Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. atala

atala Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    940
    Ако се сомневаш во вирусни брадавици тогаш земи упат од матичен лекар и оди кај специјалист дерматолог за кожни болести на испитувања за да добиеш соодветна терапија!Не чекај повеќе и само биди храбра и упорна за да се излекуваш од брадавиците!

2. esperansa777

esperansa777 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.858
    раката,левата ме скокотка однатре,незнам како да објаснам,цел ден е вака и сега неможам да заспијам

3. enci

enci Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    42
    sega moja drugarka praveshe magnetna rezonansa i kostase 900 denari.pozz

На Baby-bubu му/ѝ се допаѓа ова.
  4. atala

atala Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    940
    Најверојатно ти е нешто на нервна база,поради нервоза и стрес!Мислам дека треба да одиш на испитување кај специјалист невролог,а претходно да земеш упат од твојот матичен лекар затоа што така направија родителите на едно мало дете што го знам,па мислам дека и кај тебе е истата ситуација!Поздрав и само храбро оди на лекар!

На esperansa777 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Fatmagul1

Fatmagul1 Активен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2014
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    10
    zdravo feminki dali nekoja ima iskustvo so chirevi i kako da se izvadi korenot...ili pak nekoja stranica dali ima pozdrav

6. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.028
    Допаѓања:
    36.092
    Честопати ми се појавуваат чирови.Треба да знаеш дали чирот е мек или тврд.Ако е тврд,не можеш во домашни услови да го излекуваш.Потребен е хируршки зафат.Ако е мек,земи црна маст и хлорамфеникол маст од аптека и мачакај го местото трипати на ден.Еден слој стави од хлорамфеникол маста и еден од црната маст.Кога ќе созрее чирот,местото е доволно меко за да го истиснеш гнојот,а коренот излегува со притискање откако ќе се исчисти местото од гнојот.

На SparkyAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  7. AnaMKD

AnaMKD Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2009
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    115
    Веќе неколку дена срцево си го осеќам како многу силно ми чука кај вратот и кај градите. Значи не е некое забрзано чукање, туку силно. Има период во денот се е ок, ама наеднаш кога ќе почне да чука ми ствара напади на паника и имам потреба длабоко да земам воздух. Не е дека се гушам, ама незнам како да објаснам, во моментот повеќе воздух ми е потребен.
    Инаку имам проблем со цигарите, значи во последниве месеци пушам многу. И да, 26 години имам.
    Матичната ми направи ЕКГ, ми вика дека нема ништо, само на едно место сосема мало прерипување. Она смета дека се ми е на психичка база, да сум си пиела бедоксинче, магнезиум и чај валеријана пред спиење. 3 дена пијам, ама се е исто. Инаку притисокот ми е константно низок, 90/70 и сл. Пред некој ден сабајле кога станав ми беше 70/40 :(
    Ќе одам деновиве на кардиолог, ама сакав да чујам и од вас мислење.
    Му се има ли случено вакво нешто на некој???

8. atala

atala Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    940
    Имаш проблеми со срцето и веројатно анксиозност поради стрес!Постепено намалувај ги цигарите и сосема исфрли ги бидејќи тие многу ти штетат!Исто оди на кардиолог и на психијатар за да ти помогне да се опуштиш и да го надминеш стресот!Исто во аптека има едни апчиња за смирување BelmiranDan без рецепта се 220 денари цело пакување,па можеш и со нив да пробаш да се опуштиш!Оди на лекар и само храбро!

9. AnaMKD

AnaMKD Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2009
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    115
    Оф веќе аман од тие стресови и што се можат да ни донесат. Еве сега додека ручав, почна толку силно да го осеќам како ми чука, што неможев залчето во уста да го ставам...издишував длабоко и ми требаа 3-4 минути да се смирам за да продолжам да јадам. Фала ти многу на одговорот, морам да посетам лекар и сериозно да го сфатам ова.

А да, пробав да приметам во кој период од денот ми се случува ова, дали во тој момент мислам на нешто стресно и сл. Ама не се спојува со ништо. Ми се случува и сабајлечки, и еве како што кажав на сред јадење, дури и вчера во друштво седната најрасположена, некоја шала падна и се смеевме многу и порелаксирана и расположена неможев да бидам, и наеднаш истото ми се случи...

10. eye

eye Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    5
    незнам колку прашањево е за оваа тема меѓутоа ќе го поставам...дали ако по анален однос имате крв треба итна посета на доктор или станува збор за повреда на аналниот отвор која со тек на време би зараснала без медицинска интервенција и лекарства? по моја предпоставка станува збор за повреда на нервните завршетоци или нешто слично не е опасно или?

11. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.991
    Допаѓања:
    327.778
    Мојата 5 годишна керка последниве 4-5 дена има дневно по 2-3 столици што не беше случај порано.Она што мене ме загрижува е тоа што столицата има јак мирис и нешто лигаво :?: инаку нормален апетит има и весела е.за што може да станува збор?утре ке идам секако до матичен да побарам совет а и упут за микро да провериме да не е бактерија

12. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.105
    Луѓе чешањето во грло пак се врати. :doh: Често во теков на денот и пред да заспијам посебно еве сега, само правам некои трикови за да се исчешам малку внатрешно, ама е толку језиво и на нерва удара, не можам да го трпам повеќе.
    Прво нешто што мислам е дека алергијата е виновна, овој период штом почна пак, пред месец и нешто, со доаѓањето на пролетта, ама па мора да има и нешто друго штом никакви апчиња и спрејови не ми помагаат - значи никако, ни малку не прекинува чешањето, секој ден пијам апчиња, и повеќе пати во текот на денот фликсоназе ставам.
    Јас сега гуглав нормално секакви чуда, и се мислам дали може да ми е некоја бактерија/воспаление на грлото? Ај ќе преќутам и нема да ставам линк од тоа што мислам моментално дека ми е, ама морам да знам дали и некој друг има ваков проблем, и дали да одам на матичен за да ми даде упут за брис да ми земат, пошто мене ништо не ми помага, ни апче ни спреј, а нервоза ме јаде...

13. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    Да не ти е обично воспаление на грлото? Ми се има случувано и мене така да ме чешка..... Ама ако е неподносливо, добро би било да одиш на лекар. :)

14. mari.lady

mari.lady Нов член

Се зачлени на:
    2 јуни 2014
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    Болки и оток на левата страна од ногата и стомахот

Веќе две недели имам оток на левата нога и на стомахот.Бев на гинехолог ми на прави ехо и ми рече дека се е во ред,имам бело прање ми препиша вагиналети редовно ги користам.А пред две недели вежбав (незагреена) ми рекоа дека сето тоа е поради воспаление на мускулите,дели треба да се обратам кај хирург или на некое друго место?

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Faline

Faline Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    549
    Болки и оток на левата страна од ногата и стомахот

Не е стомах туку стомаК :)
    Да не си се удрила случајно па ти посинело или ако си вежбала на нешто тврдо,не верувам да е од самото вежбање бидејќи колко и да ти бидат воспалени мускулите нема да ти посинее местото :)

16. tigrica92

tigrica92 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    660
    Допаѓања:
    565
    Последниве 2, 3 месеци чувствувам тапа болка во левата града под и одстрана неколку дена ја нема , по неколку пак се јавува дали да одам на ехо само пошто сум слушнала дека мамографија за жени под 40 год е штетна а јас имам само 21? Се плашам дека може да е нешто сериозно...

17. atala

atala Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    940
    Ако не си имала односи нема шанси да имаш рак на дојката,така што оди прво кај твојот матичен лекар,кажи му ја маката,па тој да одреди што ќе прави!Јас мислам дека можеби те боли жолчката од стрес и од нервоза,па затоа најдобро матичен лекар да ти каже и да те упати на соодветен специјалист!

18. Baby-bubu

Baby-bubu Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2014
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    13.331
    Кои црни односи бре..?? Рак на дојка во ова време може да добие секоја девојка или жена, независно дали е сексуално активна или не е!
    Тигрица92 отиди прво на ехо, па после види какви ќе бидат резултатите. Посоветувај се со матичната во врска со мамографијата.

На missfortuna и Lovely93 им се допаѓа ова.
  19. missfortuna

missfortuna Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2014
    Пораки:
    404
    Допаѓања:
    171
    Не верувам дека имаш нешто сериозно, ти препорачувам да појдиш кај матичната таа ќе те прегледа, ќе те прати кај специјалист ако евентуално треба. Немој да се нервираш многу си млада за нешто сериозно, таа болка можи да биди од нешто друго.

Атала што имаше везе ракот со односите,, ајде не треси само нешто. :^)
    А и претходно во коментар за скокот на дланката го испрати чупето за на специјалист. :^)

20. missfortuna

missfortuna Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2014
    Пораки:
    404
    Допаѓања:
    171
    Многу често пред да ми настани воспаление на грлото и кај мене се јавува чешање.
    Ми помага гаргара со топла солена вода, некогаш си правам и со камилица.
    Но кај тебе ако се јавува овај период ,Мај е карактеристичен за алергии( полен најчесто) немој да го мешаш чешањето со настинка, верувам дека е алергија, мораш да провериш на што си конкретно алергична и да го третираш како алергија како што ќе те советуваат на доктор.