Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Discussion in 'Здравствени проблеми' started by Lilit, Jan 14, 2011.

1. p4elka

p4elka Истакнат член

Zdravo femini i feminki . jas sum ocajna i nezz shto da pravam i shto da mislam . Na majka mi i denes od rezultatite od MR i e konstatirana mozocna aneurezma ,poima nema so shto ke se soocime , ali znam deka treba pod hitno da se konsultirame so nevrohirurg . E , dali imate nekoj da mi preporacate saglam doktor-hirurg vo Skopjevo vo Klinicki centar ,bidejki sega za sega samo za pregled kje treba , pa ako treba i operacii da se pravat - togash ke odime i privatno ako treba

2. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Мајка ми ја оперираше др. Александар Чапаровски, и искрено презадоволни сме од човекот.
    Исто така многумина ја препорачуваат и Бошњаковска.

3. Aneto10

Aneto10 Активен член

Феминки јас сакам да прашам нешто,золва ми веќе 3 пат како го голта јазикот животот на влакно и висеше се за малце ја спасуваат и и го вадат јазикот,ама она ја снимаше главата го снимаше вратот,испитуваше кислородот до мозокот се тоа и е во ред тогаш што мислите вие која е причината што го голта јазикот што би можело да биде ако не е проблем со главата зошто како што знам обично такви работи се случуваат од проблеми со главата..стварно е несфатливо ова дали би можело да е некоја болест..ако знае некој нешто ве молам пишете зошто ќе полудам од грижи...

4. Twinkles

Twinkles Истакнат член

Др. Чапароски , Др. Филипче и има уште неколку др. се едни од најдобрите значи ВРВот ..
    Јас сум на невохирургија моментално на пракса на усовршување и можам со сигурност да кажам дека луѓето се цареви ! Секоја недела гледам по некоја жена носи благо за докториве зашто спасиле нечиј живот . :) Иначе Аневризмата претставува проширување на крвните садови во мозокот. На оддел на неврохирургија има повеќе пациенти со Аневризма и скоро сите се оперирани успешно.. Така да..се надевам дека и кај вас ке биде добро :)

5. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Девојки, кажете некој лек за болка во грло( настинувам) ама сакам да спречам да не настинам повеќе.
    Осве јадење лимон без шеќер нешто друго?

6. poenta

poenta Форумски идол

Пробај со прегорен шеќер.

7. lunicka

lunicka Форумски идол

Ако те боли грлото немој да јадеш лимон зашто уште повеќе го надразнува грлото.Подобар избор е чај,мед,пастили за лижење,инхалација,сируп ако кашлаш.

8. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Хмм...па јадев ми помогна многу. И не ме боли како прееска што ме болеше.

9. lunicka

lunicka Форумски идол

Па тогаш јади лимон. :)

10. BlackSwan7

BlackSwan7 Истакнат член

Од неодамна и јас го имам проблемот со вибрации во нозете поточно во едната нога секогаш на исто место од зглобот накај коленото - исто како да чувствувам како ми се движи крвта. Откако почна да ми се случува ова почнав подетално да си ги набљудувам нозете и приметив дека странично на зглобот имам многу испукани капилари и 2 вени што ми се поизразени. Не знам дали е сето ова поврзано, бидејки не сум сигурна од кога точно ги имам овие капилари. Инаку пред месец дена поради други причини 2 пати проверував крв и сите резултати ми беа во ред. Се мислам да направам доплер на периферни крвни садови бидејки баба ми има тромбоза а татко ми има потечени вени.. да не е нешто генетски ... Доколку некој има искуство ве молам споделете.

11. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

И јас имам прашање за грлото. Отприлика во тој дел поточно крајниците ми отекоа. Поради нив три дена имав температура и пиев капсули за грлото, и аналгин. Утре ако ми биде вака ќе одам на лекар, туку сакав да прашам како да ја намалам болката и тоа отеченото внатре?

12. agiagi

agiagi Истакнат член

Земи си прополис капки, мене ми се чини како во еден ден да ми помина грлото од нив, се капнуваат на малку шеќер 10 капки и шеќерот се топи пополека во устата. Моите поточно се АЛПРО(прополис раствор).

13. agiagi

agiagi Истакнат член

Девојки јас сакам да прашам, дали некој имал искуство како моето, односно од капки се нос да ви се изгуби осетот за мирис?? Дали ќе ми се врати???

14. sheis

sheis Истакнат член

тоа е нормална појава :) без гајле ќе помини ;)

15. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Штом користиш капки, претпоставувам дека си настината. Мој совет е да отидеш на лекар, да ги провериш синусите зошто и јас пред неколку години ништо не мирисав и на крај се испостави дека станува збор за големо воспаление на синуси.

16. Youlen

Youlen Истакнат член

Имам проблем при уринирање, како пецкање и болка. Kаде да го барам чарето, на гинеколог, уролог? И патем ако знаете некој лек, се е добредојдено.

17. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

Помоооооооооош!
    Вчера и денеска на ден мочам по најмалку 10 пати, на секој пола саат и тоа по многу а не пијам многу вода. Проверивме и мокрача и крв пред 5-6 дена, се е добро. Незнам шо е, ама само трчам до тоалетот аман веќе. :( :envy:

18. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Да не си под стрес????

19. Marossa

Marossa Популарен член

Измиј се доле со чај од камилица неколку пати.Исто така напиј се Увин Чај,добар е за бубрезите.Ако за неколку дена не ти помине оди на доктор.

Туку да прашам за мене...Ми излегоа црвени брунчиња на внатрешниот дел од рацете,значи не точно под пазувите,туку малку погоре.
    Не знам што е работата,се туширам 3 пати во денот и мачкав Камагел,ама не поминуваат.Чаре?

20. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Исто мене многу ми го имаат пофалено и чајот од брусница од Виталија.