Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Discussion in 'Здравствени проблеми' started by Lilit, Jan 14, 2011.

1. lav4ence.e.e

lav4ence.e.e Истакнат член

АЈ и за мене мала помош. Веќе неколку денови не се осеќам добро. Изнемоштена сум стално а не работам којзнаешто, ми се спие многу често ,се ми е ладно и имам нагони за повраќање понекогаш. Што може да ми е??

2. tea666

tea666 Нов член

Zdravo, jas sum nova na forumov, sakav da ve prasam za mislenje.
    Po priroda sum mnogu golema panicarka, i sekogas si baram bolesti, i stvarno veke neznam.
    Veke podoolgo vreme osekam kako da imam nekoja grutka v grloto, mislam znam deka e slajm, ali, posto mi se gadi koga se obiduvam da go isfrlam sekogas prekinuvam i probuvam da go goltam, inaku sum 21 godina i sum pusac (do 10 cigari max na den). Ovie denovi epten mi e nekako loso, i poradi stres, rabotam i ucam, nz se custvuvam loso. Sabajleto si rekoh deka moram da go isfrlam sljamot i kaslav 1 cas v wc i na prvio obid iskaslav malku krv izmesano so slajmot, me fati panika, posle nemase, si mislam dali e od zlebinata posto stalno mi tece krv koga mijam zabi od nepcata, ama me fati panika, i sega osekam bolka v grloto (najverojatno od 1 cas kaslanje vo wc), vie so mislite, dali stanuva zbor za nekoe golemo zaboluvanje" :doh:

BlackSwan7 likes this.
  3. emili0123

emili0123 Нов член

Здраво, веќе некое време чувствувам постојано пулсирање на стомакот, како срцето да ми се наоѓа таму. На почетокот беше само во одредени периоди од денот, а сега е скоро цело време. Дали е можно тоа да е последица од доживеан стрес или е нешто сосема друго? :(

4. Nana19

Nana19 Популарен член

Молам хитно за одговор доколку некој знае

Секојдневно имам оток на лицето кај забите и имам преголема неиздржлива болка во забите а најмногу на местата на умниците. Одвнатре кога се допрам имам топчиња на крајот на вилиците...
    На рендгенска нимка имам нешто како заб на местото каде што треба да излезе умник но не личи на заб туку ми личи на полип имам премногу болку. Дали мисите дека се работи за полип ?
    дали некој го имал овој проблем ? Како го решивте, дали е страшно ? Како се лекува? Благодарам и ве молам за одговор многу сум исплашена

5. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Истото ми се случува кога сум возбудена,под стрес,пулсот го чувствувам и во стомакот и во желудникот.

6. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Имам проблеми но незнам колку се сериозни.
    * Понекогаш пред спиење најчесто во нозете на некои делови чувствувам како вибрации и кога го допирам местото чувствувам како ми тече крвта низ телото.

* Веќе подолг период стапалата ми фаќаат трпки. Како што лежам и наеднаш ќе ми отрпни ногата, а понекогаш и раката, знам ова му се појавуваше на татко ми кога имаше висок шеќер во крвта, ама нели сум многу мала за висок шеќер, ова озбилно ве прашувам луѓе, ама некој со искуство. :^)

7. Eleni.S

Eleni.S Истакнат член

Шеќерот не бира возраст. Може и бебенце да се роди со шеќер доколку на мајката и се појави во текот на бременоста. Најубаво оди провери си, да ти биде мирна главата или пак консултирај се со матичниот. Позз

8. natemila

natemila Популарен член

Сакам да прашам- колку е опасно покачено ЦРП кај дете ?

9. viki-dete

viki-dete Истакнат член

Кога Ц реактивниот протеин е покачен е знак за некоја инфекција во телото, важно е и колку многу е покачен, кои се другите резултати на крвта, т.е какви се, како и тоа што симптоми има детето?

10. emili0123

emili0123 Нов член

Фала за одговорот. Ама работата е што ова трае веќе 2-3 недели и сум исплашена да не е нешто посериозно. А инаку последниве 2 месеци бев под многу голем стрес.

11. atala

atala Популарен член

Јас пред десетина дена ги сечев ноктите на нозете и на десниот ќош од нокотот на левиот палец на ногата со остри ножички малку повеќе бев агресивна бидејќи се плашев дека ќе ми зарасте ноктот во коренот и издлабив малку од месото,така што си стоеше дека коренот е изваден,но имав болки,па дури и не можев да одам извесно време по сечењето.Ми се створи како гној на тоа место и сеуште ми се познава како црвен гној и ако случајно се удрам таму ме боли иако мислам дека не ми е зараснат во месо ноктот.Што треба да му ставам на ноктот и дали треба да одам на хирургија или на матичен лекар за преглед?Многу се плашам да не биде оперативно нешто,ова првпат ми се случува откако бев дете,а инаку многу се плашам од операција и од посета на лекар! :sweat: ;( :( :worried: Ве молам за помош!Фала ви однапред!

12. Baby-bubu

Baby-bubu Популарен член

Можеш само да му ставиш кантарион на ноктот, за да ти омекне. Нема потреба да одиш не лекар. :)

13. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Незнаев каде да го сместам прашањево

Неколку дена имав тапа болка на десната страна долу кај стомакот и не обрнував многу внимание, ама еве денес болката е голема не можам ниту да седнам убаво, ниту пак да одам :( ќе се смири на кратко и после наеднаш како нож да ме пребодува... што може да биде :?:

14. rita22

rita22 Активен член

Da ne ovuliras ? koj den ti e posle menstruacija?

15. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Месецов не добив (долга приказна), ама мислам дека не е до тоа, болката не е како за добивање, јака болка е како со нож да ме прободува некој :|

16. Baby-bubu

Baby-bubu Популарен член

Јас имав такви болки кога ми пукна цистата, отиди на гинеколог нека те види на ехо.

17. a.c.k.a

a.c.k.a Популарен член

веќе 3-4 дена како тешко дишам и се препотувам,неможам да земам убаво ваздух се додека не се испрозевам убаво,дали на некој му се има десено ова и од што може да е :@

18. rita22

rita22 Активен член

Jas sepak mislam deka ne enesto strasno, jas imam takvi bolki ponekogas i mislam deka se od ovulacija. toa sto nemas dobieno ne znaci i deka ne e vospostavena ovulacija. stopli se malku so sise topla voda, napi se caj na primer od brusnica, a ako ne se smiri odi napraj si krvna slika i urina i trk kaj maticniot.sekoe dobro

19. rita22

rita22 Активен член

i na mene mi se ima sluceno ama jas sum anksiozna i znam deka mi e od toa. Za sekoj slucaj ako potrae treba da si ides na lekar i da te slusne na slusalki kakvo tie disenjeto, dali e spasticno a moze i ekg da napravis. Na mene zevanjeto mi se javuva pri tahikardija .
    sekoe dobro

20. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Една третина од 5ката горе, лево ми излезе пред 4 дена, а утредента и втората третинка ми се клатеше. Но, не можам да го извадам тој дел, коренот е многу силн. Вчера почна од внатрешноста на забот да излегува крв непрестајно. :( За жал, лекарката беше прва смена, а за викенд не работи нели. Сега што да му правам?.Премногу крв истече.