Не знам што е работава, кого и да прашам, вика првпат слушам за ова, на доктор не сум била, зашто не ми смета толку пошто и не ни вежбам, освен некои лесни активности ( пр. пешачење) и тоа полека, ама сепак сакам да знам што ми е, ете сеа скоро пробав зумба да вежбам, не бре, не можам...чеша :( а да напоменам и повеќе ме чеша кога е ладно времето.

12. fear

fear Активен член

Покрај тоа што ја боцка понекогаш и се дрви и левата рака и често е омалаксана чувствува замор..мноџгу сум загрижена

13. Shayk

Shayk Истакнат член

Не знам од што може да е, ама најубаво да си појде на лекар, натерај ја, речи и жити мене и нема да те одбие, се може да биде, не сакам да те плашам ама може и инфаркт да ја стрефи па после да биде касно.. се најубаво и не паничи туку однеси ја на преглед :)

14. fear

fear Активен член

Ти благодарам на одговорот,сега ја убедив се јави и слободен термин дури во четврток имало,сега останува за тогаш..се надевам дека ке биде се во ред

15. A.a

A.a Истакнат член

И мене понекогаш ми се случува тоа ме боцка кај срцето кога земам воздух и издишувам и имам одено на болница направени секакви прегледи и се е во ред,докторите кажаа дека е од стрес,нервози,возбудувања и совет посмирено да се реагира и се ке биде во ред. :|

16. Virus997

Virus997 Истакнат член

на мојта женска и одкриле обична жутица или како е нормално хепатит а, а пред недела,2 имавме однос заштитен и бакнежи па ме интересире дали може и на мене да се пренела истата ?

17. Virus997

Virus997 Истакнат член

18. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Штом сте користеле заштита, нема шанси да ти ја пренесе жолтицата. Така што, и понатаму користете заштита.

19. lightning123

На претходната страница пишав дека имам некое внатрешно топче помеѓу увото и вилицата (на десната страна), кое боли на допир. Но, во текот на изминатите неколку часа, почна да боли и кога не го допирам. Дури и рамнотежа губам. Што би можело да ми се случува? Ако некој се сомнева во нешто, нека каже, ве молам.. Ме заплашува ова... :(

jasmina00 likes this.
  20. jasmina00

jasmina00 Популарен член

Понеденик на лекар... незнам што е, ама штом губиш рамнотежа оди си,
    Подобро доктор да ти каже отколку ние тука лаици