Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Discussion in 'Здравствени проблеми' started by Lilit, Jan 14, 2011.

1. Reachel

Reachel Популарен член

Фала ти,и заборавив да напоменам дека ми е надуено. :(

2. Eleni.S

Eleni.S Истакнат член

Посетив гинеколог. Ми правеше ехо, ми кажа дека се е во ред и дека веројатно имам хормонално пореметување и дека ќе се среди само по себе. Доколку почнам да крварам повеќе да се јавам пак на гинеколог. Ми кажа дека на секој може да се случи ова и дека не смее да ми дава апчиња за хормоните, бидејќи доколку почнам еднаш, ќе се развлече и може да трае со години. Последниот период сум многу напната, полагав испити, посетував пракса и се ми се измеша. Не знаев што е ден, а што ноќ, немав ред во јадењето. Освен да се обидам да бидам по смирена и да одмарам, што друго би можела да сменам за да ги доведам хормоните во ред? Исхраната ми е ок, благо не јадам, газирани сокови не пијам ниту пак густи, грицки па ич. Брокула секој ден јадам, лимони, цитрони, праски, кајсии, банани, домати и обавезно свежа пиперка секој ден. Позз

3. BurstBerry

BurstBerry Популарен член

Денес испитував крв и седиментацијата ми е многу покачена, 65. На што може да посочува тоа, читав по нет се исповадив од памет. А инаку пред една недела имав големи болки во желудникот, дијареа и повраќање, меѓутоа не примав никакви антибиотици, па можно ли е од тоа да е покачена??
    Има ли некој што се разбира во ова да ме посоветува што да превземам ?

4. ColoursOfTheRainbow

ColoursOfTheRainbow Популарен член

Знам дека априња и алкохол не треба да се комбинираат. Ама синоќе пиев вино и ме фати виното што ме фати, ама сабајле кога се разбудив ме скина стомакот од болење и пролив ме фаќа изгледа. Прашањето ми е смеам ли да се напијам апче ако синоќе сум пиела алкохол?

5. poenta

poenta Форумски идол

Може да се напиеш апче.Дејството на алкохолот е поминато.

ColoursOfTheRainbow likes this.
  6. ColoursOfTheRainbow

ColoursOfTheRainbow Популарен член

^ poenta се напив апче, ти благодарам :*

7. Eleni.S

Eleni.S Истакнат член

Мене еднаш докторот ми кажа дека доколку се над горната граница покажувале некоја бактериска инфекција, а доколку се под долната граница некоја вирусна. Ама не сум баш сигурна. Обично на интернет ако бараш, за секој симптом посочува на рак. Затоа стрпи се до утре, па посети лекар. И не паничи. Поздрав :*

BurstBerry likes this.
  8. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Можно е да се работи за бактерија во желудникот.

BurstBerry likes this.
  9. BurstBerry

Заборавив да пишам дека испитав хеликобактер пилори и негативен е тестот. Меѓутоа денес дури два пати ми се појави крв во столицата, уште толку се исплашив. Утре морам на лекар!
    Фала ви девојки многу :*

10. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

:tmi:

имав запек и едвај какав што се вели гомце ко зрно грав :tmi:
    и преге си беше се во ред-вршев нужда големка ...но накај вагината пола/мал дел ме боли и како боцка "затвореното на задникот-дупчето" ... што да правам..што би бил проблемот како да го решам :$

11. daks

daks Истакнат член

најди си време за спорт и рекреација малку. верувај ќе те опушти. обидисе и со јога малце. а мислам дека и самата треба да се смириш зошто како што кажа напната си била ради испитите и се тоа влијае. ќе биде во ред, не го занемарувај сонот :*

Eleni.S likes this.
  12. BurstBerry

Смени ја исхраната,јади и пиј повеќе течни работи, за да може да ти се регулира столицата, да немаш запек.

13. daks

daks Истакнат член

jadi hrana celuloza sto sodrzi. na primer kupus, grav.... takvi stvari

14. Anonnimna

Anonnimna Истакнат член

Од вчера вечерта ми се појавија големи болки во усната шуплина.
    Наутро кога се разбудив едвај зборував од што ме болеше подвиличната жлезда,неможев ниту да јадам ниту вода да се напијам,правев гаргара со солена вода,ставив прополис,излижав ангисепт и лизобакт и ништо не ми помогна,а додека зборувам освен болки во подјазичната плункова имам и во задниот дел на јазикот .
    Проверив дали ми е воспалена плунковата жлезда но се си е нормално..

15. eleni27

eleni27 Популарен член

Да прашам, пред три месеци имав стрептокока во грло, и малку ми се зголеми жлезда на вратот. Еве колку време помина жлездата не се повлекува. Матичниот само ми рече не е ништо. Ама да не се повлече жлездата???? Не дека се познава, ама јас дека знам ме вознемирува и само се гледам на огледало :@

16. Mimi123

Mimi123 Популарен член

Има некој начин да ја забрзам менструацијава да дојди побрзо :?: Терминот спрема My calendar ми е на 18ти а на 21ви заминувам на одмор. Со оглед на тоа што секогаш ми иди покасно ми е страв да не дојди баш тогаш ]:)

17. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

имам болку околу папокот...од што може да е тоа?
    :tmi: во пoчеток на бременост боли околу/во папок? inaku 1 mecec i polovina nemav odnosi..mi dojde minatiot mesec ete i denes..v;era mojov mi pikna prst(spermata ja izbrisa pa mi go pikna no koj zna :tmi: ) no toa bebe ne moze vednas da se fati i mislam nema od sto :$

18. lobenickaa97

lobenickaa97 Активен член

дали некој знае од што би можело да ми се случува ова ..??вака : од пред два три дена како да сум болна малце кашлам и во грлото како да осекјам нешто чудно никогаш до сеа ми се нема случено вака кога ќе се завртам лево-десно и кога голтнам како едвај ми поминива пример плумката низ грлото како нешто да ме гуше ..има место за панока или?? читав сеа на нет симтоми на рак на грлото и се уплашив се извинувам за офф топикот ама некој ако може да ми одговори

19. Baby-bubu

Baby-bubu Популарен член

Не е ништо страшно, незнам зошто одма помислувате за рак. Сигурно се работи за некоја мала настинка од пиење ладно,сладоледи и сл. а можеби е и некоја алергија. Ако не помине за неколку дена, посети си доктор. :)

20. lobenickaa97

lobenickaa97 Активен член

od nedelata mi e vaka