Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Discussion in 'Здравствени проблеми' started by Lilit, Jan 14, 2011.

1. Eleni.S

Eleni.S Истакнат член

Истиот проблем, само уште од 14 години го имам (односно одкако почина татко ми). И онака сум темпераментна но тоа не можев да го издржам и ми се одрази на срцето. Тахикардија постојано, притисокот секогаш ми е 60 со 90 или пак 50 со 70. Ми правеа и ехо и што уште не. За пулсот пиев верапамил но бидејќи ми го снижуваат уште толку притисокот ги баталив. Сега редовно пијам Неуробион ( витамини Б1,Б6 и Б12), го има во аптека околу 230 денари се. Значи во споредба со б-комплексот што се 40 денари и ред други "витамини" во него, овие имаат тродупло од витаминот во составот. Општо Б витамините се за нервниот систем, а Б1 е посебно за нервните влакна и за срцето. Направи си ехо,не е страшно, но може и тироидната жлезда да ја испиташ, бидејќи и таа може да прави проблеми и пулсот од тоа да ти биде висок.

2. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Дали за вакцинирање и вадење крв ќе ми требаат сини картони?...за син ми.

3. joy1

joy1 Форумски идол

Za vadenje krf vo labaratorija mislam da a za vakcinite kolku sto pametam ne

4. lightning123

lightning123 Истакнат член

Што значи да ти е изместен папокот? Како се лекува ова? Имам јаки болки на моменти, околу папокот, како некој да ме сече... Не знам како инаку да го објаснам... Можно ли е да ми е изместен папокот?
    Не се случува ова само денес, пред 4 дена го почувствував првпат...

5. a.c.k.a

a.c.k.a Популарен член

јас имам одено кај една бабичка да ми бае од изместен папок,не е страшно воопшто само ми даде совет вода на гладно срце никако да не пијам и од тогаш не сум имала проблем
    а можеш и ти насабајле сама да земеш една чаша стаклена и во неа да ставиш памук и да го запалиш памукот во чашата и да легнеш на грбот и кога ке подзагасне памукот да ја завртиш чашата дирктно на папокот и ке осетиш дали ти чука папокот или ке осетиш како ти шета наоколу па полека полека ке се собере

мислам дека ти помогнав

6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

За вадење крв да, упат и картони, односно картица, а за вакцина не, само книшка за да запише сестрата ;)

7. alexsandraa

alexsandraa Популарен член

Здраво. Сакам да прашам дали некој знае колку пари е да се провери крвната група. Ви благодарам :)

8. Virus997

Virus997 Истакнат член

ме интересире дали обичната жолтица или хепатит а, може да се пренесе преку бакнежи ( страствени хаха , french kiss :P )

9. Eleni.S

Eleni.S Истакнат член

Во болницата во Штип за испитување на крвна група кај бремени жени земаат по 250, а онака по 500 денари.

10. atala

atala Популарен член

Па,нормално дека може да се пренесе на таков начин бидејќи е заразна болест којашто се пренесува со секаков контакт директен или индиректен со болниот од хепатит а!

11. bubic.k

bubic.k Популарен член

12. osmatetratka

osmatetratka Активен член

Вака малку неугодно ми е да кажам ама морам, требаше денес да ми дојде и ставив влошка ама не ја извадив цел ден и сеа кога ми иде ме боли стомак, имам гасови и почнува да тече и сега пред малку седам и почуствував така и отидов до веце што да видам имам дијареја среќа улошка носев цела се потполнила и кога да се избришам и од позади и од напред бев цела направена па се избришав малку од малку и се искапив ставив овој пат и шампон и од коа завршив се избришав и многу малце ама сепак имаше на крпата од напред пак -знаете што- Дали е лошо? :(

13. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Не е лошо, си водела хигиена. Ќе ти дојде.

14. fear

fear Активен член

Денес ги земав резултатите од крвната слика на мајка ми..забележав дека кај хематокритот има 0.некоја вредност, што може да значи тоа? Другото не го забележав тоа ми падна во очи..неможам да чекам до понеделник,тогаш треба да оди..ако знае некој нека му каже..страшно ли е тоа?

15. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

http://www.zazdravje.com.mk/%D0%BE%D0%B ... 82%D0%B0-0 Ова го најдов незнам колку ќе ти помогнам.Несакам да те загрижувам но пред некое време правев испитување и на моите резултати хематокритот изнесува 40,8% а пишува дека нормалната вредност треба да изнесува од 37% до 54%.Стрписе до понеделник и одете на лекар.

16. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Fear,десно од вредностите ,треба да има според која метода е испитувано,по ACC метода хематокритот треба да е меѓу 35-50%,која точно бројка е и според која метода е испитувано кај мајка ти?

17. fear

fear Активен член

Пишува 0.42, десно ед. % реф.вр. 37-54.. Ке се мрднам до понеделник :/

18. Lilit

Lilit Форумски идол

Околу случајот со мајка ми, да информирам да знаат и други ако некад им се случи нешто слично.

Слично на Мимс е.
    Прво страшниот недостаток на магнезиум уште повеќе ја направил бељата. А иницијатор е друга бактерија од ксанатина на крлеж и покрај антибиотикот кој го пиеше претходно. Сега пак антибиотик, и ќе се санира.

19. atala

atala Популарен член

Не сакам да те плашам,но најверојатно имаш некое исчашување на ситните ковчиња на раката и затоа мораш да одиш на ортопед со упат од матичен лекар!Не чекај повеќе штом те боли при допир,а и грдо изгледа така за гледање!Поздрав и само храбро!

20. bubic.k

bubic.k Популарен член

фала ти на одговорот . може да биде нешто посериозно или само исчашување?