Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. atala

atala Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    940
    И исчашувањето е доволно сериозна повреда,мора да се местат исчашените коски,па во гипс да се стави раката и кога ќе се извади гипсот се оди на физикална терапија!Не верувам дека е нешто друго во прашање!

На bubic.k му/ѝ се допаѓа ова.
  2. bubic.k

bubic.k Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.783
    ти благодарам атала :)

3. Eleni.S

Eleni.S Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    28
    Вчера носев нови кондури и ми направија плуски. Башка не бев во можност да ги заменам и цел ден бев во нив. Плуските ми беа дупнати уште кога ги соблеков кондурите. Што би можела да им ставам за да ми поминат побрзо? Се мислам маст од невен да им ставам.

4. Baby-bubu

Baby-bubu Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2014
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    13.331
    Можеш да им ставиш кантарион ако имаш, тоа ќе ти ги залечи побрзо и кожата нема да ти биде груба. :)

На Eleni.S му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    Можеш да им ставиш маст од невен или кантарион ако имаш. Исто од Балеа има маст против плускавци,не знам точно како се вика,во светло плава,мала тубичка е,ептен помага.

Еве,ја најдов на слика.

На Eleni.S му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Chimera

Chimera Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    1.971
    Студентка сум и неможам да си одам дома за да одам кај мојот матичен лекар, ама не знам ни како воопшто да објаснам, па сакав да ви се обратам тука. Имам тахикардија, ми се тресат рацете, постојано лошење 2 дена, главоболка но не обична,туку како да тежи повеќе од обично, неможам да ја држам исправена, неможам да се наведнам бидејќи почнува да имам вртоглавици. И исхраната.. се прејадувам веќе 2 месеци, потоа имам каења, ми се јаде секоја минута а кога земам да јадам не чувствувам глад, туку само психата ме тера да јадам, ја зголемив тежината бајааги.. Што би можело да ми се случува?

7. enci

enci Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    42
    имам силни болки на десната страна од задникот,блиску е до опашката ама повеќе десната страна,мускулот.толку јаки болки што не можам и са седам на столица.кога се наведнувам болката ми се шири нагоре а и ногата ми се дрви.некогаш во анусот имам толку голема болка како грч,целата се препотувам.бев на доктор рекоа не е ништо посебно хемороитче сум имала,ама не ми се верува дека ваква болка во мускулот и анусот тоа би предизвикало.цела нога се дрви а болката во анусот како грч е неподнослива и трае 15 минутки.исто како на нога кога фаќа гршч. дали некој има сличен пробелм и дали открил причините за таква болка,зошто никој ништо не ми кажува каде сум прашаала доктор.па ме интересира и ваше мислење и искуство,зошто стварно некогаш од што ми е страв неможам ни да заспијам, се на лошо ми оди паметот. позз :sweat:

8. missfortuna

missfortuna Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2014
    Пораки:
    404
    Допаѓања:
    171
    Мислам дека се работи за повреден нерв.
    Дали пред да се појави таа болка имаш примено инјекција?
    И само едно грешење при боцкање може да се повреди нервот, а последиците се со вакви симптоми како твоите.
    А и затоа е можно да не ти кажуваат тоа докторите.

9. Baby-bubu

Baby-bubu Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2014
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    13.331
    Дали некој од прилика знае колку е да се направи магнетна резонанца?

10. missfortuna

missfortuna Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2014
    Пораки:
    404
    Допаѓања:
    171
    На државно околу 600 денари, приватно е поскапо.

11. sagittarius57

sagittarius57 Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2013
    Пораки:
    1.012
    Допаѓања:
    2.270
    Можеш да одиш на лекар, тоа за студенти што е позади Кузман студенстскиот и исто се таму како матични за студентите ( ако си осигурана ). Јас на неколку пати имам земено упат од таму и сум била на преглед и ми беше исто како кај мојот матичен кога одам :)

12. atala

atala Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    940
    По она како го опишуваш најверојатно имаш анксиозност поради стрес или некоја психичка траума пропратено со срцева слабост и булимија,значи се ти е на психичка база!Земи упат од матичен лекар и оди на ехо за срце кај кардиолог и на психијатар на третман и да ти препишат лекарства!Не чекај повеќе,сериозна е работата!Поздрав и се најдобро ти посакувам!

13. Mala-volsebnicka

Mala-volsebnicka Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2011
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    35
    За бебиња до 1 година прегледи и крвни слики и слично е БЕСПЛАТНО.Некаде само проверуват дали има платено осигурување, не сум сигурна ако нема платено моментално дали е исто.Досега никаде ништо не сме платиле

14. Eleni.S

Eleni.S Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    28
    И јас сум студентка исто и овој семестар го поминав ептен стресно. Срцето ми лупа, пулсот ми оди до 140, а тоа што главата ме боли во вратот и ми паѓа е бидејќи притисокот ми е мн низок. Можно е и тебе да ти е од тоа. Бидејќи преферирам да учам ноќно време, ми се случува по 4 пати да одам по големо веце. Не дека ми се оди ама ете психата и нервозата тоа ми го прават. Пијам неуробион апчиња (Б1, Б6 И Б12), ми ги препорача интернистот. Не дека ме смируваат многу, но сепак е подобро. Посети интернист, нека ти направат ехо и екг, веројатно ќе ти дадат некои апчиња за намалување на пулсот. Позз

15. ilovemedicine

ilovemedicine Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2014
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    698
    Можеш ли да објаснеш кога ти се јавува тахикардијата/колку често,тресењето на рацете дали е често или кога си под стрес,дали чуствуваш психичка напнатост ?И доколку можеш објасни ми подетално за апетитот.

16. Dakota

Dakota Активен член

Се зачлени на:
    20 декември 2013
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    13
    Пред месец дена си ја проверував крвта и мокрачата, меѓутоа дури после еден месец минатата недела ги однесов резултатите кај матичната и она ми кажа дека еритроцитните плочки ми се на граница дека не е страшно дека тоа е како недостаток на витамин Ц и дека во последно време на многу пациенти им се случува истото. Исто така ме праша дали ми излегуваат модринки и на мене баш ми текна дека ДА имам приметено но не им придадов значење. Ми рече да пијам витамин Ц, да јадам овошје и зеленчук и наредната недела пак да си проверам крв. Вчера немав што да правам и почнав да читам по нет за модрици и такви ствари и некако паника ме фати, дали ќе може некој што знае да ми каже дали е страшно :( ;(

17. lightning123

lightning123 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    391
    Јас бев една недела во болница поради такви модрици. Сум имала голем недостаток од витамини, дури и бојата на модриците не беше како на секоја модрица, туку темно виолетова. Секој ден ми проверуваа крв, ми даваа 3 различни сирупи двапати на ден. Секој ден морав по 2 портокала да јадам, а чипсови не ми дозволија иако имаше една вечер на мени. Откако излегов истата терапија уште една недела и пак проверка. Кај мене беше сѐ океј после таа проверка и толку. А дали е било сериозно или не, не знам, бев 8 годинки, не се сеќавам. :/ Оди веднаш на лекар.

18. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.207
    Допаѓања:
    4.411
    Neznam tocno od sto no mi se pojavija mozolcinja na dlankite i izmegju prstite i se kako vnatresni, pretpostavuvam deka mi se od edni rakavici beli vnatre kako prav sto ima odvnatre.. so sto da se mackam?

19. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.028
    Допаѓања:
    36.092
    Земи маст Декотал од аптека и мачкај го местото каде што имаш мозолчиња.Препорачливо е да се користи навечер.Ако не е доволно,може и наутро.Додека ја користиш маста избегнувај детергенти за да се повлече исипот од кожата.

На Youknow му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Snowbell

Snowbell Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2013
    Пораки:
    190
    Допаѓања:
    149
    Ако ги имаш подолго време можно е да се вирусни брадавици, тешко дека за тоа декоталот ке ти помогне :(