Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Discussion in 'Здравствени проблеми' started by Lilit, Jan 14, 2011.

1. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Што значи зголемена седиментација? Поради што може да се зголеми? На што укажува тоа? Ништо не ми е јасно. Лекарката само ми кажа дека седиментацијата ми е 80, што не било нормално.

2. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Да прашам од што би можело да отече ресичката во устата?Дури и голтањето и дишењето ми е отежнато од што се зголеми.
    Еве на која ресичка мислам

3. poenta

poenta Форумски идол

Седиментацијата ти е 80?????? А знаеш ли дека нормалата е до 20?
    Тоа значи дека нешто не е во ред.Можеби се работи за некоја инфекција или заболување.Треба да разговараш со матичната и да направиш детални испитувања.

4. OlgicaSK

OlgicaSK Истакнат член

Мене седиментацијата ми е: 34/50 а референтната вредност е: 10/20 ,

а триглицеридите ми се: 1.99 а референтната вредност е: 1.7 !!! Хелп!!!

холестерол и шеќер немам!!!

5. Eleni.S

Eleni.S Истакнат член

Здраво феминки. Последната менструација ми дојде на 24ти Јуни и ми траеше 5-6 дена, нормално без никакви проблеми. Од вчера случајно забележав нешто кафеаво на долниот веш но во мала количина. Си ставив секојдневна влошка, мислејќи дека ми се причинило бидејќи долниот веш ми беше потемна боја. Потоа кога бев во вц, на влошката исто имаше кафеаво. Еве и денес цел ден ми е така, но само ептен по малце има. Според календарот на фемина, вчера и денес ми се плодни денови (оние кога шансите да останам бремена се најголеми). Немам никакви симптоми, ниту болки, ниту пецкање кога одам во вц. Обично знам дека кога пука циста многу боли, но јас не чуствувам ништо. Некаде имам прочитано дека ова може да се случи во плодни денови. Некој совет, некое искуство? :worried: Инаку еве веќе 9 години како имам менструација, до сега ова ми се нема случено. Башка гинекологот ми е на одмор, а нема замена, па така да ако продолжи вака не знам што ќе правам. Поздрав

6. daks

daks Истакнат член

најдобро е да си побараш совет од лекар :/ мислам дека плодните денови немаат врска со ова. а можно е и од сексуален однос нешто вакво да се случи,доколку било во скоро време. сепак консултирај се со лекар. поздрав и се најдобро :*

7. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Да, имам бронхопневмонија, но не знаев дека може да е поради тоа зголемена седиментацијата. :)

8. Nana19

Nana19 Популарен член

Забележав на ногата блиску препуната имам како топче, мислам дека е чир но не сум сигурна. Има дебелина како прст од прилика малку помало и се познава офоромено е како топче и на допир ме боли. Дали и вие мислите дека станува за чир ? и како се лекува ? Дали само по себе ке се повлече или

9. nikiiii

nikiiii Популарен член

може да биде и мртво ковче..тоа е исрасток во вид на топче...и се појавува најчесто кога сме преуморени (физички) :)

10. Adina

Adina Популарен член

Zenski da ve prasam : denes ic ne se osekjam dobro. Povrakjam,losho mi e,umalaksana sum,nemam sila za nisto.. Sto da se napijam za da vratam sila malce?? Help me

11. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Касни нешто благо, може шеќерот ти е паднат, мене барем ми е така на моменти кога сум омалаксана.

Adina likes this.
  12. Baby-bubu

Baby-bubu Популарен член

Истуширај се, со млака вода после касни нешто благо или напиј се кока кола. Одма ќе те крене. :) Ако имаш Фервекс одма напиј се, ќе ти биде подобро.

Adina likes this.
  13. Adina

Adina Популарен член

Fala devojki <3

14. gurgevka

gurgevka Нов член

Imam problemi so levata dojka,mi se pojavija nekolku sitni zlezdi,gi vidoa na eho i bea dijagnozirani kako benigna neoplazma na dojka.mi se pojavuvaat pred mesecniot ciklus imam bolka na levata raka i gradata,taa bolka trae poveke od 14 dena se do zavrasuvanjeto na ciklusot,toa trae poveke od 3 meseci,stavam samo oblogi od listovi sveza zelka,taka mi kaza maticniot doktor i veli deka ke isceznat,bile sitni i mali,a jas gi custvuvam prenmogu,me teraat da povratam pred ciklusot.kazete mi kade da se upatam,dali da odam i do ginekolog,dali postoi verojatnost da porasnat i da se operirat

15. daks

daks Истакнат член

најарно ќе биде да си побараш стручно мислење од онколог.

16. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Веќе неколку дена по ред имам главоболки и тоа најчесто во вечерните часови. Јас не можам да издржам да ме боли глава и пиев кафетин, денес се обидов да прескокнам, ама ко да ми пулсираше цела глава, се напив и еве после неколку часа пак ме боли. Од што може да ми е?

17. Nana19

Nana19 Популарен член

Нокеска од спиење ме разбуди силна и неиздржлива болка во пределот накај стомакот под градите во средината....Кога пробав да се завртам на страна болката се движеше накај грбот но истовремено бо стомакот не престанувше осетив болка како никогаш до сега како некои напади и грчеви.
    Болката ме држеше едно 20 минути што дури неможев ни од креветот да се помрднам ни да станам. Дали знаете од прилика за што станува збор. до толку никогаш ми се нема случено.БЛАГОДАРАМ

18. 1209

1209 Форумски идол

Таква болка се јавува од желудникот, може да е вирус, а може да реагирал на некоја храна.Ако ти се повтори оди да се испиташ може е бактерија, вирус и сл, ако не се повтори веројатно е од храна.Мене ми се јавува кога јадам нешто домашно сукано, како баница, зелник, некои банички, кифли и сл.

Nana19 likes this.
  19. Reachel

Reachel Популарен член

Девојки,веќе цела недела имам ужасни болки во десниот предел од вратот (позади).Е сега,имам правено операција на десното уше со локална анастезија,(ме боцкаа малку погоре од таму каде што започнува да ме боли)дали е можно од тоа да ме боли? Ама многу ме боли,ми се кочи цела десна рака. :( Ве молам помош,што да направам?

20. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Reachel, може да е превиткан мускул од некое понагло движење, може да си истегнала нешто, некој нерв да е поткачен но штом не поминува веќе недела дена, во понеделник оди обавезно на доктор!