Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. Viktorii4e

Viktorii4e Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    258
    барам по итен одговор зошто прилично важно е!!
    пред две три години на десната нога под колено од позади баш на мускулот ми падна врата на шибер која ми го скина мускулот и лигаментите,беше проследено со внатрешно крварење,максимална отеченост,модрици кои шетаа низ цела нога надоле... докторот ми рече само да одмарам да не правам ништо меѓутоа ја си прдолжив нормално и крварењето не престана лесно после некое време се се стабилизира само од себе.ме болеше само понекад ама бев дора можев да се движам.
    е сега после долго време ја осеќам истата болкана исто место се до петицата,дали е можно раната да не била заздравена доволно внатре и пак да крвари и да прави проблеми??

осетив болки после вежбање па си мислам дека можеби многу вежбам треба да си дадам малце одмор.

2. missfortuna

missfortuna Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2014
    Пораки:
    404
    Допаѓања:
    171
    Сакам да прашам дали му се има случено на некој да му се направи херпес на устата од мовта на праските и ако се веќе измиени? Бидејќи мислам дека од тоа ми се појави, после јадењето почна да пецка, па се формираше постепено.

3. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.171
    Допаѓања:
    81.692
    Да, мене ми се случило нешто слично. Не се појави херпес, туку мала иритација исто како да напукала усната од ветер и суво време.
    Стави си Ацикловир маст, ќе ти помине.

На missfortuna му/ѝ се допаѓа ова.
  4. missfortuna

missfortuna Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2014
    Пораки:
    404
    Допаѓања:
    171
    Нешто како херпесот од вирусот е, само не се пренесе и не се рашири многу туку рана се создаде, убај беа праските што си ги лапнав ама ова сега :P
    Ќе му ставам ацикловир, му ставив viru merz очекував да помини ама ништо. :(

5. Freja.Stella

Freja.Stella Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2014
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    51
    На што може да биде резултат стегање во срцето и во градите и испрекинато тешко и не нормално дишење? Итно ми е :?:

6. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Да не си се преморила , или нервирала несто? ако мислис дека е сериозно не чекај, отиди на лекар!

7. Freja.Stella

Се зачлени на:
    22 април 2014
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    51
    Не е за мене. Можно ли е ова да се симптоми за некоја болест и каква болест или некој друг проблем?

8. unique7

unique7 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2014
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    153
    Бев на пат пред околу 1 месец и од тогаш константо ми тече крв од носот. Но и многу ми тече и секрет од носот. Не се чуствувам дека сум болна туку мнооогу ме болат сиунусите. Дури неподносливо е некогаш. Некое решение? :/

И да втор проблем. Ме печат очите и ми солзат многу у последно време. Многу ми се крвави. Мајками ми рече дека е можно да е инфекција од шминката. Можно ли е да од тоа? :/

9. unique7

unique7 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2014
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    153
    Такихардија,и јас го имам истиот проблем. Кога ќе се изнервирам ме стега се тресам цела и неможам да дишам нормално додека не се смирам некои 15 минути. За тоа време срцето ми чука како лудо и притисокот ми се качува висок. Затоа одам на интернист и кардиолог,нонстоп ми прават ехо и екг и ми ја следат ситуацијата.

10. Freja.Stella

Се зачлени на:
    22 април 2014
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    51
    ^ Смеат ли да конзумираат алкохол луѓе со тахикардија и смеат ли да спортуваат?

11. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.664
    Допаѓања:
    29.417
    Алкохол не се препорачува, а спортување умерено е дозволено, значи да не се преморуваш и слично.

12. unique7

unique7 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2014
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    153
    Не е препорачан алкохолот освен нели во некои специјални прилики во умерена доза. НО :!: ако користиш лекови за срце,притисок и слично ВО НИКОЈ СЛУЧАЈ не смеат да се комбинираат тие апчиња со алкохолот бидејќи може да дојде до мнооооогу несакани дејства.
    А за спортување да ама да не се преморуваш премногу бидејќи се забрзува пулсот па и тоа не е баш препорачливо. Значи и двете работи умрено и се ќе биде во ред. :)

13. ColoursOfTheRainbow

ColoursOfTheRainbow Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    1.187
    Допаѓања:
    2.413
    Што да направа за да ја зголемам енергијата? Буквално како мртво тело се влечам низ денот. Немам енергија за ништо. А 8 часа секогаш спијам.

14. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.991
    Допаѓања:
    327.778
    Провери го притисокот може ти е мн низок во тој случај пиј повеке течности,или крвна слика направи може си анемична.Внесувај повекје витамини ,банани даваат енергија,разладувај се почесто на жешково..

На ColoursOfTheRainbow му/ѝ се допаѓа ова.
  15. manu-cao1

manu-cao1 Активен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2013
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    2
    да ве прашам, татко ми веќе една две недели се на чести столици - течни како вода, на моменти му се смируваат и не се толку чести, има и намален апетит.. оваа недела има закажано колоноскопија, дали може да ми кажете дали е нешто сериозно? или можеби се работи за воспаление на дебело црево?

16. Nounejm

Nounejm Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2013
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    5
    Нова сум на форумов и се надевам дека ќе можете да ми помогнете некако бар..
    Добиеното ми заврши пред 2 недели и сигурна сум дека не е тоа што ме мачи.
    Ме доболува стомакот доле кај јајниците и грбот доле... константна болка неколку дена...
    Ко кога те тера за во веце кога имаш пролиф, али не е ни тоа...
    Читав нешто на трудниците им се случувало тоа али невина сум.
    Ве молам ако знае некој нешто да ми помогне?! :(

17. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    1.023
    Допаѓања:
    1.303
    Здраво
    Нова сум на форумов но веќе подолго време ве читам :)
    Неможев да најдам некоја тема конкретна за мојов случај а сепак активна за да можам да добијам одговор па затоа овде ќе пишам се надевам нема да замерите ако сум ја згрешила темата :D
    За време на односи се случува да имам вагинален секрет кој некој пат е кафен некој пат розев и кој многу мириса,дали некоја од вас има некое вакво искуство и знае од кои причини би можело да има такво нешто ?
    Редовно одам на гинеколог пап тестот ми беше во ред ,а сепак бидејки сум личност која веќе има три операции поминато ( тумор на јајници ) секој пат ме фаќа страв ...
    Фала многу :)

18. vickyy90

vickyy90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.487
    Допаѓања:
    1.074
    Ова по симтомиве како овулација да е така ми изгледа,штом е две недели после менструација.Ништо страшно ;)

19. Eleni.S

Eleni.S Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    28
    Како да си го повратам апетитот? Претходно си јадев убаво, по 3-4 пати на ден. Сега јок... Во четвртокот имав испит и ноќта ја поминав цела на кафе и цигари. Јадам 2 пати во денот, не дека ми се јаде, туку оти морам да јадам нешто. Се трудам да пијам повеќе вода. Обично откако јадам за 2 часа повторно без гладна, јадев и тоа со желба. Сега немам ни желба да седнам на маса да јадам. Инаку пијам витамин ц од 1000мг и цинк превентивно против инфекции. Што храна би ми препорачале за зголемување на апетитот? Преку недела сум во план да испитам крв, можеби крвта ми е заслабната.

20. sagittarius57

sagittarius57 Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2013
    Пораки:
    1.012
    Допаѓања:
    2.270
    Знае ли некој да ми каже колку би ме чинела магнетна резонанца на цела нога ( од стапало, колено до колкот ) и дали може се одеднаш да се сними или треба за секое посебна да се прави ?