Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Не се плаши ништо нема да ти биде :D

2. Naj.mila

Naj.mila Активен член

Се зачлени на:
    7 септември 2013
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    zdravo dami. Poslednava godina mi se pojavija potemni vlaknenca kaj vratot ne se mnogu no mi smetaat a i se primetuvaat vi se ima li sluceno vam kako da napravam da izceznat...

3. Eleni.S

Eleni.S Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    28
    Повратив некако, се надевам дека и тој е испаднал :rofl:

4. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    го имам истиот проблем и јас се прашувам како да исчезнат.моментално ако некое мн ми смета го вадам со пинца инаку бев на дерматолог и тој ми рече единствено ласерски можело,инаку со терапии не,тоа биле машки карактеристики,да сум внимавала на килажата,иако јас имам нормална килажа оти ако сум се здебелела ке ми излегувале повеќе влакненца кај вратот а косата ке ми паѓала.

јас почнав витамини да земам бидејќи сум во бременост па забележав дека почнаа да исчезнуваат или стануваат светли,а ова со дерматологот незнам како да го сватам тој според мене не се разбира многу.

5. mynameislove

mynameislove Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2013
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    12.626
    Ех голема работа си изела црв.Сигурно и не бил така голем црв туку црвче кое којзнае колку пати сме го "вкусиле" кога сме јаделе цреши,а не сме знаеле.Уживај си :D

6. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Млеко од зелена смоква гарант ги суши, односно ги гори.

На leona83 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.976
    Допаѓања:
    45.677
    Jас веќе неколку месеци го имамистиот проблем.Кога почнуваат ПМС симптомите, како еден од нив се јавува кивање и течење на нос, печење на очи, како еден вид алергија и потоа продолжува се додека не ми помине менструацијата.Ужасно ми е мачно, на сета мака и болка која ми ја предизвикува менструацијата уште се убивам од кивање и носот ми се разранува од бришење.Дали некој се соочува со истиов чуден проблем?Не знам може се работи за пад на имунитетот кога добивам па вака настинка ме фаќа, поим немам.

8. Naj.mila

Naj.mila Активен член

Се зачлени на:
    7 септември 2013
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    не сум била на дерматолог но на гиниколог бев и ми рекоа божем од циста која сум ја имала но ништо конкретно не кажа гиникологот и сега не знам што да правам.. а кои се тие витамини ке можеш да ми кажеш нешто подетално за нив

9. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.589
    Допаѓања:
    5.936
    На дечко ми на пенисот-главата му излегувале одвреме-навреме брунчиња. Каде да се обрати?

10. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.753
    Ве молам за помош хитно !
    Осеќам болки во коските на нозете толку некако ме вртат дури неможам да застанам на нозе и од време на време ми се врти бо главата ?

11. bridetobebt

bridetobebt Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    146
    тоа му е од кандида која најверојатно ти му ја имаш пренесено, нека се мачка 1-3 пати дневно со маст канестен или маст нистатин :) a за тебе вагиналети канестен 3 или гино дактарин :)

12. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.589
    Допаѓања:
    5.936
    односи строго со кондом имаме

13. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.052
    Допаѓања:
    69.198
    Да прашам, можеби некоја од вас се соочувала со вакво нешто.

Од време на време имам болки во екстремитетите, поготово дланките на двете раце и прстите и така веќе неколку години. Некогаш се е ок со месеци, па ќе почне по неколку недели да се враќа болката секојдневно. Имам прашувано по општи лекари, ама до сега не сум добила конкретен одговор. :?:

14. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    А ти посинуваат или да ти се бледи? Ладни, истрпнување исто? Можеби ќе треба да одиш на трансфузиологија или ортопедија (матичен да те препрати) ама зависи и од другите симптоми. Засега земи си Б комплекс и магнезиум,а ако одиш на лекар ќе ти препишат можеби и нешто за циркулација. Можиш сега да си земиш и нешто со гинко што се, за циркулација, тоа нема да пречи. Сепак е подобро да одиш, да не треба да се испита нешто плус.

На roberta.19-90 и SV1911 им се допаѓа ова.
  15. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.052
    Допаѓања:
    69.198
    Нормално изгледаат, нема надворешни показатели никакви. Пиjам железо и фолна редовно веќе година и нешто ради крвта. Сега хемоглобинот ми е нормален, ама болки имав пред некоj ден, затоа и ми текна тука да пишам. Почнав со Б комплекс неделава, а и магнезиум ќе пиjам ако треба, само да не се враќаат.

Исто така, некои 7-8 месеци одам на физиотерапиjа ради искривување на вратот и има подобрување веќе, се виде на ренген, ама ете, пак ко што пишав имам болки од никаде.

На Divinebutterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Divinebutterfly

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Земај си привремено и аналгин или диклофенак пробај, а и штом одиш на физикална, слободно можиш и нив да ги прашаш. Помислив и за друго да се испита, но треба прво и убав преглед и тоа повеќе ако ти реагираат на промена на времето. Иначе убаво што си ги земаш тие додатоци.

На SV1911 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.230
    Допаѓања:
    13.241
    Дури денес забележав дека всушност стапалата ми се различни по големина.
    Левата ми е неколку центиметри помала од десната. Сега, сакам да прашам, дали има некој начин, додека да наполнам 18 години, да ги направам и двете иста должина?

18. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.052
    Допаѓања:
    69.198

А за реакциjа на промена на време, нели треба нешто да не е во ред, па телото реагира баш поради тоа? Здрав човек не би требало да е осетлив на ситни промени... :?: Не дека jас сум скроз здрава, ама не мислев дека до толку сум отидена. :lol:

Како и да е, ти благодарам многу за одговорите, наjвероjатно ми фалат витами, ама ќе проверам за сигурност. :)

На Divinebutterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Divinebutterfly

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Не мора да значи дека само болните реагираат на времето :) Еве и јас сум здрава, па ко ќе е потешко времето или се менува почнува да ме боли глава, се менува притисокот и триста чуда :) Кај постарите има повеќе реакција, кај нив веќе реуматски се болките, ама кај тебе не ми се верува од сега да има такво нешто. А за витамини, не штетат секако, само да не се прекорачува дневната доза :)

На SV1911 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.950
    Допаѓања:
    31.477
    Пред некој сат, почнав да имам болки во половината мислам дека се бубрезите, имам болки во препоните и ме болат мускулите, и сега како температура да имам :worried:
    а матичната ми е на одмор....