Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.008
    Исто и мене ми е така цели два дена дури после добивам нормално.Не е страшно не грижи се.

2. Sparkyyy

Sparkyyy Нов член

Се зачлени на:
    8 јуни 2014
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Pocituvani dali nekoj do vas ima iskustvo so doktorot Goran Karaivanov od 8 mi septemvri potocno dali nekoj e bil na operacija kaj nego i dali ste zadovolni vi blagodaram

3. Chupe

Chupe Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2011
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    422
    Сакам да прашам дали некј знае во околината на Карпош 1 физикална терапија со плави картони?

4. IvanovskaM

IvanovskaM Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    245
    Воена болница, е сега не е Карпош 1 ама... :?:

5. TheTeacher

TheTeacher Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2013
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    5
    Сакам да прашам дали гинекологот може да ти направи преглед на гради (со раце без некоја посебна апаратура) иако се жалиш на чуден мирис на вагината најверојатно (кандида) и исто така зголемена чудна миризба во текот на менструален циклус? И иако имаш 23 години, и плус те прегледува без рацете на пациентот да ти бидат дигнати нагоре? Дали овие симптоми се причина за преглед на гради?

Или пак едноставно сакал да и ги допира градите? :devil:

6. fatamorgana123

fatamorgana123 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2013
    Пораки:
    1.273
    Допаѓања:
    1.530
    Пред недела дена имав операција,а деновиве треба да ми дојди.
    Дали може раната да ме боли од тоа што треба да ми дојди иако не се поврзани воопшто?
    :^)

7. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.996
    Допаѓања:
    327.817
    Хмм еднаш ми правеа преглед на гради на гинеколог и тоа со ехо..незнам зошто пипкал кога на ехо 100 пати подобро се се гледа.И мегју другото каква е поврзаноста на градите со вагината :^) за тоа постојат пап тестови брисеви и слично

8. komitka

komitka Активен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2013
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    15
    Пρед. 2 или 1 месец имав бρонхитис κога бев на леκаρ ми пρепишаа неκој леκови и за 2 дена ми помина. Но пρед една недела повтоρно ми течеше нос, а во четвρтоκот почнав да κашлам и неможам да збоρам. Мислам деκа имам шлајм во гρлото и неможам да го плуκнам. Дали тρеба да се обρатам на леκаρ или паκ не? Совет?? :(

9. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    И јас сум до некаде во слична ситуација. Пред 1 месец имав гнојна ангина и со температура 40 завршив на инфузија. Сега чувствувам повторно болка во грлото. Почнав и да каслам комбинирано, кога суво кога со шлајм..
    Логиката вели да се оди на лекар бидејќи е сериозно, ама пак се отрув од антибиотици и не ми се оди.. Сега за сега се лечам дома - си купив алое вера, сирупче и се трудам сама да си се излечам и да си го појачам имунитетот. Ако не бива за 1 недела нема чаре - ќе морам на лекар.

10. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.002
    Девојки, дали можеби станува збор за циста на јајник или нешто друго е во прашање.
    Симптомите се следни:
    Подуеност на стомакот, гасови и болка во делниот дел од стомакот, кај десната страна. Болката не е константна, туку минлива, за нецел час поминува.
    Не е за мене, за братучедка ми е. Ако може некој нека ми одговори. Благодарам.
    Инкау во плодни денови била, дали може и да е болна овулација. Млаку во паника е :)
    Совет и мислење. На лекар веќе од понеделник.

11. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Сабајлево додека лежев осеќав како мачнини и станав ми се слоши и повратив, а немав ништо јадено, ја повратив водата што ја пиев. После тоа не можев ништо да каснам мислев дека пак во секој момент ќе повратам. Испив една чаша чај и легнав. Почнав да осеќам болка позади како кај бубрезите. Се смирува само кога лежам на грб...
    Се прашувам од што може да биде и дали да ставам топло на грбот, вчера не ми беше апсолутно ништо... :?:

12. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    може да е и слепо црево.. нека проба да стави ладно кај што е болката..

На makedonkamak му/ѝ се допаѓа ова.
  13. sheis

sheis Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    244
    Aj малку помош... ме боли на допир долната вилица на левата страна (немам расипан заб) а исто така кога ке го истегнам вратот ме боли цела лева страна на вратот и грлото како да ми е затнато а не ме боли. Можно е да се крајниците?:/

14. viki-dete

viki-dete Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    686
    Допаѓања:
    765
    Сигурно имаш камче или песок во бубрезите. Тие предизвикуваат болка, мачнини, повраќање. Може ќе излегува (во тој случај ништо не можеш да стореш) или пак ќе си најде свое место и ќе се "заглави" и симптомите ќе се смират. Повеќе течности, чај од брусница и увин чај.

На martinuska и anggell им се допаѓа ова.
  15. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.449
    Допаѓања:
    20.082
    Слепо црево веројатно не е, гасови од него не се добиваат туку може да предизвика мачнина и повраќање и скоро секогаш оди со покачена температура. Мене ова повеќе ми личи на преладеност на стомакот :)

Провери го грлото пред огледало, види да не имаш нешто како бела испакната точка. Ако најдеш нешто такво, тоа е сигурен знак дека имаш ангина. Исто така, дали е можно да ги стегаш забите а притоа да не си свесна за тоа? И од тоа може да боли вилицата, само тогаш вообичаено болат двете страни.

На sheis и makedonkamak им се допаѓа ова.
  16. TheTeacher

TheTeacher Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2013
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    5
    И јас се чудам каква е поврзаноста не ми е јасно јас се договорив со него да ми направи пап и ехо внатрешно и ништо не ми рече за преглед на градите и кога завршивме ми вика да ти ги прегледам градите, ништо не ми ни кажа на за ехото што видел само напиша таму на лист и ништо не ми „преведе“ од тоа.
    Се мислам дали можеби ако имаш миризба јака со малку пореметен менструален циклус може да укажува на рак на дојка па а ми ги прегледал инаку не гледам посебна причина.

Ако ми ги прегледувал без причина да му овене! :@

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.814
    Допаѓања:
    61.890
    sheis - Можно е да се крајниците, но може да е и умник - ако сеуште не ти пораснал знае да боли на овој начин како што си опишала. Пред многу години јас со истиве симптоми ги лечев крајниците, но после излезе дека бил непораснат умник!!!

На sheis му/ѝ се допаѓа ова.
  18. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    13.206
    Значи вклучив вежби на Џилијам Мајклс, уште во првите неколку минути почувствував потешкотии во дишењето и бев преморена. Ми се чини ќе се онесвестам. Дали може астмата да ми се врати, или пневмонијата? Или пак е нешто друго сега? :?:

19. Eleni.S

Eleni.S Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    28
    Можеби прашањето не ми е за тука, но дали знаете каде можат да се купат производите на ројал? Гинекологот ми препорача една маст од чајно дрво, но не можам никаде да ја најдам. Позз

20. marijaz

marijaz Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    190
    ми треба помош!
    имам 17 години и редовно добивам менструација, но во месец мај немав добиено а сега последната во месец јуни ми трае 12 дена, што е премногу!
    незнам што да правам, и постојано крварам.. а се надевам дека ќе ми престане
    инаку ова ми се има случено и порано на 14/15 години ми траеше доста долго околу 15 дена.
    дали само ќе помине? :(