Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.068
    Допаѓања:
    328.471
    Имаш ли др.симптоми како кашлица,потење,малаксаност,температура било што?

2. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.823
    Допаѓања:
    7.048
    немам такви симптоми

3. lobenickaa97

lobenickaa97 Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2014
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    38
    да не биде смешно али да не имаш у последно време проблем со дечко ова она раскинување пошто знаеш дека и јас бев таква ништо не јадев и не пиев ништо и се што ќе изедев ми идеше тешко или пак да не имаш некоја семејна трагедија недај боже ? ова првото го наведов како пример немојте да ми се смеете :D

4. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Ќе пишам и тука затоа што во соодветната тема не добив одговор..

Дали ви отекуваат нозете пред да добиете циклус :?: јас сум отекувала ама никогаш како сега и сум навистина загрижена :| од колената надоле нозете ми се како бабури, на левата нога дури и глуждот ми е отечен и отокот се шири накај прстите.

Причитав некаде дека оцетот бил добар за отокот, па се намачкав, ама ништо, нема промена :worried:

5. viki-dete

viki-dete Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    686
    Допаѓања:
    765
    ПМС не се карактеризира со оток. Секогаш само пред менструација ли ти се јавува? Би те советувала да се консултираш со интернист, евентуално отоците да не се поради некое друго заболување.

6. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Само пред да добијам ми се јавува овој оток на нозете, иначе се си е во ред.. и јас мислев дека е нешто друго ама внимавав баш да видам и недела време пред да добијам нозете ми отекуваат :|

Имам проблеми со тироидната жлезда и чат-пат отекувам по лицето и вратот, ама не ми се верува дека и нозете може да отечат од тоа :?:

7. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.823
    Допаѓања:
    7.048
    Проблеми со дечкото немам,но јас во главата сама си правам дека имам. :sweat:

8. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.525
    Допаѓања:
    92.191

Не може да не знаеш која е причината, само не сакаш да погледнеш длабоко во себе и да ја пронајдеш или да си ја признаеш причината за овој немир.
    Понекогаш кога сме под некој стрес, треба да видиме од каде потекнува и зошто баш на нас влијае така.
    Седни сама со себе, во тишина и сврти низ глава што ти се случува, зошто се случува и дали можеш да промениш.

Пробај и со омилена храна, пробај да ја декорираш некако, повеќе да ти привлекува око. Мисли на нешто убаво и прави нешто убаво. Најди некоја активност која ќе те отргне од стресот.

Можеби ќе бидам нападната но јас би ти препорачала штом веќе 5 дена не спиеш ако не сакаш да појдеш на лекар, а тоа ти е најдобра опција иако не знам ни матичен каде би те препратил затоа што вака не ми изгледа ко здравствен проблем. Сакав да кажам, пред спиење напиј се еден диазепам од 2 мг ако воопшто ви се наоѓа по дома, барем ќе ти ги смири нервите и ќе те опушти. Не го препорачувам за постојано!
    Јас не се разбирам во чаеви, но побарај по нет сигурно ќе најдеш нешто природно за смирување. Поразговарај со твоите сигурно и тие ќе те посоветуваат некако.

На anichka94 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. viki-dete

viki-dete Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    686
    Допаѓања:
    765
    Поретко се јавува, но може да отечат и нозете, како резултат на нарушување на тироидеата. Како што кажав советувај се со интернист и прави редовни контроли, бидејќи нарушувањето на тироидеата е пропратено и со неправилности во работата на срцето. А отоците на нозете можат да се јават само од неколку причини како бубрежни заболувања, срцеви, тироидни (поретко, но можно) и локални-васкуларни (при нарушување на крвните садови на нозете).

10. vrapce.b

vrapce.b Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2014
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    219
    Брадикардијата не може многу да му наштети на вашето здравје, нели? Мислам не е нешто сериозно или..

11. lobenickaa97

lobenickaa97 Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2014
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    38
    па освен срцев инфаркт ништо пострашно секако се што не е нормално може да биде опасно ако е нормално нема да биде забавено срцебиењето.. :tmi:

12. Eleni.S

Eleni.S Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    28
    Здраво феминки. Цела недела ми се случува после туширање на меките места на телото како што е стомакот, внатрешната страна на рацете, на нозете да ми испаѓаат плици. Едно излегување од туширање и одма ми се појавуваат и ме чешаат, а по некое време сами се повлекуваат. Мене ми личи дека е некоја алергија, според плиците што ми се појавуваат. Користам бекутан сапун и бекутан пенливо средство за капење, а потоа и бекутан млеко за тело. Не знам од што би можело вака да ми се прави, но кога ми се појават и додека да поминат премногу ме чеша. Позз

13. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.068
    Допаѓања:
    328.471
    Пробај неколку дена без бекутан да се бањаш.Имам слушнато и од др личност дека и предизвикала алергија на рацете.

14. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.277

Елени мој совет би ти било да пробаш да ги промениш/провериш средствата за лична хигиена. Може е до бричот (ако го користиш), купката за туширање, сапунот, шампонот или балзамот за коса кои ти се слеваат па предизвикуваат иритација. Или до сунѓерчето за тело, пешкирот, бањарката..
    Така барем си знам по мене, вообичаено вакви непријатности на кожата ми настануваат од ова.
    Совет плус - Мани бекутан мемутан, и сл. креми што си ги користела досега. За секој случај провери им го и рокот на траење да не истекол меѓувреме.
    Е сега, ако ништо од ова не ти помогне, преиспитај се деновите кога ти излегуваат пличкињата што храна си јадела. Може постои некој продукт кој не ти одговара на организмот.
    А ако сепак ништо од ова не ти помогне, обрати се на дерматолог бидејќи се сомневам дека некој би можел да ти даде соодветен одговор.

На Eleni.S му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Eleni.S

Eleni.S Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    28
    Па вака :D Секогаш прво мијам коса па потоа се туширам. Имам долга коса и пробав 2-3 пати да се бањам целосно но не можам. Шампон ми влегува во очите, ми идат влакна по телото и не можам да ја измијам убаво. Значи не е од производите што ги користам за коса :D Инаку се обрнав кон бекутан оти ете нели колекција за деца, па понежна едно друго. А за рок проверување сум махер. Не знам дали има некој подобар од мене што на се гледа рок :rofl: Оваа недела значи од понеделникот па се до прегеска како се туширав постојано ми испаѓаат после туширање. Обично одам на теретана, си доаѓа и се туширам прво па потоа јадам и затоа мислам дека не ми е од храната. Ќе го сменам сапунот и гелот за туширање и ќе сменам омекнувач за алишта па ќе видеме. И ако може да ми препорачате што сапунче и гел да земам да користам. Позз :*

16. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.277
    Хм...а случајно да не ти е од облеката што ја носиш во теретана? :^)
    Мене така еднаш ми се имаше случено. Заборавив да ја исперам и следниот ден заминав со истата, извежбав се испотив и кога се истуширав бев опсипана со пликови.
    Инаку за препарати, за почеток пробај со медицински сапун. Знаеш оној белиот, би требало у сите аптеки да се продава и не би требало да ти биде проблем да го најдеш.
    Од тој беља не можеш да направиш сигурно, чак што више мислам и дека ќе ти помогне.
    Башка прашај и за некоја крема да ти препорачаат, првин објасни им што ти се дешава и ќе ти кажат од која би можела да имаш највише корист. :)

17. Eleni.S

Eleni.S Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    28
    Камо да беше од облеката. Мајка ми пере како што вели она "" цел камион алишта" :rofl: Не можам да си дозволам два пати да носам исти хеланки и иста мајца, али гледам народ си носи |( Ќе испаднам утре поранко и ќе одам до аптека, се надевам дека ќе ме оправат таму :D Сепак фала на советите :*

18. Reachel

Reachel Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2014
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    1.903
    Веќе два дена по ред мене десната нога ми се кочи на моменти,толку силно ми се кочи мислам не ја осеќам (болката е во горниот дел од предната страна).
    Што би можело да биде?

19. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.753
    Помош !
    Испив една чаша млеко од тетарпак , беше отворен тетарпакот пред некој ден , заборавив дека не е од денеска и се напив.
    Ког да сипам после во чаша приметив дека млекото е како урдна неккако цело беше како со пртакчиња низ него како да беше покварено.
    почнав да осеќам грчеви во стомакот и да ми е тешко некако далли мислите дека има шанси да добијам труење?

20. Eleni.S

Eleni.S Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    28
    Обично доколку е воспалено слепото црево се манифестира со болки во десната страна од стомакот и вкочанетост на десната нога. Но да не те плашам најубаво посети лекар, сигурно ќе ти даде да испиташ крв па ќе видите за што се работи.