1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.008
    На дечко ми исто скоро 10 дена му стоеше модринка,ќе помине не е страшно само незгодно ја боцнале.

На natemila му/ѝ се допаѓа ова.
  2. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    13.206
    Веќе четврти ден имам силна главоболка без престан.
    Првиот ден не беше многу јака, но сепак ја имаше
    Вториот ден качив температура 39,4 и изгубив контрола врз телото. Додека се туширав вечерта, во бањата.паднав и дури по неколку минути станав од што бев изгубена. Сето тоа проследено со уште посилна главоболка. Дури и плачев од болка.
    Третиот ден, температурата се намали малку, но вртоглавицата и главоболката останаа во исто темпо како претходниот ден.
    Четвртиот ден сѐ беше исто како и во третиот.

Заборавив да споменам дека пиев Аналгин, Далерон и едни капсули. Но, џабе. Не помага. Да ја снимам главава или да ѝ ставам мокра крпа, ќе помине ли?

3. Baby-bubu

Baby-bubu Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2014
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    13.331
    Не ми е јасно само што си чекала да поминат 4 дена?! :o Како си можела да трпиш толкави болки?! Утре ако ти продолжат болкиве и ако имаш пак температура одма на дежурен да си отидеш. Можда имаш мигрена, а можда и нешто друго е во прашање.. Тоа само матичната може да ти каже дали имаш потреба да ја снимаш главата.

4. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    Веќе повеќе од месец приметив дека ми игра левото око, а пред две недели престана да ми игра па почна левиот образ и тоа се случува кога сум напната, нервозна или загрижена. Дали некој од вас имал ваков проблем незнам дали да одам на доктор за ова или е само ситница...

5. Bubbi

Bubbi Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    563
    Мислам дека немаш некоја огромна потреба од доктор за ова. Можеш да пиеш магнезиум или можеби Б витамини за опуштање на нервите...бедоксин т.е. Б-6 витамин... Јас го имав истиот и сеуште периодично го имам проблемов ама на десниот очен капак. Сепак се е од напрегнатост некаква.
    :*
    Релакс
    ;)

На SnowWhite8 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. bubic.k

bubic.k Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.783
    бидејќи незнам каде се решив да го поставам прашањево тука ..Мојот дечко при најмал допир осеќа големи болки во тестисите .. исплашен е многу а и јас за него ... што би можело да биде ?

7. esperansa777

esperansa777 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.858
    последниве неколку дена,посебно наутро повеќе ме утепува киселина во устата и желудникот,и морам постојано да јадам нешто,спас за ова?

8. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.996
    Допаѓања:
    327.798
    Побарајте мисленје од уролог неверувам дека овде ке најдеш соодветен одговор.и мажми имаше болка два месеци се плашеше да оди н лекар и на крај излезе варикокела која предизвикува во најлош случај атрофиранје на тестисот и стерилитет.може да е и од тесна долна облека ама најубаво преглед на лекар и мирна глава

На bubic.k му/ѝ се допаѓа ова.
  9. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.587
    Допаѓања:
    5.932
    од вчера имам "belo" на јазикот-не на врвот туку накај грлото... Имам некој чеден гнасен мирис и кога голтам одредени работи ми се лоши кога слегува голтката надоле. Ете имам бело-незнам дали е гној не на крајниците туку под она "делче-нз како се вика што виси" ... :$
    Читав по интернет гнојна ангина воспалено грло и ред др. работи.... ссе загрижив :yawn:

Некој лек да не знаете што помага при гној,воспалено грло?

Најдов : Лек против воспалено грло, крајници и ангина:

Ќе ви биде потребно:

1 поголемо парче цвекло

9% алкохолен оцет

Цвеклото треба да се изренда на ситно. На 250 гр цвекло се додава 1 супена лажица оцет, на 500 гр, две. Измешајте и оставете да отстои 15-20 минути. Добро исцедете низ газа или пластична цедилка. Сувиот остаток фрлете го.

Испирајте го редовно грлото на секои 2-3 часа, а можете и да ја проголтате течноста за подобар ефект, а резултатите набзо ќе бидат очигледни.

Колку е ефикасен незнам...

10. esperansa777

esperansa777 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.858
    денес на работа буквално се гушам,неможам да дишам,викам до времето е,пуштив клима да ме разлади,џабе,едвај го издршувам денов,ќе се угушам до вечер

11. missfortuna

missfortuna Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2014
    Пораки:
    404
    Допаѓања:
    171
    Прво појди на доктор да те прегледа дали е гној или само наслага.
    Незнам дали имаш болка, дали ти е воспалено нешто..
    Инаку гаргара помага и тоа со топла солена вода неколку пати во денот, може и сода бикарбона да додадеш, како и гаргара со камилица.
    За испирање со цвекло и оцет немам слушнато до сега.

12. tigrica92

tigrica92 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    660
    Допаѓања:
    565
    Имам проблем со нискиот притисок веќе неколку години, ми бил 100 со 80, 90 со 70, работата е што во последно време многу повеќе почна да ми опаѓа дури и ми се врти многу цело време ми е 70 со 60. Пред една недела правев рутински испитувања крв, мокрача, екг и сл и се нормално излезе не ми најдоа ништо. Дали на некој му се има случувано истото?

13. tigrica92

tigrica92 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    660
    Допаѓања:
    565
    Не сакаше да ми препиши матичната упат за ехо немало што да им речи, па јас фино и кажав дека имам болки и ќе си барам друга матична. По нејзина препорака зедов поголем градник го носам една недела и немам болка но за секој случај сакам да си појдам на ехо на приватно.

14. a.c.k.a

a.c.k.a Популарен член

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    609
    мене притисокот ми е скроз исти како твојот,и веќе сум навикната на овој притисок,пред недела дена кога бев да ми го мерат ми беше 70 со 50,после некое време 90 со 60 ,е веќе кога ке ми се качи 110 со 60 тогаш веќе имам проблем ми се повраќа,ми се лоши ми се пресечуваат и рацете и нозете,пиј повеќе течности ,јади по солена храна,газирано,кромидче,супа и мноогу вода мислам дека ке ти помогне ова

15. BlackSwan7

BlackSwan7 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    33
    Јас имам сличен проблем. Не се болките неподносливи меѓутоа осеќам непријатно пецкање од десната страна, болка при одење и имам мноогу мал скоро незабележлив оток. Во петокот вечерта ми ставаа инекција а болката ми се појави во неделата вечерта. Ми беше чудно бидејки поминаа 2 дена. Сега ставив ладна крпа со ракија ми рекоа дека поминувало од тоа. СЕ надевам дека нема да има поголеми последици. Не знам дали да се обратам на лекар....

16. missfortuna

missfortuna Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2014
    Пораки:
    404
    Допаѓања:
    171
    BlackSwan7
    Болката ќе трае се додека има оток.
    Ќе се намали отокот со време, ставај му постојано на памук алкохол, не верувам дека е сериозно, но ти ќе забележиш ако трае долго време. Засега нема потреба за на доктор.

17. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.587
    Допаѓања:
    5.932
    притисокот ми е 120 со 80
    Но во последно време ми се спие нон стоп и го мерам и секогаш е 90 со 70:

Што би можело да го предизвика тоа?

18. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    Низок ти е, па може од исцрпеност, ненаспаност, нервна база, слабо количевство на витамини

19. viki-dete

viki-dete Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    686
    Допаѓања:
    765
    Нискиот притисок се карактеризира со поспаност, вртоглавица. Доколку не си наспиена наспиј се, кафе и црни сокови можат да ти помогнат и многу витамини, но никако лимон, кисело млеко, минерална вода бидејќи тие дополнително ќе го спуштат.

20. viki-dete

viki-dete Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    686
    Допаѓања:
    765
    Ти препорачувам да си бараш упат за интернист. Нека тој го види ЕКГ - то, а и дополнително може да ти направи ехо на срце. Го прочитав твојот претходен пост за болка во левата дојка, но може болката доаѓа од друго место, а не од дојката. Нискиот притисок понекогаш може да е поврзан со некој проблем кој доаѓа од срцето. А и воопшто не е добро кога разликата меѓу двата притисоци е толку мала.