Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.465
    Па не. :?:

2. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.439
    Допаѓања:
    12.544
    Женски ви траат ли некогаш ПМС симптомите и за време на мензис :?: , овој месец пијам едни апчиња за бубрезите а јас секогаш кога пијам било какви апчиња ми се пореметува малце менструацијата, е сега и психички ми се поремети :D . Нормално ли е раздразливост, напнатост, страв за време на мензис, знам хормони се во прашање ама мене многу ме исцрпуваат ПМС симптомите, се чувствувам никако :@ . Обично сите се жалат пред да добијат, затоа невообичаено ми е некако, некогаш дури и многу сум опуштена пред да добијам и кога имам,дури и срекна сум некогаш :rofl:. Што мислите нормално ли е ова ? :?:

На natemila му/ѝ се допаѓа ова.
  3. atala

atala Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    940
    Нормално е да ти траат ПМС симптомите и за време на циклус,и кај мене е така да се нервирам и да се расправам и кога имам менструација,не само вообичаено пред да добијам.Исто и нормално е да не бидат присутни баш секој месец како во твојот случај што чувствуваш некогаш среќа,а не нервоза,страв и стрес.Опушти се,не си болна и јас ти препорачувам во плодните денови да земаш таблети магнезиум на растворање шумливите што се за да пробаш да ги намалиш симптомите на ПМС кога треба да добиваш и кога си во ПМС да пиеш апчиња Б6 витамин за да ти се намалат симптомите и нервозата.Поздрав и само опуштено затоа што стресот е главната причина за симптомите на ПМС,така што потруди се да го анилираш и н амалиш стресот највеќе што можеш! :!: :hai:

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  4. AnichkaLeo

AnichkaLeo Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2013
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    92
    Здраво... Од што може да ме боли коската на десната страна на задникот? Синока син ми ме разбуди за да оди во тоалет и кога станав осетив болка. Што би можело да биде? Дали е можно лошо да сум била легната додека сум спиела. Фала ви однапред. Позз

5. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Еве и мене, јас денеска добив но си имам симптоми, па и болки во цел грб :) А како што кажа, некогаш и пред да добијам и за време на добиено немам никакви симптоми.

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  6. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Сакам да прашам за блокада на срце. Денеска на близок му открија, е сега како што разбрав не било нешто многу опасно, дека се лекува и се регулира со лекови и правилна исхрана. Но ако има некој совет плус, многу ке ми значи да прочитам. :*

7. aquamarine-123.4

aquamarine-123.4 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2012
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    23
    Месечниот циклус во последните 2 месеца ми се намали на 21 ден. Не ми е јасно кои се прочините за толку да ми се намали, нормално ли е тоа или ќе треба да посетам гинеколог?

8. BeautyAndTheBeast

BeautyAndTheBeast Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    162
    Не ми е прашањево баш за тука,но најсоодветно ми се виде тука да го поставам.

Сакам да сменам матичен лекар,и слушнв дека нема потреба да се оди кај лекарот за да се одјавува туку наводно со картичките нови треба само да се отиде кај новиот избран лекар и тој самиот ќе го истера целиот процес за нов матичен доктор.Е сега дали е точно или не ? :)

9. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.840
    Сабајлево на јазикот забележав бела, мала лушпа кај врвот на јазикот и ја излупив лесно. Од што е?

10. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.265
    Гласот ми е залиптавен од многу кашлање, . Значи 100% шепотам, бидејќи неможам да зборувам. Како да ми се отпушти гласот? Пиев чаеви но не ми помгнаа многу. Исто пијам сируп за кашлица но тој ми ја смирува кашлицата.

11. bumbi

bumbi Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    494
    Допаѓања:
    262
    Точно е. Јас вака го сменив и немав проблем.

12. WaffleGirl

WaffleGirl Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2014
    Пораки:
    877
    Допаѓања:
    1.046
    Може да се изрази алергија од домашно милениче преку излегување на нешто бело(малку) од очите?

Прашувам за другарка ми има мачор

13. erica

erica Популарен член

Се зачлени на:
    21 август 2011
    Пораки:
    1.312
    Допаѓања:
    2.036
    Мислам дека не бидејќи моето маче имаше така но ако сакаш распрашај се :)

14. WaffleGirl

WaffleGirl Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2014
    Пораки:
    877
    Допаѓања:
    1.046
    Ама она има од очите сабајле малку и излегувало,не на мачорот. :|

15. erica

erica Популарен член

Се зачлени на:
    21 август 2011
    Пораки:
    1.312
    Допаѓања:
    2.036
    Епа треба да оди на лекар

16. BurstBerry

BurstBerry Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2010
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    1.463
    Ова моево прашање (се надевам) не е здравствен проблем ама незнаев каде да го поставам.
    Најверојатно од убод од комарец, што сум го чешала претходно местото ми се направила раничка. И таа раничка сега неприметно ја откорнав, меѓутоа кога почна да ми тече крв ми излезе како некое грутче засирена крв. Има место за паника или нормално е тоа ?

17. OlgicaSK

OlgicaSK Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2014
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    1
    Луѓе, за што се б6?

18. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    10.359
    Од нигде никаде почна да ме боли стапалото, одозгора на него, баш на редина измеѓу скочниот зглоб и показалецот. Се разбудив сабајле со болка, и станува веќе до степен да не ставам цела тежина. Не ми прелапнала ногата во од, ниту нешто паднато. Единствено ако во сон сум ја ритнала рамката од креветот, а знам да не се разбудам некогаш кога сум мавнала со рака. Аме нема модринка, не е ни отечена, сосем малку има како оток баш на местото. Што да и правам? Да ставам лед, да ја врзувам? Да спијам нема а за друго не знам.

19. snowflake123

snowflake123 Активен член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    11
    Организмов не ми е нормален.
    Многу ми реагира и на најмал стрес, ама многу бе девојки. Ај сфаќам да те боли глава едно друго ама мене.. Кај глава, стомакот обавезно, диареа глупости, несоница а бидејки имам и еде проблематичен заб а страв ми е на заболекар да идам, секогаш ми отекува кога сум под стрес и за недела дена ке се повлече.
    Имам само 17 години и сите ми викаат не зимај се при срце ама не можам да се контролирам

20. YoungandBeautiful

YoungandBeautiful Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2014
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    7.619
    И јас ќе ти речам, не си земај се за срце. И јас бев таква ама верувај ми на никој не му е гајле, а и ти имаш најмалце корист од тоа.
    За забот, појди си на заболекар со инекција направи си го, кога ќе се здрви местото, ништо нема да сетиш.
    Или ако ти е и од инекции страв, појди истрпи 15 минути болка, да не се мачиш повеќе.
    Јас од тој пуст страв, сите заби ги направив со инекции.
    :)